Как се възпитава малкият мъж

Все по-често можете да чувате от жените, че мъжкото съсловие е започнало да изчезва. Търсят го под дивана, зад телевизора, в гаража, а то най-често се намира при мама. М-да, мъжете скоро ще бъдат защитен вид и ще могат да се наблюдават само в зоопарк. И причината за това постижение се крие във факта, че все повече жени се опитват да запълнят онази емоционална празнина, която трябва да бъде оставена на татковците. Има зони от мъжкия характер, които не са достижими за една жена, дори и мъжката сълза не може да бъде видяна от всеки, както е казал Шолохов. Дори и във Futurama казваха, че "Момчета имат нужда от татко!", следователно сме длъжни да покажем всичко, което един татко дава:

Истинският бастион на доброто възпитание се крепи върху строгостта и справедливостта. Горчивият опит е най-полезният и успешен метод за закопчаването на оковите на реалността. Животът не е честен, не винаги получаваме това, което искаме и разочарованията дебнат зад всеки ъгъл. Съжаляваме хлапе, но розовите очила може да се слагат, само когато си с мама. Няма дъгички и еднорози - светът е едноцветен. Научи се, че победите не са ежедневие, научи се да губиш и едва тогава ще с близо до победите.

Една от причините да гледаме все повече малки закръглени дечица е, че игрите станаха виртуални, а бабите не промениха менюто за отглеждането на шампиони по силов трибой. Преди 25 години се радвахме на топка и гирички, преживявахме с филия с масло и на ден сме покривали повече от 20-30 километра в тичане. Юсейн Болт не изминава такива разстояния. Сега си имаме дюнери, фалафели и малка топка лой пред компютъра. 

Насилието се ражда само, когато единият е по-слаб от другият. Размахването на юмруци един ден е еволюирало до бокса, в игрите за почитане на смъртта на Хектор, Омир описва много подробно боят с пестници като олимпийски спорт. Освен дисциплина и сигурност, този вид занимания гарантира едно по-сериозно мъжко спокойствие. И нека бъдем честни, малките "биячи" винаги избират по-слабите и ти никога няма да искаш това да е твоето дете! Да научиш детето да се защитава е най-добрата услуга, която можеш да му направиш в ранните години. 

Докато всяко училище се опитва да напълни главата на младото поколение с празни и много често ненужни факти за света (все още никой не се е интересувал от мъжките и женски шишарки), върху мъжът се пада отговорността да научи момчето на важните неща от живота. Само мъжете могат да възпитават други на чест, кураж, извличането на полезното от критиката и на безкрайната игра на живота. Любимият урок, който никога няма да забравим е "Око за две, зъб за чене!".

Физическият труд е най-добрият възпитател, който можете да откриете. Спомняте си колко време сте носили щайгите на село - тогава нямаше ферми във фейсбук - и колко време сте прекарвали в гаража, докато се опитвате да разгадаете каква работа точно върши едно гадно жило. Обезвъздушаването на спирачките на Lada 7-ца отнема около 4-5 часа и освен фактът, че ще правите крака, всичко останало ще бъде убийствена скука. Децата до 7-и клас вече можеха да поправят разклонители, контакти и бушони, други сменяха старите тръби, отпушваха комини и в свободното време фугираха плочи. Днешните деца се събуждат с мелодията за буутване на Windows. Мозъкът им замръзва от разголени фолк фурии и дори не осъзнават, че има свят и извън екрана. 

Няма нищо страшно да кажете на едно дете, че е бедно. Страшното идва, когато му повтаряте, че трябва да си намери работа и да се радва на малкото, което имат, благодарение на образователната система, в която постоянно се повтаря, че всички трябва да бъдат покорни и да слушат. Мисленето остава на втори план, а преследването на добрата идея е повече от мит. 

Ако има нещо, което малкият мъж трябва да разбере, това ще бъде всяка легенда за безплатния обяд и подаръкът. Още от най-ранна възраст разбрахме, че безплатното е заплатен феномен, който има способността да извива ръцете по най-добрия възможен начин. Ето защо никога не вярваме в подаръците, промоциите и безплатното. Всичко е по-приятно, по-вкусно и носи повече щастие, когато е закупено, изработено и изстрадано. Подаръците ограбват поставените цели. Ето защо някои деца продават най-обикновени пластмасови гривни, за да изкарат пари за плаж. Други мият прозорци, а трети правят лимонада, която трябва да занесеш на тъщата. Да покажеш на децата сладостта от заслужения труд е най-важният урок, който може да постигнеш.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!