Как щяха да изглеждат някои български филми през призмата на Джордж Р.Р. Мартин

Вълненията със сигурност са силни, след като все повече хора съобщават в социалната мрежа, че Джордж Р.Р. Мартин е психопат в най-чиста форма. Няма да споделим края на Game of Thrones, защото е повече от ясно, че има хора, които не са го гледали, а тяхното удоволствие трябва да бъде запазено. Game of Thrones генерира крупни суми и след неговия край, авторът ще може да се фокусира върху други проекти. В такива моменти започват да изникват и въпросите, които винаги биха могли да подобрят историята, но ние се замислихме за родното кино и евентуалните ефекти, ако г-н Мартин беше седнал да напише сценарий за някой от българските филми. Замислихме се за някои класически ленти, както и за някои модерни, добавихме комбинацията от секс, убийства в стил "Snif" и тровене, за да направим една малко по-различна лента, която няма да видим, ала щеше да върне хората обратно в киното. 


Баш Майсторът

Младо семейство дава всичките си пари за строенето на ново жилище. Въпреки всички подкупи и изплащане на морален дълг със съпругата, Робеспиер Гълъбов не успява да съкрати срока за строеж и започва да търси частен майстор. След дълго търсене успява да открие Рангел Лелин и строежът започва. Гълъбов започва постепенно да осъзнава, че плаща допълнително за абсолютно всичко и вече не може да намери достатъчно пари - за разлика от Ланистър, той не е толкова богат. Изнервен и отчаян, Роби отива на строежа, разправя се с работниците и губи контрол над нервите си, което води до жестока свада.

След като няма достатъчно сили да се пребори, отчаяният професор е обезглавен, а главата му остава зазидана в така желаната камина, а Рангел получава парите си под форма на натура от майката. Къщата е завършена а вдовицата никога не пали камината, защото се оказва, че коминът е запушен и често мирише на мърша. Ясен (синът) пораства и отмъщава за баща си, запалвайки Рангел в безценния 408 (москвич, а не пежо)! 

2. Оркестър без име

Група наивни музиканти не успява да издържи на натиска на ръководството и се сдобиват с нова вокалистка. Промяната е наложителна, след като само старата не е съумяла да спи с началството, за да достигне квалификационното ниво. Въпреки несгодите, надеждата на малката група е висока, докато не се сблъскват с един друг черноморски свят. Обещаните хотели се оказват твърде висока летва, а житейските несгоди принуждават всеки един от мъжете да се влюби в изпълнителката. Рени осъзнава своето превъзходство, преспива с всички и бавно и сигурно започва да ги настройва и контролира по собствено желание. Късметът им се усмихва и всички започват да свирят в едно малко и не толкова приятно заведение.

Един ден в заведението се появява богат и заможен италианец, който предлага бляскава кариера на манипулаторката. На другата сутрин става ясно, че Рени е избягала и успяла да разочарова верните си поданици. Музикантите я откриват във VIP апартамента на хотел "Интернационал", където дълго време я изтезават, горейки я с цигари "Кент", докато "жабарят" е удавен във ваната с уиски. След като мъченията стават скучни, Павката хвърля Рени през прозореца, за да прилича всичко на самоубийство. Последното изпълнение на групата е обвързано с озвучаването на сватба. Пиянска свада отключва гнева на подтисканите творци, които превръщат щастливия повод в сцена от "Сиянието" (говорим за асансьорите и кръвта). На финалът всички се разделят и се заклеват, че никога няма да спират, а Жорето взима бялата Lada като обезщетение за барабаните. 

3. Дунав мост

Ако трябва да бъдем честни, този филм/сериал може да има порно римейк, съвременен римейк и още няколко вида преразказване, защото сценарият не е толкова лош, колкото си мислим. Г-н Мартин може да поеме историята, след като главните герои са арестувани за пренос на наркотици и да се фокусира върху историята на Ачо (циганинът, който не успява да избяга в Италия). Глупавият и доверчив човек успява да влезе в нелегална въртележка, да основе престъпна група и да покори цяло Русе, екзекутирайки Евстати чрез отрязването на всички крайници.

4. Маргарит и Маргарита

След като има толкова много филми с кървави сценарии, продължаваме да се чудим на младите, които отказват да ги гледат, въпреки факта, че повечето са били излъчени със 100 години напред. Трагичната история на млади влюбени ви изпраща в новостроящата се София, където една малка панелка в Люлин струва повече от петролен кладенец. След сблъсъци с образователната система, Маргарит и Маргарита започват да оцеляват в една скотска държава с твърде много сиви личности. Маргарит отива в казармата, а Маргарита започва да танцува народни танци, впечатлявайки всички с грациозните си умения.

Един ден се озова на по-лъскаво събитие и изпросва апартамент от г-н Наризанов (водеща фигура в родната политика). След като и двамата заживяват заедно, благородната личност започва да получава сексуални услуги, с които да бъде възнаграден за имота. Маргарит се завръща от казармата, където е имал време да установи, че е бисексуален. Наризанов отдавна подтискал своите влечения към мъжкото и веднага приветства идеята да заживеят тримата. Любовният триъгълник е достатъчно силен, за да управлява и ръководи една цяла страна, докато не се появява Юлианчо (треньорът по танци на Маргарита) и не осъзнава, че не се е навел по-рано за власт. След кратка вечеря, той успява да отрови тройката, взима парите на Наризанов, запалва дома и изчезва в чужбина, където не губи всичко на покер, борейки се за драконово яйце.

5. Love.net

Млад и девствен журналист (Андрей) послушва съвета на брат си (Филип) и започва да търси жена, която най-накрая да го въведе в света на истинските мъже. Журналистът прекарва 48 часа в мрежата, за да открие специалната жена, докато брат му - виртуозен хирург - се отдава на тотален разврат, пазейки тайните си зад маската на добър баща и съпруг. Неговата мрежа от лъжи не издържа много дълго, след като жена му (Мила) разбира всичко. След кратка провокация, тя осъзнава, че няма никакъв шанс да се измъкне от лапите на властния си съпруг, регистрира се в мрежата и започва да го съблазнява с чужд профил. Журналистът междувременно не спира да търси своята бъдеща жена и дори не осъзнава, че е открил снаха си. Двамата започват да си пишат, споделят тайни и дори решават да се срещнат, за да позволят на платоническата връзка да прерасне в нещо по-сериозно. На срещата се разбират, че Мила ще носи маска, но въпреки това се отдава цяла вечер на своя любовник. На сутринта се разкрива и гарантира на Андрей, че ще запази тайната и дори ще остане с него, ако убие брат си. Докато журналистът се подготвя, Мила признава на Филип и му казва къде може да намери брат си. Докато двамата се борят за честа и сърцето на Мила, тя успява да събере багажа и да избяга със своята нова любов, която намира в мрежата. Ники се оказва жена, която отдавна иска да си смени пола. Двете бягат, зарязвайки целия живот зад гърба си. 

P.S.: Уважаваме труда на всички родни филми и дори ги гледаме с голямо удоволствие, когато се появят по телевизията. Решихме да споделим една различна гледна точка и да се позабавляваме с иначе жестокия край на Game of Thrones. Материалът може да стане малко по-ясен, ако сте гледали филмите. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
beIN SPORTS
18 юни 2015 | 19:45

Fucking CooL