Какво мисли Джереми Кларксън за гръцката криза

Сигурни сме, че мнозина страдат по липсата на Top Gear, както и фактът, че чувството за хумор на водещите беше повече от безценно. Благодарение на различните други медии, триото може да се изявява спокойно с перо в ръка, запазвайки същите си пиперливи коментари. След проблемите със съседите, решихме да хвърлим едно око на Кларксън, който не пропуска възможността да похвали съседите за иновативното им мислене и управление. Цитираме изцяло неговото мнение, защото е забавно и се надяваме, че никой няма да бомбардира офиса:

"Както знаем, гърците са измислили много неща. Демокрация. Олимпийските игри. И вино от креозот. И сега става ясно, че са измислили нов начин за управление на икономиката. Изключително прост метод е и най-важното е, че всеки може да го използва като средство за управление на семейния бюджет. Просто трябва да следвате тези лесни стъпки...

Когато сте в добро финансово състояние, отидете до банка в Германия и вземете огромен кредит, с който да изградите собствена здравна система, да си купите нова къща и няколко бързи спортни коли и евентуално да покриете разхода по образованието на децата. След като изхарчите парите, отидете до някоя банка във Франция и вземете още повече пари, които да похарчите за нови цици на жената и басейн в задния двор. След това вземете пари от Испания и Италия. Най-добре е да вземете пари от всяка страна в Европа, докато нямате повече пари от Бог и сте много щастливи от факта. В този момент идва и хитрата част. Когато банките поискат да им върнете заема, усмихнете се и кажете, че сте ги похарчили. Те, разбира се, ще бъдат предадени и ще настояват да им ги върнете до петък. С идването на петъчния ден, вие ще кажете, че имате няколко проблема и ще върнете приходите до понеделник, а тогава ще кажете, че ще сте готови следващия месец. Банкерите ще започнат да подскачат и ще Ви крещят, тогава им кажете, че вече не сте начело на семейството и ще трябва да водят цялата кореспонденция с 14-годишния Ви син, който изглежда много добре, но е с леки комунистически наклонности.

Той ще отиде на срещата и ще успокои всички, заявявайки, че парите ще бъдат изплатени, но процесът ще е много бавен и няма как това да се случи до края на следващите 100 години. Абсолютно нормално е да Ви откажат и тези условия, което ще мотивира цялото семейство да гласува и да стигне до извода, че няма да плащате изобщо. И ако някой започне да се оплаква, обявете, че ще напуснете банковата система и ще започнете да работите със своя собствена валута. Тогава е сигурно, че няма да видят никакви пари. Гениално е, защото какво точно могат да направят банките? Ще Ви бомбардират? Ще Ви убият? Не могат да Ви изпратят да живеете в друга страна. Единственият изход е да накарат другите клиенти да плащат за Вашите рахищения. Клиентите ще се ядосат и ще ви кажат: "Така, за да Ви накажем, повече няма да купуваме нищо, което произвеждате.". И точно тук идва най-хитрата част, защото вие спокойно можете да кажете, че изобщо не произвеждате нещо, което те могат да купят." 

Източник: TheSun

Автор: Джереми Кларксън

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
aaa
24 юли 2015 | 10:23

Това е само половината истина. Тези които дават кредит не са ли правили проверки,анализи изчисления. Същото важи и за обикновените банки и физическите лица,даже с по-голяма сила,защото във взаимоотношенията м/у банка и ФЛ, поне за едната страна ти е гарантирано,че е финансов експерт. Как така даваха кредити по 10000лв на неграмотни роми, без да имат нито работа,нито собственост,само лична карта. После нямал да ги върне. Монетата има две страни. Всички са виновни!

батко
24 юли 2015 | 10:22

ха ха ха ха много смешно,страшен хумор смях се с глас и сега не мога да спра.....

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
23 юли 2015 | 14:10

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Kii
23 юли 2015 | 13:18

Това всичкото за Гърция е абсолютно вярно, но и ние всички тук в БГ го знаем много добре. Не мога да си обясня, обаче как големи индустриални и развити държави като Германия и Франция можаха да позволят да се стигне до този момент!