Какво не поръчва Гордън Рамзи в ресторант

Едва ли има човек, който да не познава Гордън Рамзи и на какво е способен самият той. Известният кулинар често печели и гнева на аудиторията, използвайки най-различни нарицателни за участниците, които участват в неговите риалитита. И ако има три неща, които Гордън съветва клиентите на едно заведение, задължително да пропуснат, това са следните:

1. Специалното меню

Тактиката на всички сервитьори е да предложи най-скъпото, което може да бъде сервирано днес. Ето защо повечето винаги имат лист със специалитети за грабване на окото. Рамзи все пак съветва да се въздържаме, особено ако листа е с повече от 10 специалитета, тогава няма нищо специално. 

2. Кулинарните изяви

Всеки път, когато получи чиния, която се сервира с името "Легендарната червена лазаня", Гордън е първият, който пита защо е легендарна, какво я прави такава и защо всеки продължава да спекулира с най-обикновени рецепти. Някои храни не могат да бъдат легендарни, те просто се продават като такива. 

3. Домашното вино 

То е последната спирка и много подъл номер на всяка фирма. Имайки предвид факта, че мнозина се възползват от идеята да отлепят етикетите на евтините вина и да ги превърнат в качествени домашни. Много малко са ресторантите, които според Рамзи, са достатъчно добро в производството на вино. 

Снимки: Getty

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!