Китайски фермер без ръце показва силата на мъжкия дух

Ако попитате една жена за перфектния образ на мъжа, той най-вероятно ще е комбинация между произведение на Стенли Кубрик и черна комедия като на Тарантино. Разбирате ли, мъжете винаги са описвани като антихриста, те са негативния герой, те са говедото, кръшкача, насилника, лошия родител и каквото още може да се сетите. Мъжете не са на особена почит и често намират място сред конниците на апокалипсиса. И докато тази Коледа мнозина ще се надяват на подаръци с ябълка от Китай, ние решихме да покажем един човек, който мечтае само за здраве или за чудо. Подозираме, че е първото, защото едва ли вярва в чудеса.

Запознайте се с Чен Ксинян, 48-годишен инвалид с достатъчно проблеми. Човекът няма ръце и без такива успява да се грижи за своята 91-годишна майка, като в това число говорим за преобличане, хранене и къпане. Лично за нас е изключително бедна фантастиката, ала това е друга тема. 

Чен губи ръцете си в следствие на късо съединение, но въпреки това продължава да работи във фермата и да помага на всички. Като младеж, той поне е имал помощта на баща си, ала в един нещастен момент го губи и цялата отговорност на фермата пада върху него. Оставени само на произвола, двамата сървайвъри не се огъват и бутат смело напред. 

След като положението започнала да се влошава, приятел му предлага да започне да проси, но Чен ядосано отговаря, че има два здрави крака и няма никакво намерение да печели парите си по този начин. И както обикновено се случва в историята на инатите хора, само им кажете какво не могат и те ще се превърнат в живи дяволи. 

Без ръце, Чен готви, грижи се за майка си, мие чинии и се справя с фермата. Дори нямаме представа как прави всичко това, но подозираме, че неговият талант може да се вкара абсолютно навсякъде за максимални резултати. Не сме сигурни дали шие гоблени, но това може би е защото наистина не му остава свободно време. 

Ако се чудите кой е най-големият кошмар на този герой, това са зимите. Най-голямото наказание е било слагането на чорапи. Някои от най-свирепите измръзвания са именно на краката му. 

Историята на храбрия китаец, чието съзнание не познава ограничения, е публикувана в цял Китай и вече в цял свят, доказвайки на какво е способен човек, когато му отнемат всичко. 

"Когато спечелим всичко, губим всичко." е доста добра поговорка за този случаи, без значение в коя посока се чете, винаги ще бъде истина. Чен е изгубил ръцете си, но е разбрал кои са приятелите му. Изгубил е най-прецизния инструмент, който някога е бил създаван от природата, но изпитанията не го пречупват. 

Помислете за Чен, следващия път, когато започнете да мрънкате, че има твърде много хора в автобуса, не можете да си купите нов телефон или тази година не сте отишли никъде на почивка. Имате дом, имате покрив над главата и можете да си обуете чорапите. Ако мислите, че последното не е нещо толкова специално, излезте 15-20 минути на снега и след това се обуйте, използвайки само зъбите си. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
05 декември 2017 | 16:52

Браво на героя! Има защо да пишат за него в цял свят! Остава му най-голямото предизвикателство - да приюти зад гърба си няколко милиарда мъже.