Кога един мъж става успешен!

В началото на седмицата се натъкнахме на материал, в който се твърдеше, че всички жени трябва да забравят чувствата, да притъпят желанията си и да проявят малко по-сериозен инвестиционен нюх, откривайки успелия мъж - чичко-паричко. В едно абсурдно общество, финансовият идеал не трябва да е фактор за вълнение, ала категорично започнахме да се изморяваме от теориите за успеха. Нека уточним, че не сме почитатели на Дан Билзериан и неговите себеподобни, които през цялото време се опитват да ни покажат колко жени минават или в какви коли ще се возят. Факт е, че само българин с кола от 1987 година може да покаже всички недостатъци на новата S-Class-a, но нека не забравяме, че за разлика от нисшите човешки страсти в обществото, изразяването на мнение е просто свобода и нищо повече от това. В този ред на мисли, решихме да сложим край на отдавна прокламираните комплекси, които дойдоха от преследвачките на футболисти. Запознайте се с някои основни добродетели на успелите, които не са обвързани с финансовото състояние.

Изграждането като личност

Благодарение на интернет, книги, филми, училището и останалите прелестни институции, всеки човек има свободата да се обособи и да застане зад идеята, която най-добре би прилягала на него. Израстването в една йерархия, оформянето като личност и откриването на правилните влечения, става само с търсенето на житейските истини, опознаването на света и редица други фактори. Един мъж достига до всички върхове, ако някой запали искрата в него и му докаже, че невъзможното е оправданието на мързеливите. Подозираме, че точно по тази причина има мъже, които не работят и един ден от живота си, смятат, че са щастливи, защото са намерили своето място под слънцето и в един прекрасен ден са напуснали стадото заблудени овце. Дори и в "Матрицата", най-важната цел беше излизането от системата. 

 

Да обвиняваш другите за собствените си грешки

Човек навсякъде се ражда свободен, после получава оковите си и на финала смята, че светът е длъжен да се преклони. Ако още не сте го разбрали, животът никога няма да бъде лесен и прекрасен. Няма скрито послание, мъдрите философи отдавна са доказали, че щастието е преодоляването на поредната трагедия, възможността да погледнеш назад, осъзнавайки колко горчилка се изпива, докато стигнеш до точката в която се намираш. Един мъж не е мъж и не заслужава да се смята за такъв, когато прекарва целия си живот в обвинения. Първо са виновни учителите за безхаберния мързел, след това е виновен шефът за ниската заплата, към това се добавя и държавата като регулатор. Ако прекарвате деня си в гледане на лъскави коли и чужди успехи, вашият никога няма да се случи. Нека не забравяме, че светът е пълен с разочарования, ала това не пречи на сираци да стават милионери, категорично не забранява на различните раси да трупат финансов капитал. Освен това сме длъжни да кажем, че има и достатъчно хора, които дори не са ходили в университет и успяват да живеят нормално. Просто забравете световните абсурди и правете това, което можете най-добре.

Пътят към съвършенството

Той е безкраен и никога няма да бъде извървян. Точно в това се крие и чарът му - винаги има какво да правите. Ако животът ви е времето между 8 сутринта и 5 следобед, тогава просто не правите нещо правилно. Всеки човек се изморява, ала нека не забравяме, че съдбата обича онези хора, които смятат, че сънят може да бъде 3 часа и е напълно достатъчен, за да продължите с всички абсурдни проекти. Истинският мъж работи дори и след като го пенсионират. Колкото повече странични занимания имате, толкова по-големи са ви шансовете да бъдете удовлетворени в края на голямата и откачена игра без правила. Ако вярваме на Конан О'Браян, успехът се крие в това да не идолизирате никого и постоянно да се стремите да бъдете по-добри, едва тогава ще имате възможността да станете по-добри от настоящите идоли. 

Половата война на заден план

Не казваме, че трябва да станете евнух или да се замислите за ходенето в манастира, ала много често сме ставали свидетели на фундаменталната истина - колкото повече преследвате една жена, толкова повече започвате да губите. Жените са изключително изкушение, просто не винаги ще имате толкова време и желание да потрошите малко нерви в повече. И след като се казва, че зад всеки успял мъж има една жена, това сигурно е в следствие на преследването, ама не сме сигурни. Опитът ще ви докаже, че в един момент няма да бъдете заложници на долната глава и точно тогава ще бъдете половите победители в една война от тихия фронт. 

Верен единствено на себе си

В днешно време трябва да знаете, че човекът е егоист, а онзи, който вярва в доброто, помощта на другите и подаването на ръка - живее в едно сериозно предизвикателство. Малко е трудно да обясните на един учител в България, че неговата професия е свещена, след като получава повече обиди, отколкото футболен съдия от "Б" група. Истинският мъж има много приятели за маса и забавление и нула приятели за вършене на работа. В свят, където лицемерието и извиването на ръце, са нещо като национален спорт, трудно ще можете да се насладите на лукса да помолите за помощ. 

Честта като най-висшето човешко качество

Понякога е трудно да обясните на един човек, че е смешно да спира на мястото за инвалиди, след като целият паркинг е свободен. Смешно е да изказвате мнение и първата ответна реплика да бъде "Завиждаш". Мнение, което се отличава от останалите, защото е протекла мисъл за формулиране, се нарича завист. Завист е, когато отказвате да бъдете част от социалната група, която сляпо вярва, че животът трябва да е игра на "Пре*би другарче". И въпреки настоящата календарна година, все още съществуват хора, чийто най-висш идеал е изхвърлянето на боклука през терасата. Честта е единственото качество, което позволява да признаете своите грешки, да поемате отговорност, да отстъпвате и винаги да знаете, че всяко ваше действие е стъпка в една координатна система. Човекът без чест е като гърне без дъно - всичко минава толкова бързо, че не осъзнава кога е изхвърлен на боклука. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
25 ноември 2015 | 16:04

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 27 ОТ 53$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

24 ноември 2015 | 21:15

Да, има жени, които търсят богати мъже. Има и мъже, които искат жена-трофей. Има хора, които търсят друго, има всякакви хора. Наскоро един читател много хубаво каза: не съдете другите, че търсят нещо различно / от вас /! Хората са различни и всеки търси това, което си мисли, че го прави щастлив и успешен. Ако сбърка, ще търси вероятно друго. Оставете всеки да търси своето и не ги съдете, че не мислят като вас.Животът е шарен и многолик и всеки е на различно стъпало по стълбата на израстването.

24 ноември 2015 | 16:54

Един мъж е успешен, когато прави това, което иска. Когато реализира мечтите си. Когато не се унижава да прави това, което не обича, за да се прехранва. Такъв мъж е позитивен, управлява живота си и съзнава, че всичко зависи от него самия.