Лидерите не се раждат, те се създават

Вашата способност да разговаряте, да преговаряте и да влияете с убежденията си на околните е необходима за всичко, което постигате в живота си. “Най-ефективните хора във всяка област са тези, които създават добро сътрудничество и помагат на другите в постигането на целите си”, казва световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси.

Трейси освен лектор е и автор на редица бестселъри, последният от които е “Изяж жабата”. Годишно консултира 350 бизнеса в световен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар  “Maximum Achievement 2.0” в София, който е в рамките на финалното му световно турне. Купете билети на www.briantracy.bg.

Всички са различни

Всеки, когото срещате има собствени ценности, мнения, нагласи, вярвания и пр. Поради това невероятно разнообразие от човешки ресурси никога не е било по-необходимо от дипломатични лидери. Те се появяват, за да съберат различните хора на едно място и да постигнат високи резултати.

Правете, каквото и другите лидери

“За щастие, лидерите не се раждат, а се създават”, казва Трейси, “Учите се да бъдете лидер като правите това, което великите лидери правят”. Първо се учите на компетенции и умения в работата ви, а после да разбирате поведението и мотивацията на другите хора. Като лидер, комбинирате личните си компетенции с тези на екипа си в една фукционираща “машина”. 

Съсредоточете се върху това кое е правилно

Когато имате проблеми и недоразумения в екипа, преразгледайте вашите ценности, цели, действия, задачи и отговорности. Съсредоточете се не върху това да търсите виновник, а да откриете решение. Способността на един екип да работи заедно в хармония и сътрудничество е ключът към успеха.

“Стреляйте по една цел”

Чудесното на това да бъдете лидер е, че придобивате умението да убеждавате хората в една обща цел. Подобрявайте личната си ефективност спрямо екипа си и се учете от него. Развийте отлично умение за управление на екип и така ще можете да убедите всеки в него да повярва в една цел.

Съревновавайте се единствено със себе си

Един от белезите на успешните хора е, че не се сравняват с околните. Те надграждат себе си и единствено се сравняват с предишни свои постижения. Поставяйте по-високи стандарти за себе си, постигайте ги и правете това отново. Никога не спирайте да надграждате.

Ето две упражнения, които споделя Брайън Трейси, за да започнете да градите лидера в себе си:

1. Помислете за конкретни неща, с които екипът ви ще работи по-добре.

2. Поставяйте високи стандарти за вас и екипа ви и се целете да ги покривате.

“Повлиявайте хората и получете това, което искате, използвайки само думите си”, казва Трейси, “Защото най-успешните хора в света са най-добрите комуникатори”. Това е съвсем прост факт, но тази способност ще повлияе 85% от успеха ви в живота и бизнеса.

Ако сте се вдъхновили и планирате да пристъпите към действие с упражненията от Брайън Трейси, то тогава семинарът на 19 февруари ще ви помогне да надградите още към започнатото. Освен с нови знания, умения и идеи, гостите ще си тръгнат и с личен едногодишен план за действие. Купете билети на www.briantracy.bg.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!