Мъжете се изчезващ вид

Преди няколко дена чухме една доста интригуваща история за еволюцията на всички видове в природата. Според някои учени, мъжът ще изчезне изцяло от световната картина, поверявайки цялото управление на женското съсловие. Подобни аномалии се случват сред други видове и в хода на еволюцията се оказва, че именно женските индивиди успяват да преминат напред. Изследванията показват, че комодският варан може да се самоопложда и съответно да се размножава без наличието на мъжки екземпляр, защо да не се случи това и при хората? Нека не забравяме, че в началото на съществуването си, всеки един от нас е бил жена в утробата на своята майка, членът се е формирал по-късно и променил цялата картина. А добрата стара еволюция засяга всички и това означава, че един ден просто жените ще открият начин да продължат напред, без да имат нужда от ДНК материал за размножаване - клонирането е добра опция. И къде точно сбъркахме? 

Вместо силни и продуктивни мъже, които се стремят към развитието на рода и обществото, вместо възпитателни и отговорни представители на силния пол, ние получихме едно кльощаво мрънкащо същество, чийто интереси свършват до добрия външен вид и прическата. Някои дори прекарват повече време пред огледалото, отколкото жените си. Живеем в епоха, чийто норми позволяват на мъжът да се гримира и това скоро ще се превърне в ежедневие. След толкова много социални експерименти, мъжът стана женствен мъж. Къде отидоха онези мъже, чийто хигиенни навици завършваха с четката за зъби и най-обикновен сапун? Онези, които насърчаваха децата си да тренират бойни спортове, да посещават залата, да работят през лятната ваканция или просто да извършват някаква полезна дейност? Те вече са стари и никой не ги слуша. Новото поколение мъже има по-интересни занимания от това да поеме тежкото бреме. 

Нека погледнем реалната ситуация, тази сутрин бяхме обслужени от касиер с по-меки ръце от тези на жена ни и прическа, която подчертава влиянието на Джъстин Бийбър. В интернет можете да видите мъже, които вярват, че са Николета Лозанова и правят муцки. Откривате мъже в клинчета, които позират по задник. Мъжете започнаха да говорят като жени, да се държат като жени, да се обличат като жени и често дори да се държат като жени. И как стана точно това?


 

1. Станахме твърде солидарни

В днешно време всеки е психолог и има разумно обяснение за всичко - практически сме наследили таксиметровият интелект и може да решаваме тройни интеграли. Преди години, когато бяхме в училище, момчетата няма нищо друго за правене, освен да размахват юмруци. Училищният боен клуб беше забавление, без което не можехме. Дори Буковски е разказвал за онази беднотия, в която само боят е бил безплатен. Битите никога не се оплакваха и накрая обръщаха толкова добре скрипта, че получаваха последно предупреждение за изключване. Не казваме, че това е бил правилният начин за изковаване на един мъж, но зад теорията, младежта организираше една много сериозна практика. Сигурни, че всеки баща е изпитвал вътрешното задоволство, когато е чувал, че неговият собствен наследник е счупил някой друг нос. Такива бяха времената. Благодарение на злобните коментари и факта, че заемахме 2 седалки в автобуса, тръгнахме на фитнес и сега поне не плащаме два билета. Сценарият е съвсем различен и най-общото занимание на момченцата е да нагъват дюнери и не можеш да кажеш на шишкото, че е дебел, защото е "болен". Разбира се, че всеки се разболява след 3 големи дюнера. Създадохме една толерантност, която не помага на никого. И знаете ли защо има деца, които вече притежават собствена гравитация? Защото мама не дава да се цапат и като говорим за мама...


2. Маминото детенце

Ако сте израснали през 90-те и 80-те години, със сигурност знаете, че лятната ваканция е била обвързана с работа за допълнителни приходи. Тогава все още липсваше интернет, следователно трябваше да си говорим с околните. Освен това имахме истинска ферма - и чистенето на прасетата не беше толкова лесно. На 18-годишна възраст имахме сериозен избор - висше образование или казарма. Това означава, че на 18 години вече трябваше да събираме добрата стара мешка и да поемаме в някоя друга посока. Още по-назад във времето, кварталният дори ти намира работа след казармата. Благодарение на мама, високоскоростният интернет и социалната мрежа, детето няма никаква физическа активност. Хобито му е свързано с яденето. Тичането след топка се струва малоумно, след като имаш Fifa! И какво друго остава, освен гледане на поп-фолк клипове (все по-често виждаме точно това), слушането на бабините/мамините клюки и това е всичко. В такава среда се забранява дори бързото ходене - детето може да се изпоти. Тъжното е, че познаваме мъже на по 25 години, които още живеят с мама и до този момент не са поели никаква отговорност.

3. Интересите

Първите гирички бяха закупени срещу скромната сума от 5000 лева (или 5 лева) от приятел, който вече минаваше във висшата лига на спортните постижения. Това се случи между 5-6 клас, когато се оказа, че усмивките по корема са твърде много. И докато правихме някакви малки крачки към мускулните трески, осъзнавахме, че това е правилният начин. След това се появи дилемата за бръсненето на краката - феномен, който щеше да ни коства джобните за месец. И понеже компютрите бяха невероятно скъпи (и Half-Life не беше достъпен), преценихме, че книгите са достатъчно евтини и с наличието на антикварни книжарници, всички романи на Стивън Кинг бяха открити за скромни и символични суми от левче. Последният интересен разговор, който слушахме в метрото беше между 15-годишни, които споделяха какъв епилатор ще си закупят. И се радваме, че решиха да не споделят за интимните си прически. 

4. Позволете на мъжете да бъдат мъже

Не казваме, че всички трябва да имаме личната хигиена на тролът от блатото, но скоро ще се окаже, че няма да има кой да сменя бушони и да отваря буркани. Бъдещите мъже трябва да скъсат оковите и да се провалят във всичко. Само така се излиза от изкуствената кома. Позволете им да се оправят сами, да осъзнаят, че животът не е само дъги и фейсбук. Нека сложим край на веждоманията и останалите упадащи култури, които дебнат зад всеки ъгъл. Това най-малкото ще помогне за бъдещата им независимост. Жените имат нужда от мъже, а не от мъжки приятелки, нека поне това да стане ясно! Щом германките заявиха, че имат нужда от мъже, а не феминисти, положението наистина излиза от контрол. Нито една жена няма нужда от мъж във високи токчета, който да изразява солидарност - забравете тези публични изяви. Жената днес има  нужда от мъж, който да приключва абсолютно всички улични конфликти с един поглед. Има нужда от силният пол, който може да бъде рамо, патерица и каквато друга опора е необходима. Вместо това получава още една кифла с пинцета за вежди, мерси! И после се чудите защо младите жени предпочитат възрастни мъже - те поне все още имат традиционен интерес към половия контакт!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
женоубиец
03 октомври 2016 | 11:56

Няма такова нещо. Сега всичко е поженчено и простотии с женските възможности от феминистичната помия се прокламират навсякъде. Мъжът е по-висш от жената и може без жена да се самовъзпроизвежда, благодарение на X хромозомата си, докато жените без мъже не могат. Жените не струват вече, а и боклучави мъже, понеже не са вече мъже, се вживяват като жени, които са боклука на днешното ни общество. Радостно е, че в ислямският свят прогресивно нарастнаха убийствата на жени, накърняващи мъжката чест, а хранителните запаси на планетата са на привършване. При нас насилието над жените от мъжете се увеличава прогресивно, но това не е достатъчно срещу феминизма. Повечко убийства на жени-феминистки са нужни, за да се кротнат разбеснелите се за власт разпоретини. И без това от жените-феминистки няма никаква полза, и само напразно дишат кислорода на планетата. Още едно хубаво нещо са бежанците, които озаптиха феминизма, и са напът да го ликвидират в Европа. С тези темпове обществото ни ще се ислямизира бързо, и мюсюлманите ще изколят разбеснелите се жени, стига Хр. мъже да не им попречат. Няма страшно за мъжете, жените ще изчезнат много по-бързо от тях, едни други брадати мъже ще им видят сметката! И без това вече от жените няма полза и са некачествена стока, а земята е пренаселена и трябва да се прочисти от тази феминистична сволоч!

Петър
10 април 2016 | 09:29

Все едно слушам професор Вучков

09 април 2016 | 22:34

Добра статия! Най-после нещо смислено и полезно, макар и позакъсняло! Как стана така, че и жените, и мъжете се оставиха на гейовете да диктуват модата на външния вид и начина на обличане?Отвсякъде мощно ни заливат реклами и снимки на хора, чийто външен вид се втълпява на младите, които през глава се втурват да подражават.Ще ми се да видя и в БГ пълни с деца спортни зали, пълни с деца БИБЛИОТЕКИ!!! Да, в оплютата Америка е точно така, колкото и на някои да не им се вярва! Хората учат, работят и се отбиват навреме от мама и тате, не чакат до 30+ да ги хранят.Да отгледаш мъж си е предизвикателство, да го научиш да взема сам решения и да поема отговорност за живота си е трудна задача. Познавам едно момче от Еквадор, което в родината си е работило в каменоломна. Тежък физически труд, за да помага на бедното си семейство. Сега той работи нощем в един бар на Ню Йорк, сутрин ходи на училище, за да завърши средното си образование. Изпраща редовно пари на майка си в Еквадор, грижи се сам за домакинството си, плаща наем и сметки, никога не се оплаква и има планове за бъдещето. Мъжкар до мозъка на костите си! Как ви се струва? И той съвсем не е изключение, много млади мъже са като него. И следващия път, когато скочите да плюете някого някъде, помислете какви сте ВИЕ! Мъжко е първо да правиш нещо, преди да критикуваш. Браво за статията, менове!

Георги
09 април 2016 | 20:05

Истински мъже винаги ще има, особено в трудни времена. Сега се получава така, че обществото поощрява жените да упражняват мъжки качества като увереност, лидерство и целеустременост. Но в същото време на мъжете им се казва, че е ОК да изразяват женски черти - емоционалност, суета... което води до педерастия. Но, "Донт уорри бейб" на истинските мъже не им пука в какво общестовто иска да ги превърне.

p e c h e l i o n l i n e
09 април 2016 | 19:05

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(НАД 45 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

несъгласен
09 април 2016 | 00:28

Майната ви. Оплаквате се, че мъжете не искат полов контакт? Я си прегледайте сайта и вижте в колко статии съветвате "забравете за секса при флирт". В днешно време отвсякъде се набива, че ако мислиш за секс, или имаш нахалството да си поискаш си долен перверзник. Какво очаквате след толкова много негативни послания за секса? Най-лошото е, че вие започвате да подкрепяте тая простотия, а сега пък тръгнахте да се оплаквате. Изберете си една страна.

Antonia
09 април 2016 | 00:21

Ami s tazi emancipacia che jenata moje i sama y e nezavisima... Ne ochakvaite y myjete da sa muje ... Sled kato jenite stanaja silnia pol...

Old School Baby
08 април 2016 | 22:40

Баш майсторе ама много съм съгласен с теб приятел. Ах как искам да ги видя в строя и да тичат с 25кг снаряжение или както в моя случай със 40 килограмовия сапьорски костюм :D Глезанчовци... Най- интересното е че се и ежат. Не стига, че мяука като 1-вото ми гадже ами се (опитва) да се прави на мъж. Точно миналата седмица с брат ми се прибираме от работа и минахме малко през центъра та то бяха едни коментари. Гледахме и не можехме да повярваме на това което виждаме. Брат ми вика какво стана с тоя тестостерон с всяко поколение май все повече го няма каза "виж ги те по нежнички от момиченца. Преди месец видяхме една жена явно спукала гума и си я сменяше сама евала и за сръчноста но по интересното беше 2-ма келеши минават и и се смеят и я бъзикат. Викам кво се хилите дрисльовци такива вместо да помогнете на жената... Е накрая аз и помогнах то просто е трагедия. И накрая нещо към екипа. Забележете, че сега младите момичета си падат точно по Бийбъроподобни транссексуално изглеждащи пародии. Оскубани зализани трагична гледка. Гледаш ги разговарят а той се глези повече от нея нямам думи. Нямам нищо против обезкосмяване от хигиенна гледна точка но с мярка и когато наистина има нужда но чак пък вежди еми извинявайте :D Е за дамите не знам на какво симпатизират но аз предпочитам да си остана мъжки изглеждащ и държащ се мъж. Хомосексуалноста не само, че не ми харесва ами направо ме отвращава. Ориентация вика каква ориентация това са си чисто умотани хормони отвсякъде.

Професорката
08 април 2016 | 21:51

"Жената днес има нужда от мъж, който да приключва абсолютно всички улични конфликти с един поглед. Има нужда от силният пол, който може да бъде рамо, патерица и каквато друга опора е необходима. Вместо това получава още една кифла с пинцета за вежди, мерси!" Дааааааааааааа! 100%товата истина! :) Супер статия, браво :)

аз
08 април 2016 | 19:01

Липсата на необходимост от мъжка физическа сила (има достатъчно техника, дело както на мъже, така и на жени), доведе до абдикация от отговорност. Техен избор. Явно природата ги е сътворила единствено за по други условия - пещера, улов, мускули. Сега си ги оттегля като неуспешен модел. Разумно е...

Баш Майстора
08 април 2016 | 17:13

Ще излезе права,моята дъщеря,която ми заяви съвсем скоро,че няма да сключва брак,защото няма истински мъже..Как ще се бръснеш целия?Бля...Едно мъжко нещо да има останало в теб и ти го махаш...Че на почти всички млади мъже,само името им е мъж,нищо друго.Пълни путьовци и мамини детенца.Я да върнат казармата,майко мила,ще се самоубият почти всички,дупе да ви е яко.Да видиш как се копат окопи и се разглобява Калашников за норматив...Барна ме носталгията,но за такива пишльовци,такова отношение...

:)
08 април 2016 | 16:15

:)

08 април 2016 | 16:04

Браво!