Мъжката философия в

В последно време можете да откриете семинари, книги, видео уроци, учения, движения, лекции и дори чакрична праткика за изчистване на душата чрез клизма. Всички изброени показват само едно - колко свободно време и пари имат хората, както и колко глупави могат да бъдат. Рядко мъжката философия и мироглед позволяват да попаднете в тази вредна среда, но никой не казва, че сте наистина застраховани от тези така или иначе страшни дяволски изпълнения. Замислихме се за всички семинари, на които сме ходили, след това се сетихме, че сбирките на анонимните алкохолици не трябва да се наричат така, порно фестивалът също не се брои, следователно не сме ходили много на подобни места.

Таксиджиите също не са ходили, но подозираме, че след като цял ден се фокусират в пътя, подсъзнанието им може да философтва на воля и отключва хроничното разстройство на устата. Има ли семинар обаче, който да позволи на мъжа да израстне, да се чувства така, както 25-годишната Петранка иска да се чувства, пристигайки с 10-те буркана и желанието да стане по-известна не само от челото на Сузанита, но и от виончелото в операта. Няма семинари за мъже, защото ние сме прости същества, които никога не са имали високи критерии за щастието. Ако една жена иска да бъде изтряскана на задната седалка на Bentley-то, ние с удоволствие бихме протъркали задницата ѝ върху кожения салон на Москвича. Говорейки за философия, трябва да отбележим, че мъжът има само една такава, промъкваща се като пияна група покрай стадо феминистки. Каква е тя? Елементарна е, практикуваш я (надяваме се) и се чувстваш щастлив. Говорим разбира се за "Хич не ми пука за тебе, тебе и тебе!". 

Учени от БАН установиха, че мъжкото съсловие има два периода:

1. Пука ни за всичко!

2. Не ми дреме! 

В първия случай се вълнуваш от всяко мнение, чувстваш се като белия рицар, помагаш на всички и си готов да изложиш гърди, гръден кош и екзоскелет като терминатор пред Джон Конър в името на човешкото съществуване. Какъв е резултатът? От време на време бодваш някоя друга чикита, преживяваш нормално, нямаш време за себе си и често си толквоа изморен, че си готов да закриеш света за 1-2 седмици, в които просто да бъдеш глупав и наспан. Във втория период, пристигащ малко след 27-28 години, се превръщаш в човек, който никога не прави нещо, което не иска, взимаш прилична заплата, стремиш се да отупаш повече чикити и категорично не харесваш новия iPhone X. Преди 27-та година се опитваш да впечатлиш всички и да покажеш как ти пука за всичко, след това осъзнаваш грешката и демонстрираш, че хич не ти пука, ама изобщо! Какво променя това? Ами нека проверим, казвайки това, наливаме едно голямо уиск... кафе и започваме научния анализ!

1. Изведнъж започваш да се грижиш много повече за себе си. Това се случва, защото вече няма кой да ти губи времето със своите проблеми. Изведнъж спира да ти пука за мнението на другите, които така или иначе може да завиждат или просто да не оценяват това, което си постигнал. Много често не искаш признанието, а оценката на постижението. Никой в бара не оценява факта, че 20 шота без ръце могат да бъдат изпити от колегата, защото не може, а и практически след 12-я е получил женското внимание, но всички оценяваме номера. Поставяш себе си в центъра на събитието и спираш да се вълнуваш. Изместваш притеснението дали някоя ще ти откаже японските очила за дъжд и издирваш само онези, чието гърло е метафора в лекция на Стивън Хокинг. Построи щита и не се притеснявай за крехкото его, хорското мнение и онази, която каза, че ще те съди, защото си ѝ казал размера в инчове (единственото положително качество на американската метрична система). 

2. Намираш своята посока, защото вече нямаш нужда от магистралата на счупените мечти. Щом спре да ти пука, започва да идва онази свобода, която нищо друго не може да предложи. Днес може да си в досаден офис с колежка, която не само не искаш да докоснеш, но и смяташ, че трябва да стои като снимка върху презервативите, предупреждавайки какво може да стане. Имаш правото да бъдеш всичко, да бъдеш навсякъде и дори да не питаш, когато покоряваш южната граница на чикитата (9 от 10 харесват чуждото тяло там, а 10-тата лъже). 

3. Как се отразява всичко това? Както сам се досещаш, това сменя изцяло концепцията ти за света. Съчетавайки дзен състоянието "Презкурин", осъзнавайки, че няма какво да изгубиш и преглъщайки евентуалните ограничения с женските, ти практически имаш шансове не просто да бъдеш следващия Митьо Дъ Пистъл, но и да бъдеш красивия Митьо Дъ Пистъл. Причините са много, но нека обясним една от всички, отказът от "Пука ми какво ще кажеш", автоматично генерира бонус точки и оригиналност. С тях спокойно можеш да се доближиш до групичката страхливи кушути, да се представиш, усмихнеш и да заявиш, че една от тях ще отвори хангара за твоята атомна подводница. Някои ще се посмеят, други ще те помислят за луд, но след като не ти пука и хич не те вълнува дали ще се съгласят или не, шансовете наистина се повишават. Жените обичат лидери, обичат и различните, обичат и големите, ама много големите смелчаци. При теб не е смелост, а отказ от американските клишета, отказ от съветите на Кобилкина, освен онези за секс в дупенце, отказ от кифларството. Жените обичат лидери, следователно не се страхува от реплики като "Come with me if u want to bang!". 

4. Това има още един позитив, свободен си наистина да правиш това, което винаги си искал, а не да ти пука какво мислят останалите. Има много примери за това духовно израстване, но един от най-красивите е позициониран точно в свободата да направиш наистина това, което си пожелал. Моторът е нещо точно такова. Ако поискаш 2-колесен звяр, мнозина ще започнат да ти обясняват колко луд си, колко глупаво постъпваш и как ще се пребиеш на пътя. Друг е въпросът, че същите никога няма да се събудят някъде през нощта, защото в съня си са препускали като побеснели вълци по планинските пътища. Същите няма да помиришат въздуха и ще се лишат от шанса да чуят препускането на всички коне през ауспуха. Ти ще можеш да разбереш това, защото просто си избрал да слушаш себе си. Когато си на 30, много малко хора могат да ти казват какво да правиш, а и ти самият ще слушаш много малко хора. Не пропускай своята възможност да бъдеше себе си, остави филмите на другите. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!