Мъжките премеждия след 30-те

Един от най-големите страхове на средностатистическият мъж е, че остарява. Изведнъж започвате да имате повече косми от обикновено, сънят не стига след 12-часов ден с включени алкохолни преживявания и като бонус започвате да се дразните на всичко, което мърда. Макар и мнозина да смятат, че животът след 30-те наистина приключва или изведнъж оставяте всичко това и се превръщате в ядосания чичак, който крещи на младите. Поне това се очаква, но нека бъдем откровени, най-доброто предстои и в повечето случаи дори не го подозирате. Макар и кризата на средната възраст да дебне зад всеки завой, имаш възможността да използваш 30-те години за най-добрите си преживявания. Ако се разпознаваш в следващите редове, имаме много добри новини, ти си защитен индивид в мъжката джунгла. 

1. Започваш да се замисляш за диетата и здравословния начин на живот

След като минат 20-те златни години, в които можеш да се храниш с абсолютно всичко, загърнато в амбалажна хартия, 30-те не прощават на тези своеволия и малко след това се появяват хранителните натравяния, задникът започва да расте като славата на Кардашиян, а ти самият се изморяваш доста по-бързо. Точно тук проговаря и разума, изведнъж не се храните с дюнери, започвате да приготвяте вечерята, да броите калориите и да вмествате нормалните тренировки в графика. И понеже си все още млад и тялото най-накрая получава необходимото, ти започваш да изглеждаш по-добре. Колкото по-добре изглеждаш, толкова повече женско внимание има, което е само едната част от плана. 

2. Интелектът

След като си го тровил с риалити предавания, музикални формати, публицистика и всякакви други творения на гениалната мисъл, душата започва да страда. Благодарение на впитата като мухъл сивота, телевизорът започва да се използва само за кастване на HD порно, там поне няма скрити послания. В този ред на мисли, изведнъж оценявате книгите, които нямат реклами, не изскачат жени, които да се чудят какво се случва с тяхната вагина и никой не се интересува дали си готин или не. Книгите са щастие, което все още не може да бъде опорочено. След тях се нарежда и по-читавата музика, до която псевдо музикални личности не се допират. Комбинираш всичко това и осъзнаваш, че четеш повече ревюта за филми, отколкото си гледал. Интелектът като инструмент филтрира слабите мозъци, по-малко блестящите личности и всички останали. Ала както казва Шопенхауър, великите умове свиват гнезда по най-високите точки и така остават недостижими, както и самотни, ама това е друга тема, все пак не сме виновни, че не е имал с кой да пие една ракия. 

3. Тишината

Не говорим за бялата на "Щурците", а за онази, която може да се смята за лечебна. Замисляли ли сте се през какво натоварване минават вашите уши? Първо слушате колите, след това филтрирате историите от брадъри и десертни черешки със слушалки, а на финала заглушавате съседните шумове с телевизора. И ако царете са можели да избират дължината на своя сън, както твърдеше един от героите на Василий Шукшин, то днес ще изпъкнеш с благородническо потекло, ако имаш поне минута абсолютен покой над сетивата си, над съзнанието и над цялото си същество. Добрата новина е, че с всяка следваща година ще се стремиш точно към това. Това качество ще позволи да направиш крачката в страни, да избягваш онези жалки скандалчета, стрелите на обвинението и фалшивата нужда от хора. Както са казали редица мъдри хора "Никога не се изправяйте срещу човек, който познава себе си, няма да спечелите.". 


4. Цената на всичко

До 30-те години работиш за количеството, а след това имаш възможността да се наслаждаваш на качеството. Имайки предвид, че тялото ти не може да понася алкохолните маратони с неизвестни спиртни напитки, добити в 3-и гараж на Люлин 7, ти вече започваш да мислиш за качеството. Това означава, че няма да правиш алкохолни компромиси, гледаш повече цвета на етикета, отколкото цената, заменяш студентските алкохолни злоупотреби с класически дегустации и уважение към питието и изведнъж осъзнаваш на какво си подлагал черния дроб. Фоновата музика вече не включва комерсиални рап индивиди, фолк ритми и пръстови щракалки, награждаваш ухото с тиха, но много приятна мелодия, същото вече прави разлика между всеки инструмент и като цяло, дори концертите стават много по-различни. След 30 не можеш да бъдеш тариката на дребно, гангстера на половин работен ден, бизнесменът без фирма и още много други. Тук обуваш обувките на възрастния и поемаш контрола в собствените си ръце. 


5. Жените

След този времеви период, започваш да осъзнаваш, че развяването на половия орган като катаджийска палка е еквивалент на жалкото изпълнение. Както се случва и с останалите ценности, мъжът вече не може да бъде с ходещата вагина, която от време на време да пълни със смисъл и други флуиди. Става почитател на феминизма и женското равноправие, тайно се надява да му се падне жена, чиято глава не се използва за баланс, а устата не се е превърнала в обект на сексуалното задоволяване. Социалният проблем тук е много лесен за разчитане, когато си на 18 години, събличаш всяка с поглед и се надяваш, че вечерта ще свири на дяволската флейта и ще те накара да се почувстваш като Рон Джереми на кастинг. Тогава беше трудно и почти невъзможно, но колкото по-лесно става, толкова повече не искаш да играеш на тази игра. Вече няма смисъл да играеш, след като можеш да призовеш нимфата с едно телефонно обаждане или дори 3 изречения в чата. Толкова лесно става, че чак е скучно. И точно тук идва следващото предизвикателство - да откриеш жена, която освен порно чертите, да носи в себе си и достатъчно здрави обяснения за вселената, смисъла на живота и 42. Жената е като копието и щита, можем да се справяме и без нея, но с нея сме завършени. За жалост, това не се разбира толкова лесно. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
20 февруари 2018 | 21:48

Брилянтно!