Модерното общество унищожи мъжа

Всеки мъж, който някога е пил отровата на модерното общество, започва да осъзнава колко сериозно губи земята под краката си. Не е случайна и репликата на Митко Павлов "Да си мъж е трудно, много вече се отказаха!". И няма как да не се откажат, трудно е да бъдем виновни за всичко, трудно е да носим кръста с обвинения на модерната култура, да се смятаме за ходещия антихрист и никога да не разбираме модерното и тренди изпълнение на околните. Мъжете нямат място сред морето от полове и социални роли, които могат да заемат, те са скучния пол - консервативни, антиконсуматорски настроени и подхождащи с недоверие. Така бяхме възпитани, ако нещо не е счупено, няма да го поправяме. Стремим се към още милион километри, не виждаме нищо ново в новото - телевизорът продължава да е телевизори, без значение колко е диагоналът му. Не виждаме смислъл в мидите Сен Жак, патешкия дроб и някакви други кулинарни извращения. Ние сме мъже, имаме нужда от енергия, за да работим, всичко останало е подробности. За нас няма място тук, ние пречим, особено ако не си изправяме брадата с преса. Ако се чудите какво Ви причинява модерния свят, останете с нас и в следващите редове:

1. Цинизъм

Щом погледнете към тъмната страна на Луната, осъзнавате какъв е смисълът на този свят - няма такъв и сякаш никога не е съществувал. В това световно безумие, ние сме заредени със сарказъм, цинизъм и всички форми на истината, които биха могли да обидят. Знаете ли кога един мъж, става мъж? Когато всички се изредят да го прецакат поне един път (бихме използвали и друг смисъл, но знаем, че ще се досетиш). Горчиви сме, люти сме и не сме хапка за всеки. Мъжът не е човек, той е друга форма на живот, осъзнала, че светът не е дъгички и еднорози. Щитовете са високо, високо вдигнати и не всеки може да ги пробие. Доверието е просто прашинка, която минава покрай вас и само непохватния може да я пусне обратно, осъзнавайки, че никога повече няма да се върне. 

2. Ярост

Понякога цинизмът не може да свърши работата на яростта, която носим. Всеки разполага с поне един чернобилски атомен реактор, който може да избухне във всеки един момент. Лошото е, че жените никога не го осъзнават. В днешно време всеки говори за домашното насилие, но никога не задава въпроса, какво може да причини една жена на един мъж, с постоянното си мрънкане, набиване и подценяване. Кой от Вас не е чувал, че не става за нищо и не може нищо? Какъв мъж си, ако не можеш да ѝ купиш парцалки от мола и да я возиш на Cayenne? Знаете ли какво, щом се делим на мъже и жени, кои са тези, които биха искали точно това от своя мъж? Къде изчезна еманципацията, купи си ги сама! Светът е един голям пазар и след като се продавате, направете го за най-високата цена. Ние няма да последваме Вашия път, защото етикетите не ни вълнуват. Не сме тук, за да бъдем матрьошки - красива външност с огромна душевна кухина. Съзнанието се превърна в последната лична собственост, там, все още, никой не може да влезе. Опитайте се да прекрачите тази граница, отворете кутията на Пандора и се пригответе за ада, библейският!

3. Псевдо-психопатът

Определението за психопат, според най-актуалните изследвания на модерната психология, е елемнтарно - човек, който отказва да приеме чуждата перспектива, да изпитва симпатия или да приема чужди правила. Има ясно изградени цели и прави компромиси единствено и само за тях. Ако сте поживяли достатъчно, осъзнавате една от големите истини - правилата, създадени за контрол и гаранция за спокойствие, изобщо не работят. Днес мнозина слизат от лъжливото влакче и правят най-доброто за себе си. Брачната институция и моногамията паднаха първи, а след тях кой знае още какво ще се случи. Живеем в прекрасен уличен бал с маски - никой не е истински и участва в голямото надлъгване. Имате нужда от секс, можете да се представите за краля на Нигерия и вратите се отварят. Защо мъжът с много жени е герой? Защото се изисква особено изкуство на доминация, харизматично господство и професионализъм, за да постигне това. Чувствата на другите, са проблем на другите. Тук, най-важната подробност е, че без значение какви победи е постигнал, наградата никога не е интригуваща. 


4. Депресията

Знаете ли защо самоубийствата при мъжете винаги са по-високи, спрямо тези при жените? Лесно е. Години наред, всички правила постоянно възпитават мъжа от най-ранна възраст да бъде добър, да се подчинява и никога да не вдига глава. Бъди добър в училище, не се бий с никого и слушай учителката. Защо училището е първия суров урок на живота? Точно там се изправяте в най-ранна възраст с всички комплекси на учителки, лели и всякакви други жени, които виждат професията си като сигурност за гледане на сериали следобед, дълга почивка през лятото с пиене на кафета, чоплене на семки и пушене на цигари. Тяхната единствена функция е да гасят ентусиазма и да дисциплинират. И тук потича реката на лъжите, които мнозина приемат безусловно. Някои никога не се пробуждат от този сън, вярват във фалшивите идеали, създават семейства с най-грешните хора на света и след това не могат да повярват, че най-близкият човек е демонът, който ги убива. Красавицата се превръща в звяра, господа, а това никой не го е очаквал. 


5.Оттеглянето

Всяка сутрин започваме да слушаме как мъжът е виновен за всичко от войните до цивилизацията във вида, в който я откриваме. Макар и мнозина никога да не са имали право да оспорват същите, те трябва да ги следват. Границата на толерантност е размита и първите мъже, които казаха, че няма да бъдат част от това фиаско, могат да се открият именно в Япония. Там повече от 2/3 от младите мъже са заявили гръмко "ファックユー" и са намерили решение на проблема. Всички са отказали да угаждат на женските прищевки, слезли са от коня и просто са се прибрали в своята обител. Какъв е резултатът? Японските учени предрекоха дори датата, в която страната на изгряващото слънце просто ще умре. Какво се случва тук? Всяка година бележим нов спад на раждаемост. Защо? Жените са твърде заети да поддържат фигурата си, търсейки следващия мениджър на спалнята им, те не могат да изгубят 9 месеца от живота си, за да изглеждат зле и с това да изгубят приходите си. Разбира се, същите биха имали нужда от малко повече време, за да осъзнаят какво точно са причинили на едно общество, но тогава ще е късно, а и какво им пука, нали са си харесали едни сандалки в мола? 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Е, един там
25 март 2018 | 14:47

Истината е в еманципацията на жените и ценностния срив. Преди мъжът е бил главата на семейството, а ако сега се опитаме, най-вероятно, жената ще си потърси друг по-"мек"/чехльо, дето всичко й позволява. В последствие или сдаваш и ти фронта, или оставаш сам. Може и да извадиш късмет с някоя послушна. Вече няма принципи, чест и достойнство, всичко остана в учебниците по история. По-лесно е скубането на вежди и епилацията, или преминаването в някакво странно неопределено същество, там джендър ли ще е, не знам,, отколкото да си мъж.

111
21 март 2018 | 11:04

Евала, много добро

deaf
16 март 2018 | 22:26

А де,и аз не мога точно да си отговоря!

16 март 2018 | 21:30

И защо изчезна страхът, без който жената деградира? Защото мъжът деградира. Защо мъжът деградира? Защото жената деградира... Яйцето, или кокошката...Какво си избираш да си - яйце, или кокошка?

deaf
16 март 2018 | 20:23

Не става дума за насилници,а за (подсъзнателен) страх от по-силният. Без този страх жената деградира като жена. Това е факт. И феномен. Няма психологическо обяснение за него. Всъщност,точно защото е слаба и се страхува,жената използва любовта на мъжа към нея,като оръжие с което тя го обезсилва. Няма значение дали тя го осъзнава. Влюбеният мъж става слаб пред жената. Влюбената жена става силна.

16 март 2018 | 18:17

Няма как страхът да работи вечно, факт! Насилниците разчитат на страха, но той не работи. Само псохопати вярват в това. Великият Ницше е късметлия, че не доживя модерните времена.

deaf
16 март 2018 | 15:33

Всички тези модерни и политкоректни л@йна изплуваха,когато жената престана да се СТРАХУВА от мъжът,(цитирам великият Ницше).

15 март 2018 | 15:31

Четеш тази мрачна статия и заключаваш: източник на всяко зло и нещастия е жената! Четеш статия в женски сайт за депресиите и самоубийствата при жените и заключаваш: причината е мъжете. Защо са нещастни мъжете? Защо са нещастни жените? Защо всички са нещастни? Защо няма учители по призвание, като нашите възрожденци? Защо никой мъж не избира професията и тя е свободна само за ограничени и простовати жени? Защо вечно другият пол е виновен? Виновен е феминизма? Защо има феминизъм? Защо хората не са здрави, а болни и нещастни???