На какво трябваше да те научи 2017 година

В началото на 2018 година е редно да направим една бърза проверка на всичко, което може да се синтезира ясно от опита, в следствие на най-различни изживявания, на които ставаме свидетели. Някои от Вас споделяха всичко това в писма, други директно питаха, а трети просто разказваха истории и даваха благословията си да публикуваме техните истории, променяйки имената. Както холивудските режисьори решиха да кръщават филмите си "Създаден по действителен случай", ние напомняме за някои уроци, които бяха заплатени с кръв, пот и много нерви - концертът на Веселин Маринов се вписва точно в описанието. Без повече натрупване на напрежението, показваме някои от най-важните уроци, които трябва да запомниш за 2018 година. 


1. Мъжете изчезнаха

Освен полов орган, тук визираме и всички господа, които имат повече от средния интелект, прекарват свободното време в прочитане на още някоя книга, постоянно се борят за истината и отказват да бъдат част от наложените моди, трендове и всякакви други подобни културни мероприятия. Повечето тръгнаха по свой собствен път, вече не се доверяват на традицията, построяват крепости и само малцина успяват да стигнат до тях. 2018 година няма да бъде по-различна - жените отново ще ги търсят със свещ и няма да ги намират. Изчезването, както обикновено се случва, беше за пореден път продиктувано от феминистките, нека им оставим тази победа, на мнозинството му стига, че вече не се намесва в останалите прелюдии. 

2. Никога не прави компромиси

В речникът със сигурност ще откриеш доста определения за този феномен, но истината остава само една - компромисът е първата крачка на човека към загубата. Той е социална форма,  която ти отказваш да направиш най-доброто за себе си и позволяваш на някой друг да се възползва от теб. Подобни жертви не се отплащат с почести и благодарности, а само с още компромиси. Дори и да подплатиш всички тези действия с добри намерения, мнозина знаят, че същите водят към ада. Постяват ли те в избор между компромис и самия себе си, винаги избирай себе си, дори и да те обвинят в егоизъм, защото същият е просто още една форма, доказваща, че обичаш себе си. Възползвайки се точно от тази философия, ти ще намалиш обкръжението си, започваш да се превръщаш в злодей и евентуално ще усетиш, че шепата хора, които наистина те оценяват, са лоялни и те харесват точно за това, което си. Компромисите са за слабите и стои точно до скромността. 

3. Болката не е наказание

Както в последно време разбираме, това усещане не е индикатор за наказание, а просто доказателство, че израстваш. Дори и малкото дете знае, че отворените рани болят, но дори и в процеса на зарастване, тя продължава да е налична. Освен при раните, тя най-често се проявява и в отношенията с хората и щом някой се постарае да изсипе няколко тона от тази отрова върху теб, не вярвай, че наистина е наказание. Болката е просто катализатор на израстването, доказателство за живот и необходим фактор, за да не повториш втори път своята грешка. Има я, за да не хващаш котлона, когато е горещ, да не бързаш с чука и да не вярваш на хора, които изкусно са успели да те пуснат на пързалката, но вместо в рози, ти падаш в тръни. 


4. Избирай времето си мъдро

Без значение колко богат си в момента и как можеш да бъдеш сигурен, че ще има утре, никога не пилей единствения изчерпаем ресурс. Със сигурност от време на време ще имаш нужда от някой тъп филм, сезонен маратон на новия сериал и други подобни, но във всяко друго отношение не спирай да задаваш единствения въпрос: каква полза ще имам от прекараното време с теб? Няма значение дали говорим за филми, дали говорим за книги, порното дори не го броим, защото физическите нужди са важни, ала всичко останало е точно така. Понякога трябва да задаваш точно този въпрос. И ако се окаже, че прекараното време с определена компания ще доведе само до пропуснати ползи и научаване на нови знания, не го инвестирай. Отново може да изглежда аругантно, но пък какво ще спечелиш, ако цял живот коментираш футболното представяне на гелосан амиго, който печели само от своята поява и твоите очи? 

5. Не бързай

... порадвай се на малките неща. Това може да е бирата с приятели, може да е спокойният следобед с правилното аудио оформление или онази вечер, в която можеш просто да седнеш и да гледаш как слънцето се скрива и изпраща поредния дълъг ден. Ако се фокусираш върху материалното, рано или късно ще осъзнаеш, че именно то те прави по-нещастен. В тази игра без граници се крие ключа за много нещастни вечери. Сдобиването с всяко следващо телефонно поколение, още по-големият телевизор, поредната лъскава пластмаса и други познати робства на марка, носят само краткотрайни положителни преживявания. Точно тук идва възпитанието на малките преживявания, пропускаме ги, а те носят толкова много заряд в себе си. Подобна трябва да е философията с алкохола - бавната консумация позволява да се насладиш на всяка капка, а бързата е отговорна само за младите татковци. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
02 януари 2018 | 16:59

wtf