Наистина ли се страхуваме от интелигентни жени

Скорошно изследване доказва, че мъжката аудитория наистина се страхува от интелигентните жени. Те ни карат да се чувстваме слаби, в повечето случаи допринасят за изтъкването на свещеното плоско мъжко чувство за хумор. Защо се страхуваме от интелигентните жени? Този въпрос не ни даваше мира дълго време, а и пустите психолози решиха да разбият всички илюзии около нашата надежда, че дамите с очила не винаги се наслаждават на онова, което сме виждали в едни други филми. Ето го и основният проблем; харесва ни идеята за жена, която може да разбере защо колата има ниска компресия и защо имаме нужда от повече роботи, които да вършат домакинската работа, но няма да я намерим. В света на мъжа е лесно да си фантазираме за екстри като светлинния меч и Half-Life 3, просто има някои мечти, които не искаме да се сбъдват. Звучи странно, но някои трябва да останат просто такива, а интелигентните жени са точно това - мечта, която не искаме да се сбъдва или поне на този етап. Има и няколко причини, които бихме искали да изтъкнем и най-вероятно ще отговорят на установената аномалия. 

Тези жени са независими и това не ни харесва. Поне веднъж в живота искаме да бъдем принца на белия кон и да усещаме, че някой наистина го е грижа за нас. Единственият проблем е, че интелигентните дами знаят какво и как да използват, за да постигнат своите цели. Те няма да се впечатлят, когато им дадете ток на паркинга, а просто ще констатират какво правите грешно, докато извършвате тази процедура. Интелигентните жени се справят сами и най-вероятно нямаше да имат нужда от нас, ако можеха да изобретят романтичен вибратор, който да носи цветя от време на време. Приберете сигнала на Батман, защото няма да ви трябва много дълго време. И ако това не е достатъчно, нека продължим с по-големия кошмар...

Няма какво да дадем. Една връзка винаги се изгражда върху компромисите, размяната на опит и съгласието да преживяваме нещо заедно. Единственият проблем е, че винаги ще се чудим дали това е достатъчно. Опитайте се да разкажете някоя забавна история и най-вероятно ще бъдете поправени или критикувани. Възможно е да тичате за речника, защото тази бамбина е прекарала времето си в четене на философия и в повечето случаи се изразява като женската версия на Йода, затруднявайки дори и гении като Шопенхауер. Забравете за вицовете, защото последният път ги разказахме на група юристки и получихме студеното рамо и погледа "Съвършен простак" - не сме се обидили, ама... Подозираме, че дебатите върху наказателното право можеха да имат по-голям успех, но в останалата част от време ще се надяваме да говорим достатъчно правилно, за да не я изложим в компанията. И колкото и да ни казват, че трябва да бъдем най-глупавите в стаята, защото сме можели да научим нещо ново, толкова повече не искаме да изглеждаме като детето в ъгъла с хартиена шапка и надпис "идиот". Малко е дискриминиращо, но е само началото на дълбоката дупка. 

След като разделихме териториите и стана ясно, че чувството ни за хумор няма никакъв успех, тогава е редно да обърнем внимание и на следващото голямо приключение - личностното развитие. Интелектуалката най-често е последовател на протестанската етика и практически не познава почивката в живота. Тя е отдадена на професията си, на личните икономически проекти, на световния мир и дори шие гоблени в свободното си време, които ще продаде за благотворителност. Това е жената, която притежава серия планове, график за живота и нито една секунда свободно време за вас или съжителството ви като двойка. Това означава, че вие имате тоталната свобода да правите каквото искате, стига да не й пречите, докато работи. Практически се превръщате в малкото дете, което няма да бъде наказано, ако си играе тихичко. Мерси, ама това едва ли е най-желаното в една връзка. 

Чудите ли се защо зад всеки успял мъж стои една жена? На нас ни трябваше много време, за да разберем какво точно се случва. Жената е манипулаторка, която постига своето по един или друг начин. Някои жени използват секса като оръжие, а други са стигнали до следващото джедайско ниво, преоткривайки силата на манипулацията. М-да, нейната мила усмивка винаги носи скрити желания и нужда от задоволяване на някои нужди, които не са секс. Спомнете си кога последно имахте уикенд, в който можехте да се насладите на Формула 1 или любимите филми? Нямаше? Значи и вие тичате по нейните идеали, залъгвайки се, че са ви интересни или го правите, защото я обичате. Истината е, че просто сте влезли в мрежата от подизпълнителите на мечтите й, загубвайки своята идентичност. Много жени го правят, прикривайки своите нужди с чувства, в които да вярваме. Все пак говорим за жена, която познава човешките нужди и може да ви каже необходимите думи в правилния словоред.

И какво можем да им дадем, освен секс? Правилно, ние присъстваме за моралната подкрепа и евентуално за слушането на всички премеждия в офиса. Ние сме тези, които получават негативите и евентуалното споменаване под формата на благодарност, когато сме били пристанището, което не й е позволявало да отплава в океана с лудост, защото не искате да знаете какво се случи със съседката, която 20 години не може да си намери мъж и вярва, че професията е най-хубавото нещо, което й се е случвало, ама това е друга тема, за която не искаме да говорим. Разбира се, ще получим и прекрасните моменти, както и вещите, които не можем да си позволим, но това няма да ни направи по-щастливи. Мъжът е свикнал да си купува всичко сам и съответно знае колко точно му е коствало, когато започне да експлоатира придобитата вещ. Сега си представете, че получавате всички плодове на интелектуалката, за които някога сте си помислили. Повярвайте ни, радостта ви ще бъде открадната по най-бързия възможен начин и ще започнете да се чувствате като поредната употребена вещ. 

Красивата интелигентна жена винаги е висока летва дори за най-големите играчи. Глупави е да си поставяме оценки или да се сравняваме по всякакъв начин, но когато видим интелигентна жена, започваме да се изчервяваме и да се чувстваме като Chesterfield от nPower League срещу Chelsea, преди да стигнат дъното. Подай чистите гащи там! Това по никакъв начин не означава, че трябва да се задоволим с русата кифла, която живее в столицата на Белгия - Холандия. Изисква се време и опит, за да достигнем определена житейска точка, а и само опитът ще позволява на един мъж да променя критериите си и да започне да забелязва другите морални ценности, които не са силикон в джуките или перхидрол. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
22 октомври 2015 | 16:59

Спомняте ли си "Краставицата" на Мирча Кришан? И тук всички статии за жени водят до "краставицата". Статии за глупави жени, за умни жени, за кифли, за обсебващи, за златотърсачки...А и статии за всякакъв вид мъже водят до "краставицата', т.е.- жените са гадни кучки, които е добре да избягваме. Порното е достатъчно. Няма ли редактор, отгледан от любяща майка, който да напише нещо за свестните жени?