Най-успешната мисия на SAS носи името

Само няколко човека могат да кажат, че са били от двете страни на ситуацията със заложниците. Бившият SAS Колин Магкоклън е един от тях. Той преминал през блатния ад на Сиера Леоне в Западна Африка, за да открие врага и своите 12 британски войници. Мисията била толкова обнадеждаваща, че организаторите я кръстили "Сигурна смърт". Колин и неговият екип успели да елиминират пазачите тихо, за да са сигурни, че заложниците са в безопасност, преди да успеят да затрият останалата част от групата. Смята се, че отрядът трябвало да се изправи срещу 400 тежковъоръжени терористи. След като заложниците били в безопасност, екипът бил подкрепен от 100 десантчика. Резултатът бил 150 убити и заловен лидер. 

Събитието се случило през 2000-та година. Той е бил и първият снайперист, който застава на пост, когато самолет със 150 заложници каца на летище в Афганистан. 6 години по-късно се оказва, че Колин е от другата страна и става заложник в Басра, Ирак. С превръзка на очите и без никакви дрехи, Колин бил налаган сериозно и всеки път усещал пистолет до главата си, очаквайки спусъкът да бъде натиснат. Единствената причина, поради която можем да знаем за този SAS член е, че иракчаните искали да заснемат цялото унижение и да го използват като пропаганда срещу окупаторите.

Времето било на страната на заложника и той успял да изчака колегите му да го освободят, преди да е станало твърде късно. Бившият ветеран стартира ново предаване в английския ефир и смята да покаже на своите 30 гости през какво се минава, за да може един мъж с достойнство да се нарече член на SAS. Междувременно е станало ясно, че операция "Сигурна смърт" се смята за най-успешната мисия на организацията след Втората Световна война. Терористите в Сиера Леоне винаги са употребили високи количества от най-чистия наркотик, за да се чувстват неуязвими по време на битка и много често се случва точно това. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!