Най-зловещите ритуали по възмъжаване в света

Възмъжаването е много труден процес, който не се идентифицира само с промяната в половите органи и гласа. И преди да дойде цивилизацията, мъжкото съсловие е трябвало да мине през редица изпитания, да се превърне в животно, откъснато от семейството и да стане точно толкова силен, колкото си мисли, че може да бъде. И преди казармата да се превърне в истински виц, мнозина осъзнават, че е била необходимото зло, което извършвало това свещено дело. Социологията на някои общества и суб култури в миналото имат съвсем различна идея. Ето някои от най-бруталните ритуали, през които момчето трябва да мине, за да стане истински мъж:


1 Самбия от Нова Гвинея

Самбийците са едни от най-суровите племена, които някога са обикаляли страната. В това племе половете са живели разделени, а процесът по възмъжаване е бил нещо средно между изпит на морската пехота и една малка война. Всичко започва със забиването на дълги пръчки в носа, които да пускат кръв. Процесът се повтаря многократно, но е един от най-приятните в менюто. Освен това се е налагало за мнозина да пият и така нареченото "Мъжко мляко" - досещаш се за какво говорим. След сериозно време в тикането на всякакви предмети в тялото, както и в разнообразието от дупки, господата имат право да се женят. 

2. Сатаре Маве

Дълбоко в горите на Амазонка можете да откриете мравката-куршум. Според National Geographic, това е гадината с най-зловещо щипане. Именно заради тази болка носят и името си. И ако искате да станете мъж в това племе, пригответе се за хиляди хапания. И понеже няма място за измами, шаманите използват големи ръкавици, в които изсипват сериозно количество от мравките. След това слагат ръцете на господата (не повече от 12-годишна възраст) и започват да гледат мъчението. То може да продължи от 10 минути до половин час. И не си мислете, че всичко приключва с едно наказание. Шаманите настояват това да се случи около 20 пъти, за да са сигурни, че момчето ще стане мъж.


3. Зулу

Племето трябвало да обреже господата, които искат да станат истински мъже. Щом наближат съответната възраст, младежите се водят на тайна локация, докато една от жриците носи алкохол и храна. След сериозно хапване и търкане с бял прах, всеки вади своя герой, за да бъде обрязан. Искрено съжаляваме, ала това не се случва в стерилна среда, което означава, че някои често се инфектират и умират. Скалпелът се заменя с копие или много остър камък. А кървенето често се спира с кал, листа и всякакви други подръчни материали. Какво толкова? Получаваш първата си ерекция и след няколко дни умираш. Само най-коравите мъже оцеляват.

4. Масаите

Трябва да признаем, че само те могат наистина да се смятат за истински мъже. Те също трябва да преминят през обрязването. Истината е, че всички ритуали са направени, за да премахнат слабите. Едно от екстремните преживявания е ловенето на лъв. Масаите стават мъже само след улавянето на лъв с копие и щит. Ако спартанците са били корави за изпращането на самотни момчета, които да преследват вълци, представете си какво изпитание е гоненето на лъвове, при това без кожичка! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!