Някои забавни факти за независимата САЩ

4-и юли винаги ще бъде паметна дата за американския народ. Американската независимост винаги може да събуди чувството за хумор на редица зевзеци, които отдавна не вярват в бялото, червеното и синьото. Ето няколко забавни факта, за "най-великата" страна в света:

Всеки 8-и американец е бил част от веригата на McDonald`s. 

Apple разполага с повече пари от американската хазна. Това едва ли е проблем, след като само те могат да печат пари като вестници. 

Кравите в Монтана превъзхождат хората 3:1. 

Америка консумира ресурсите на 32 страни с размерите на Кения за година. И понякога дори не стига. 

Първият човек, който е можел да притежава афроамериканец като роб е бил именно американецът. Това означава, че "Джанго без окови" е направен по действителен случай.

Въпреки фактът, че повечето американци говорят английски език, в страната все още няма избран официален език.

Всеки 3-и американец е с наднормено тегло. Телескопът "Хъбъл" може да потвърди това. 

На малолетните е разрешено да пушат цигари, но законът не разрешава да се предлагат. Ето защо има хора, които правят достатъчно пари, купувайки Marlborо на децата пред магазина.

В една толкова съвършена страна като САЩ, 6-тата най-честа причина за смъртта е лекарската грешка. Какво пък, мнозина не могат да си позволят всякаква медицинска помощ, следователно всичко е под контрол.

Ако имаш 10-доларова банкнота  и никакви кредити, ти си по-богат от 25% от американското население. Имаме повече от 10 долара, следователно трябва да сме много богати, нали?

Близо половин квадратен километър е сервираната пица на ден. Спомни си проблемите с наднорменото тегло. 

Библиотеката на конгреса е запазила абсолютно всеки туит, който се е появил в социалната мрежа. Това означава, че някъде там присъстват и твоите истории за "Кънчо"!

По време на сухия режим, правителството започва да трови бирата и съответно да избива хиляди от своите граждани. Наздраве, приятели! 

22 милиона пилета се консумират в САЩ всеки ден. В менюто не влизат орлите, защото говорим за птицата на свободата!

Америка е една от страните, които обичат да развяват флаговете си навсякъде! 

На всеки час умира поне един пешеходец, който се е срещнал с пиян шофьор. 

7% от американците твърдят, че никога не са се къпали. 

Един роб в Америка през 1850-а днес ще струва около 12 000 долара. 

В затворите по света има прибрани около 9 милиона души - 1/4 от тях се намират в американските затвори.

Необходими са още 4 планети, за да може да се запази консуматорското общество на САЩ. 

В САЩ можете да откриете 115 000 портиера, 83 000 бармана и 323 000 служителя в ресторант с диплома за висше образование. 

САЩ плаща по 2 768 902 долара, за да държи един затворник в Гуантанамо. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
..
05 юли 2016 | 08:53

Не знам за американците, ама огромна част от българите също се къпят доста рядко, много повече от тези проценти. Ние също плюскаме, пием и пушим като невидели. А кредити отдавна почти всеки има

Ха
05 юли 2016 | 06:06

Точно ние в България да говорим за тези проблеми е смешно, защото сме сто пъти по-зле от САЩ във всичко, освен в здравеопазването. Все още. А вие там сте гладни кокошки, които сънуват просо и се дразнят, че не им дават визи

05 юли 2016 | 04:45

По-големи глупости не бях чел. За кой щат говорите? Пушенето е забранено, никой не пуши повече от българите, също и пиенето, което е обичайно за българските ученици. Какви ги дрънкате? Да почешете невежеството на глупаците!

az
04 юли 2016 | 17:44

"...американската мечета - трябва да си заспал, за да повярваш в нея"