Опасните жени в офиса

Миналата седмица решихме да споделим защо е полезно да работите в офис с мъже - радост, на която малко хора могат да се насладят. Тази седмица изпитваме нуждата от разкриването на някои популярни роли на нежния пол в офиса и тяхното влияние върху работния процес, както и на финансовото отражение. За една жена се водят войни, за една жена се правят разводи и само една жена може да бъде по-деструктивна от атомната бомба в Нагазики - вярваме, че второто е много по-хуманен начин за приключването на жизнения път. Запознайте се с онези колежки, които никога повече не искате да виждате, но за жалост са част от екипа. В по-големите фирми дори се мултиплицират. 

Пасивно-агресивната личност

Забелязали сме, че мъжкото съсловие става изключително работоспособно в петък, когато има възможност за бързото прибиране у дома. Готови сме на всичко, за да съкратим работното време и да ускорим мига до срещата с голямата любов - студена "Загорка" в близкия бар до метрото, съзерцавайки красивите изкусителки в края на работния им ден. Ние винаги сме били семпли хора и се радваме на малките неща от живота - достатъчно е само да погледнете една красива жена, за да се чувствате добре. Идва заветният петък, Вие затваряте всички игри на телефона, махате фейсбука и изпълнявате функцията на целия китайски народ в битката за изпълнение на нормата. В 3 часа следобед сте се чули с бармана, резервирали сте масата и нямате търпение да прекарате останалата част от деня в рая. На изхода - още по-лошо ще е да се случи из коридорите - ще срещнете тази личност. Тя ще Ви попита усмихнато къде отивате, а след това ще каже надменно и с прикрита злоба "Ех, де да можех и аз да си тръгвам по-рано...". Очевидно е, че иска да Ви хвърли вина за всичкото време, в което си е бъркала в носа, пила е кафета, ходила е до тоалетна, пуфтяла е със затворени устни и клинчила от работа, ала това няма да се случи. Никой не е бил задължаван да ходи до мола, за да си купи джънк и да мрази цялата вселена, защото отказва да работи, нали? Тези коментари отприщват агресията, виновни са за насилието, но тази история ще бъде разказана в някой друг материал. Пасивната вече е длъжна да сподели професионалния Ви грях на своята най-добра приятелка...

Клюкарката

Малките момиченца винаги са си мечтали да станат принцеси, да открият своя принц на белия кон и да получат половин кралство, ако техните родители случайно не са богати. Тяхното детство е цветно, красиво и много нежно, защото малките момиченца винаги намират време да правят нови рокли, да обличат кукли и да фантазират - полезно занимание. Докато те правят това, едно от тях стои нацупено до клюкарките на пейката и попива всички малоумни истории като гъба, тровейки душата си с излишна информация. С това се опитваме да докажем, че клюкарката не се ражда, а се създава - най-често на пейките пред блока. Тази жена е по-информирана от шефа, знае бъдещите планове на съдружниците и използва мистичните сили за обладаването на часовника за засичането на смените. Споделянето на тайни е като изливането на най-скъпата Ви ракия в дамаджана без дъно а.к.а. престъпление срещу човечеството. Социалната роля на катализатора за преувеличаване е толкова усъвършенствана, че в понеделник ще разберете как изобщо не сте стъпвали в офиса. И всички ще вярват на тази глупост. Афектирано от случая ще бъде й...

Мрънкалото

Винаги сме смятали, че родните футболисти могат да бъдат добри в дисциплината по-оплакването и мрънкането срещу съдията, преди да срещнем дамите, които могат да накарат плачещите статуи да проронят истински сълзи. Достойни за турски сериал, те играят "лошото" в живота на Али Раза. Социалната й роля е да напомня на останалите колко хубав е техният живот, докато тя страда и плаче от факта, че има работа и получава заплата всеки месец. В нейно лице ще видите преродения Шекспир, личност овладяла всички тънкости на човешката трагедия, особено онази, която изисква фокусиране и извършване на точно нормирана работна дейност, която след определен период от време компенсира разхищението и инвестирането в нови ботуши и други ненужни вещи. Денят не може да започне, докато не се пророни сълза, не се повтори мантрата "Аз работя толкова много, а няма повишение" и не се изпият 15 кафета. Щом сте съгрешили и сте напуснали работа по-рано, тя се наема с функцията на китайска пропаганда и започва да разказва колко несправедлив е света, щом Вие можете да отидете да пиете бири, докато тя не може да се прибере, за да си вземе децата от детска градина. Жената е подло същество и винаги ще намеси децата в една социална война - заклеваме се, че го прави нарочно. 

Работливата

Легендата разказва за жена, която наистина работи много и точно тази няма да намерите в тези редове. Причината е, че "работливата" е поредната илюзия, която можете да откриете в големия офис. За нея е писана поговорката "Бог идва, прави се на зает!". Трудещатасекатомладциганин дама пази няколко кашона с папки, които разхвърля на бюрото, когато отива в обедна почивка, разказва на всички за тоновете работа, споделя за некадърните си колежки и изгражда реномето на офисната Жана д'Арк, без чието участие няма да я има тази фирма. Добрият PR печели аудиторията и събужда негативни чувства в останалите колежки, които дори не подозират колко мързеливи и некомпетентни са, източвайки жизнените сили на фирмата си. 

Онази, която спи с шефа

Въпреки тежките подозрения върху секретарката, работният колектив дори не подозира за къртицата, която слухти и споделя всичко, включително и вашето ранно напускане, на началството. Нейната роля е да "предава от мястото на събитието", както и да тушира напрежението, получавайки допълнителни облаги за съвестното вършене на работата си. С нея не искате да бъдете враг, въпреки желанието за физическа интервенция, бутане по стълбите и серията други последни изходи, за които си мечтаете. Сексуалният паразит е глупав, но достатъчно хитър, за да разчисти старите сметки и да уреди всички фирмени въпроси в своя полза. Нейното мнение се зачита най-често, въпреки факта, че е по-грешна от Юда преди тайната вечеря. Какво да Ви казваме, свиренето на дяволската флейта винаги носи облаги! 

Хубавеещата

Познава се по силиконовото обезобразяване, а блондеещата й бойна украска напомня много за келтските войни - глупави, но борбени личности. Докато всички трябва да спазват дрескода, тази дама идва с вечерното си облекло за бар, което е красиво и предизвикателно, но не й подходящо за работа с клиенти. След като перхидролът е успял да задуши и последните мозъчни клетки, чистата прелест е позиционирана там, където може да комуникира с най-малко хора - страхът, че може да заговори някого е голям. В тази категория най-често попада парашутистката, която вярва, че дипломата от някой свободен университет я прави достатъчно квалифицирана, за да пренапише историята на фондовата борса, засрамвайки дори големия лош вълк от Уолстрийт. Вярата й се подсилва със заплата от няколко бона - прах в очите и начин за поддържане на илюзията, че е много важна. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
22 юли 2015 | 00:03

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
21 юли 2015 | 15:41

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g