Особености на мъжкото приятелство

Забелязали ли сте, че жените предпочитат да прекарват времето си в мъжка компания, отколкото в женска? Всичко е обяснимо и закономерно, а и все някога ще й омръзне да слуша за гримовете и намалението в мола. Легендата разказва за жени, които не носят грим и са по-красиви от Мисис България, а това ни позволява да отваряме очи с надежда за себе си и сутрешната ерекция. Мъжката компания  е основно доказателство за толерантност и възможност за световен мир, жените са тези, които развалят удоволствието. И в Библията е написано, че жената е създадена, за да не позволи на мъжа да умре от щастие. Мъжкото приятелство може да издържи всичко, както са доказали спартанците, но това е мрачна тема, в която не искаме да навлизаме. В следващите редове ще напомним какво точно получаваме от безкрайните алкохолни вечери, освен махмурлук и безценни спомени за внуците.

1. Истинските приятели винаги застават зад теб, когато имаш нужда от тях. В редките случаи, когато можеш да се справиш сам, те отново са близо, за да наблюдават предстоящите забавни моменти като: местенето на хладилника, разчистването на гаража и ремонтирането на колата. Един ден искахме да сменим ремъците на колата, убеждавайки се, че това е нещо елементарно. Изгубихме цял уикенд, а приятелите-механици стояха и искрено се забавляваха. В края на вечерта, те свършиха работата за 15 минути. 

2. Каквото и да си говорим, представителите на силния пол са способни да откриват приятели по всяко време. На паркинга, в автобуса, метрото, в кръчмата, в боя след кръчмата и много други. Всеки непознат има шанса да се превърне в истински приятел. Алкохолните имитации на уличен Fight Club са само предпоставка за началото на нови отношения. Кой би забравил човека, който избива кучешки зъб с поглед? 

3. Приятелството остава завинаги! Животът ще даде милиони изкушения като работа в чужбина, ревнива жена, ниска заплата и много други, но приятелите са с много дълга гаранция. Високите обороти на живота могат да бъдат изключително изморителни, но винаги имаме време за няколко мръсни вица, едно бързо уиски преди вечеря и алкохолна амнезия за уикенда. Истинският мъж знае как да попита, за да бъде пуснат от жена си на кръчма! Много често дори оставаме толерантни и подхождаме с разбиране, когато член на компанията реши, че е влюбен и новата окупира фейсбука му. Истинските приятели никога не казват лоша дума за настоящата пред нейния партньор - имаме си интернет и общ чат! 

4. Изобщо не ни интересува дали някой ни харесва статусите. Социалната мрежа е създадена за лицемери, а такива никога не са добре дошли в истинската мъжка компания. Може да прекарваме времето си с хора всеки ден, но истинският приятел е този, който можеш да чуеш след 6 месеца и всичко да е наред, сякаш вчера сте пили в близката кръчма. За мъжете няма срок на годност в подобни отношения, способни сме да запазваме само добрите спомени, включително и голите снимки на Ива от горния вход! 

5. С истинските приятели никога няма да страдате от депресия. Ако имате смелост да кажете всичко, което мислите по дадена тема в очите, значи имате две висулки за допълнителен респект. Няма да бъдете в депресия, когато имате приятели. С тях се споделят проблеми, решават се проблеми и превантивно се бият няколко словесни шамара, за да се избегне изнежването под формата на мрънкане и циврене. Благодарим на онези, които ни сплескАха бушона на време! Да бъдеш откровен в мъжка компания е качество, да бъдеш откровен в женска е самоубийство. 

6. Богат по душа си, щом бирата е лев! Надяваме се, че г-н 100 кила няма да се разсърди за употребата на тази безсмъртна лирика. Парите и приятелите рядко могат да се съчетаят, освен ако не обирате банка. Философите са изрекли над 1000 мъдрости, с които плеймейтките да се преструват на интелигентни, но за разлика от тях, авторите не са разполагали със силиконови цици, за да спечелят вниманието на света. Това обяснява и преобладаването на мъже в този вид наука. Липсата на всякакви авоари често може да бъде фатална, но в тези неприятни моменти се откриват истинските приятели. Някои могат да върнат баланса в банковата сметка, а други просто ще бъдат до Вас, за да изпият една бира, изчиствайки всички чакри. Бирата е магическо питие, което поне за миг ни прави щастливи, а в най-горчивите мъжки моменти, тя остава най-сладка. Ако някога си изпитвал този вкус, значи си по-богат от Бил Гейтс. Шегуваме се, никой не е по-богат от Бил Гейтс! 

7. Винаги има време за още една глупост. Това беше мотото ни в студентските години, това е и днес. Човек може да разбере истинската си възраст само в редките моменти, когато съжали пловдивския Альоша и тръгне по стръмните баири, за да му занесе яке. Един колега изгледа всички исторически DVD филми, които дойдоха с вестниците, че искаше да яхне "коня" пред Народното Събрание. Истинските приятели не са тези, които ще го спрат на време, напротив, те ще заредят телефоните и ще бъдат до него, овековечавайки тези ярки моменти от човешката история! 

Ако познавате поне един такъв приятел, обадете му се, пийте по едно уиски и направете някоя глупост. Животът е твърде кратък, за да бъдете сериозни!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!