Особености на родния студент

Каквото и да се случва, студентите винаги са виновни за това, че са студенти. В малкия "романтичен" оазис, тези грешници се заселват и вярват, че следващите четири години ще могат да преживеят всичко красиво от телевизионната поредица "Американски пай", но вместо това получават главна роля в "Сръбски филм". Единственият лукс в родния кампус, това са всички нови автомобили, които остават паркирани пред заведенията и трябва да признаем, че рядко се карат от студенти. Пишем този материал, защото сме се възхищавали на младите хора, които доброволно отиват, за да бъдат обиждани, псувани и поставяни на ръба на всяка ситуация, за да могат най-накрая да кажат, че са висшисти. Уважаеми студенти и още по-уважаеми студентки, честит празник! В следващите редове ще споделим някои от основните препятствия по пътя на "вишУту". 

Студентът е известен с това, че най-често идва с много мечти и сак с буркани. Мечтае за по-добра професия и живот като хората - понятие за опорочаване на всички бъдещи планове. В най-добрият случай може да си тръгне с много въпросителни относно качеството на образованието, а в най-лошият с венерически болести. 

Каквото и да се случи, винаги в Студентски град има бой, който може да се заснеме по телевизията. Ако журналист има нужда от хляб и зрелища, той отива пред дискотеките, баровете и общежитията - там има от всичко в промишлени количества. Студентката се произвежда в модерната версия на Мария-Магдалена и историите започват. Факт е, че на това греховно място има повече барове, отколкото девственици.

Дежурно клише за младите висши умове е, че те са отишли да се учат, а не да пият. Подкрепяме напълно идеята и ще сме готови да я защитим, когато онези 90% от преподавани науки бъдат премахнати, защото най-много негативизъм идва от онези "професори", чийто предмети могат да имат приложение само след като Ким-Чен-Ун стане черен лорд в Star Wars. Нито един човек не може да издържи на чистата подигравка и потъпкване, ако не пие. Студентите ще учат само в онези изключителни случаи, когато преподавателят е преподавател, а не собственик на фирма, рентиер и в свободното си време - преподавател. 

Само студент може да издържи на полевите бойни условия в лицето на стая с отрицателна изолация, китайска популация на хлебарки и около 3 терабайта вградена кир във всяка стена. Препоръчваме да пропуснете добрия стар лаф "За толкова пари - толкова!" - здравната каса не го одобрява. 

Платеното образование е скъпо, но ако се опитате да го завършите ще бъде по-скъпо, както и по-мъчително. Адмирации към онези люде, които осъзнават, че четири часа сън могат да бъдат напълно достатъчни, за да се съчетават лекциите, работата и ученето за изпити - сънят е за слабите. 

И всичко това, за да притежавате диплома, един измъчен патент на човешка глупост, която ще докаже, че четири години сте учили за безработни, освен ако не сте записали информатика. Във всички останали случаи ще трябва да бъдете сигурни, че стойността на рамката, в която седи дипломата е по-висока, отколкото хартията като съдържание. 

Колкото и да сте учили, без връзки ще се спъвате. 

Престижната диплома по философия би донесла сериозни работни позиции в Древна Гърция. Както и много други хуманитарни науки, които не са медицина и информатика. 

В живота на един студент винаги ще има само една дилема: терминал 1 или терминал 2? И докато всички останали предлагат да стягате куфарите, ние бихме казали поне едно "Благодаря" за това, че са останали, защото понякога ни е много трудно да си говорим с хора за новото на Кондьо и компания. 

С негативизма ще сме до тук, следва минутка за позитивизъм - няма да намерите такъв в 1984-та!

Българският студент има много таланти и трябва да получава лиценз за оцеляване във всякакви ситуации. Това е единственият човек, който може да посрещне бедата с усмивка и спокойно да тегли една майна на всичко, когато не върви. Най-върховната школовка подготвя съвършено за провалите, гарантирани след всеки семестър, както и за краткотрайната сладост на всяка малка победа.

Ако оцелеете тук и сега, вие оцелявате навсякъде по земното кълбо, включително в Ирак. 

Най-важният урок, който можете да получите за тези четири години е: "Никога не си губете времето да спорите с по-глупави хора!". В повечето случаи могат да бъдат стари социалистически лели, които все още вярват, че предметът им "История на Съветския съюз", може да има изключително тегло върху образованието. 

В този труден и тежък период - поправителната сесия,  не забравяйте за вашия най-добър приятел - ксерокса! Приятелски намигваме и напомняме, че лекциите могат да се разпечатват и на 50%. 

Каквото и да се случва, не позволявайте на някой да ви казва какво ще излезе от вас - пред вас стои един много сериозен пример на това, което не искате да бъдете. Зукерберг също не е завършил университет, но това е друга тема.

Държавният изпит се взема еднаквo с тройка и шестица, просто шестицата е по-скъпа! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
02 март 2018 | 18:19

09 декември 2015 | 12:46

Чиста проба завист от някой тежък случай, не успял да се дипломира.

Kii
09 декември 2015 | 12:01

Общо взето бръщолевици без много мисъл и съдържание...

08 декември 2015 | 15:48

Поредния бълвоч с много думи и малко съдържание...