Особеностите на градския транспорт

Винаги сме смятали, че има нещо сбъркано в начина за транспортиране на хората. Всеки има собствена теория за най-краткия маршрут и бързото предвижване, особено в столицата, но митът за безпроблемно озоваване на работното място ще рухне, когато осъзнаеш, че всички са се сетили за малките улици, образувайки мини задръстването. Причината за задръстванията не са свързани с факта, че пътищата ни не могат да се справят с толкова много коли, а с факта, че всеки иска да е тарикат и да мине малко по-бързо от останалите, пререждайки се в другата линия, отнемайки няколко предимства за сметка на особените поздрави на майката. През 2014-та година ще ти покажем най-добрите начини за транспортиране от точка А до точка В. 

Шофьорите отдавна не са с риза и вратовръзка, държим да се знае!

Градският транспорт

Той е достъпен за всички осъдени души на огромната инфраструктура и демоничните превозни средства от абитуриентския бал на Хитлер. Задушевната обстановка принуждава пътниците към социализация, обмяна на опит и физически упражнения като набиране на дръжки, баланс с три торби и ръкопашен бой с контрольора. Въпреки годините си, автобусът е изключително хай-тек и разполага с повече рам, отколкото може да има суперкомпютър на NASA. Основното занимание на пътниците е публикуването на статуси, в които да се обяснява колко зле може да бъде градския транспорт, докато стиска намереното билетче на съседната седалка. Културните разлики също се забелязват, докато се комбинира метъл с ориенталски поп-фолк от времето на Сашка Васева. 

Метрото

То е по-бързо, по-модерно и още по-задушевно. В пиковете часове участваш в нещо средно между китайска сватба и пого. Избраните дестинации, през които минава този транспортен феномен са избрани с конкурс и гарантират интригуващи срещи с хора от най-различни култури. Признаваме, че в повечето случаи са интересни и понякога красиви. Знаеш, че жените в Обеля се наричат обелки, а освен това виждаш и къде свършва метрото, просто не питай! Наситеността на човешки фактор гарантира две неща: винаги някой ще те хвани за задника и винаги ще хванеш някой/някоя за задника. Добавяме и красотата от летните високи стълби на Сердика, които са наричани още "Раят на воайорите". 

Таксито

Той е най-високата точка в йерархията на платения транспорт, а служителите на този пост са едни от най-начетените, следователно получаваш бърз транспорт и лекция по социология за мишките и хората. Както всяка друга услуга, такситата предлагат различно качество и можеш да се возиш в всичко от Lada до нов и добре почистен Hyundai. Таксито е основен икономически регулатор и първи предвестник за края на кризата, ако шофьорът започне да се оплаква само от политика и не каже нищо за цените на гориво, както и пластмасовите домати, щото едно време имахме домати, а ся нищо, значи кризата е приключила. Длъжни сме да отбележим, че подобно чудо не се е случвало. 

Собствен автомобил

Той е само белег за личностен просперитет, както и домогване до по-висок финансов строй, освен ако не е на газ, следователно получаваш обществения етикет "Скръндза". Автомобилите винаги са се деляли на три вида: стари таратайки, нов лизинг и Golf. В старите машини можеш да откриеш сериозен процент на хора с много високо пътно iq. Те рядко ще те засекат, винаги дават път и никога няма да ти развеят среден пръст, но присъстват и изключения, което се случва във всяка група. Новите автомобили най-често трябва да възбуждат тревоги в личността, защото по-често се карат от млади шофьори с твърде буйна кръв. Социалният им статус и професията син/дъщеря на бащата е гаранция, че возилото им е обречено на арогантност и лесно би свършило в мантинела, теб или някое друго превозно средство. Нашият съвет е да избягваш хората зад волана на подобни машини, те са пестеливи на мигачи, аварийни и обичат да се държат така, сякаш си крепостен селянин и подчинен на техните правила. И нека запазим най-доброто на финала - Golf! Това е автомобилът на натуралния българин, който все пак се бори със системата чрез серия от нелогични маневри, изрязване на светофара, мигане с фарове, показване на културни жестове и щедра размяна на опит с любезното съдействие на винкел. Не всички са такива, но тук е най-голямата концентрация. 

Джип

Той сигнализира, че задволанното устройство се познава най-често с по-сиви организации, чийто представители разполагат с поне 4 нагъвания на врата. Джипът елеминира проблемите с паркинга, след като може да се заземи като танк от Star Craft, оставяйки останалите участници на добрата воля на автомобилните богове. Друга основна фунцкия на джипа е, че позволява отнемането на предимство, защото водачът гледа всички останали от високо и развива висши чувства в душата на собственика. 

Мотор/скутер

Тихата война между двата вида превозни средства е най-осезаема, когато си в града. Фактът, че мотористът спокойно може да мине през задръстването е достатъчно дразнещ за останалите водачи. Засичането и препречването на пътя не е с цел събарянето от двуколесното возило, напротив, това е безопасна мярка, с която се гарантира, че мотористът няма да пострада, докато се опитва да излезе най-отпред на кръстовището. Друго изискване към мотористите е да спрат и да поемат същото количество негативни емоции в автомобилния парад на светофарите. И защо изобщо ги купуват? Тази година няма да има лято, че да се обличат като Power Rangers! 

Животинска тяга

Известният магарцидес с камшично запалване и катализатор е все още тук! Точно така, мислехме си, че през 21-ви век ще сме се освободили от животинския превоз, но този ретро поглед и лъскавият пискюл с ритмично потропване на копита е просто лек полъх към миналото, очевидно с аромат на фъшкии. Понякога ни липсва и анонсът на водача, смело конкуриращ всеки вид клаксон - "Изкупувам стариии мебееелии!". Конният превоз е последната близка среща на младото поколение с природата, както и доказателство, че конят във фермата на фейсбук не си прилича с истинската история. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
20 юни 2014 | 16:23

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g