Остави брадата на спокойствие

Ноември със сигурност трябва да се смята за един от най-важните месеци в мъжкото съсловие. Това е времето, в което истинските мъже се обединяват и показват, че разполагат с необходимото, за да се обединят около една основна идея. През ноември всички избираме една кауза/идея, която би могла да покаже на нежния пол, че мъжката солидарност съществува и не е просто мистика, за която са чували в някой друг женски форум. Включете се в един от най-миролюбивите и красиви протести, които някога са били създавани от мъжката аудитория:

1. Movember

Истинският мъж целува с мустаци, можете да попитате Клеопатра, която е дала най-добрия възможен отговор. След като историята е толкова красноречива относно мъжкото окосмяване, можем да се обръснем единствено и само, когато друга императрица ни помоли, следователно можем смело да пуснем мустачките и да бъдем част от следващата важна инициатива - Movember. Историята на мустаците започва през 2009-та година, когато мъжката аудитория в Мелбърн, Австралия, решава да пусне мустаците и да спести всички разходи по самобръсначки и крем за бръснене като ги дари за борбата с рака на простата. Положителната страна е, че ще изглеждате достатъчно мъжествени, защото жените са признали, че брадата и мустаците са лиценз за истинско мъжкарство. И ако партньорката започне да се оплаква, можете смело да заявите, че мустаците са естествена защита, с която може да се предпазите от рак на кожата - потвърдено от "ильоменатите" и почти всички лекари по света. Рекордът за най-голям мустак е поставен от индиеца Рам Чаухан и е повече от четири метра, следователно е забранено всякакво мрънкане! Човек прекарва по 5 месеца за бръснене средно, следователно можете да спестите и малко време! 

Ракът на простатата е най-честият карцином в Европа. Към момента годишно се разболяват над 400 000 души, като се очаква през 2030 г. техният брой да достигнe близо 520 000. В България, по данни на Националния раков регистър, през 2013 г. са регистрирани 2 825 нови случая на заболяването. Това бележи ръст от 60% за последните 10 години. Ракът на простатата е второто онкологично заболяване по честота на смъртност сред мъжете след рака белия дроб. У нас от миналата година Федерация "Български пациентски форум" и Българското онкологично научно дружество провеждат кампания в подкрепа на мъжете с рак на простата и техните близки под надслов "Моят баща е моят герой". Това не е просто суета, а подркепа към мъжкото съсловие!

2. No Shave November

Ако сте почитатели на горните редове, тогава със сигурност ще знаете, че следващата крачка е още по-добра. Пуснете си брада и разберете истината - пропилели сте толкова много време и мъка в бръснене. Можете ли да издържите един месец, без да се доближавате до тримера и самобръсначката? Месечното предизвикателство започва сега и най-добрата новина е, че ще имате възможност да участвате в още по-мащабна кампания.

Идеята е почти еднаква, но с леки разлики. Организаторите на No Shave November предлагат на всички участници да пуснат своята коса и брада да полудеят и по този начин да подкрепят хората, които губят своята по време на тежките терапии. Разбира се, не всички могат да участват, след като през повечето време имат много стриктен дрескод. Спестените приходи също могат да се дарят за изследвания и разработване на лекарства, които биха предпазили пациентите. С тези редове ще заключим тримера и ще оставим космИте да виреят смело и безотговорно. И нека не забравяме, че галенето на брадата и гледането предизвикателно ви дава +5 мъдрост и +10 чар. Ако преодолеете първите две седмици, завинаги ще останете с брадата си - по-добрата любовна връзка от "Twilight" и "50 Shades of Grey". 

3. Remember, remember the fift of november...

Едва ли някой би могъл да забрави г-н Гай Фокс и неговият неуспешен Барутен заговор. Цели 410 години по-късно, неговото дело още не може да бъде забравено. 5 ноември се празнува и до днес в чест на човека, който би могъл да обърне хода на английската история.

Нека не забравяме, че на запад хората са доста по-цивилизовани и предупреждават цивилните, когато искат да драснат фитила на 36 бъчви с барут. И въпреки, че това е доста далечен празник, трябва да признаем, че посланието продължава да обикаля света и да напомня на всички лидери, че обществото може да бъде много див фактор. Всички сме гледали "V for Vendetta" и знаем, че идеите са бронирани. 

4. Денят на добрината

Световната организация за добрини е решила да напомни, че на 13-и ноември можем да забравим всички религиозни и расови ограничения и просто да направим нещо добро за съседа. Това означава, че на 13-и имате нашата благословия да звъннете на вратата на съседа и заедно да обмените опит в пивоварството, автомобилостроенето и възпитанието на нежната половинка. Такъв е празника, извадете чашите!

5. Денят на тоалетната

Храмът на мъдростта, мястото за забавление с невероятна акустика, супникът и още много начини за наименоване - 19-и ноември е официалният празник на тоалетната чиния. Празнува се от 2001-а година и приканя всички потребители да нее забравят, че има милиони хора, които не могат да се радват на това инженерно чудо. Организаторите не казват дали можем да освободим напрежението на отворена врата - колежките не бяха особено щастливи от миналата година, за което се извиняваме.

6. Мъжкият 8-ми март

Правилно, той е през ноември и е под надслов "Да помогнем на мъжете и момчетата да живеят по-дълго, по-щастливо и по-здравословно". Подкрепяме кампанията, а и бихме имали нужда от малко почивка, следователно ще трябва да изгоним тъщата и да пием само малцово уиски, защото е по-здравословно, нали? 

7. Основи си собствена държава

Знаехме си, че има такъв празник! Извадете знамето и го заковете точно в хола, за да стане ясно, че това е независимата територия. Извадете женският флаг и го забийте в кухнята, за да може да изградите правилната международна политика. 23-и ноември е официалният празник за създаването на собствена държава. Всичко започва от международния панаир в Ню Йорк през 1939-а година и продължава и до днес. Статистиката показва, че САЩ го празнуват доста стриктно, следователно можем да се борим за личната независимост пред телевизора, в колата и на всички останали малки екзистенциални места!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
секс
03 ноември 2015 | 15:38

Еееее, хуй хайде сега бъди поне малко джентълмен и кажи "олижи ми кура на лунна светлина, любима" и ти е в кърпа вързана.

секс
03 ноември 2015 | 15:21

Еееее, хуй хайде сега бъди поне малко джентълмен и кажи "олижи ми кура на лунна светлина, любима" и ти е в кърпа вързана.

хуй
03 ноември 2015 | 13:16

олижи ми кура тогава :)

Just me
02 ноември 2015 | 21:37

Здравейте Boysss искам да ви споделя,че много харесвам мъже с бради! И все пак имайте предвид,че не на всеки му отива. P.S. Ако си искате да си пуснете брада,опитай да не я бръснеш известно време,да кажем седмица и попитай някоя жена(която да не е майка ти, сестра ти или близка приятелка),всяка от изброените най-често би те излъгала или би ти дала отговор,който няма да те задоволи. Питай я дали ти отива! А най-добре питай няколко за по-сигурно! ;) :)