Постъпките, които ви лишават от мъжка титла

Изграждането на мъжкия характер, възпитанието и изследването на мъжката чест, са само част от нещата, през които трябва да мине всеки, който желае да получи точно тази титла. Митко Павлов отдавна казва, че е трудно да бъдем мъже, а и много се отказват, следователно сме на изчезване и трябва да се направи нещо, преди детето да дойде и да каже, че на първия учебен ден иска да бъде с раница на Азис. Ако това се случи, вие сте се провалили като родител. Опитахме се да съберем някои от най-големите мъжки грехове, които обикновено развалят доброто реноме на малцината останали и стигнахме до заключението, че един човек губи своята благородническа титла, ако извърши едно от тези нечисти действия. Запазете мъжкото и не ги правете!

Изказването на извинение

Все още не сме открили напълно безгрешна личност, която поне веднъж - умишлено или не - е предотвратила евентуалното причиняване на емоционална или физическа болка. Да грешим е нещо съвсем нормално, но не и да нараняваме. Истинският мъж има своята гордост и много трудно би признал своите грешки, сякаш може да очаквате романтика от Чък Норис на първа среща - просто не може да се случи. Осъзнавайки моралния си товар и силата на думите, всеки трябва да бъде склонен да признае, когато е сбъркал, когато е наранил и когато е защитавал грешната страна. Въпреки постоянното вярване, че това е форма на слабост, социалната психология показва, че само силният е способен да признава пред себе си и останалите, че е допуснал грешка. Унищожавате спечеленото уважение и доверие, ако пропуснете да признаете собствените си грехове.

Алкохолният заличител

Във времена на беди и тревоги, мъжът търси мъдрост от най-древните страдалци, чийто дух се подвизава в красива стъклена бутилка и носи гръмкото име Джим, Джони, Джак, Буш и много други. След като социалната среда е препълнена с най-различни дяволи, повече от нормално е да разполагате със слаби ангели, които нямат достатъчно сила, за да се преборят с изкушението. Победата на алкохолните самодиви над човешкия разум се случва, когато най-накрая не можете да говорите, изгубите двигателните си функции и смело изразявате болката под формата на суров алкохол. Безпаметното алкохолизиране никога не е решавало проблемите, дори не трябва да се смята за подвиг. Подобни излагации показват само колко тъжна личност можете да бъдете. Подобни изпълнения са позволени единствено у дома, където не трябва да има свидетели. Пред чуждите очи трябва да носите своята ризница, да не показвате раните и да стоите стабилно. Знаете поговорката за червата и пояса, нали? 

Да ударите жена

Винаги сме смятали, че след подобен акт доказва само какви недоразумения с мъжки полов орган могат да се раждат. Жената е крехко създание със специални умения в трошенето на нерви, ала това не дава никакво право да се унищожава едно хилядолетно реноме, което мнозина градим толкова усърдно. Кавалерството може да е мъртво, ала винаги се намира поне един жадуващ за справедливост, който разполага с достатъчно морал и физическа сила, за да огъне нечия глава. Не можем да понасяме насилието над по-слаби и по тази причина препоръчваме на всеки, който стане свидетел на подобна аномалия, просто да се постарае и бързо да превъзпита въпросния насилник. 

Да качите личните кадри на бившата

В САЩ и Европа вече се работи върху закони, които да защитават жените с палави картинки в интернет. Една скорошна статистика показва, че България е в класацията за най-много качени аматьорски клипове, които се озовават там с желанието за отмъщение. Все още не осъзнаваме какво точно може да се постигне, когато качите себе си в мрежата и практически покажете скъсаните чорапи, стария плакат на Зидан и измъчените 5-минутни опити за конкуренция на Brazzers. Другият по-сериозен "мил" жест е качването на няколко домашни снимки, оформянето на обява за млада и надарена проститутка и доволното търкане на ръчички, сякаш сте натиснали копчето за изстрелването на атомна бомба. Добрата новина е, че ГДБОП все по-често реагират на подобни сигнали, а юристите нямат много работа през лятото и са готови да изкарат едни бързи пари от подобни мъжки подвизи. Какво точно постигате? Показвате на жената, която по някаква причина не е до вас, че е направила правилния избор? Със сигурност не показвате напредъка на човешката еволюция - обратното е по-възможно. 

Да не поемете отговорност за собствените си дела

Този героизъм може да се забележи във всеки офис, където един тегли, а друг събира всички лаврови венци. Научно доказано е, че успехите са колективни, докато провалът е индивидуален за онзи, който е работил най-много - да е внимавал. Работната йерархия отдавна има изградена система за наказания и практически е обърната така, че най-ниските нива често трябва да се извиняват за световни грешки с размерите на Холокоста. Висшестоящите изпъкват с това, че не предприемат никакви действия - освен даването на команди - и са освободени от тежестта на подобни проблеми. Титлата им най-често се използва като безсрочна карта от Монополи за излизането безплатно от затвора. Употребата на властта и работната титла, са само доказателство за липсата на други мъжки добродетели, които са изгубени в превода, разрушени от манталитета на тариката и егоиста. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
28 юли 2015 | 06:37

Наскоро беше писано, че българинът е с къс АЗ, не може да се идентифицира с по-големи общности.Това обяснява неумението да се поема отговорност.Българинът вечно се оплаква и мърмори, вместо да се чувства отговорен и да се опита да направи нещо. Все някой друг му е виновен-системата, правителството, началника, учителя, съседа, жената и т.н.Мъжеството е да видиш своята роля и отговорност и да направиш нещо," в ползу народу".

27 юли 2015 | 20:40

Последното- непоемането на отговорност е много зле описано. Вместо да защити тезата си, авторът се е изкушил да говори за висшестоящите, което само по себе си е пак прехвърляне на отговорността.Любувайки се на красноречието си е забравил какво е искал да каже...

спам
27 юли 2015 | 18:34

Както винаги, никой не те питал

фф
27 юли 2015 | 15:49

,,днешният мъж не е тази опора за жената както преди и както се мени сянката на слънчогледа така изчезва и благородството му,, Ванга.

27 юли 2015 | 14:59

глупости както винаги