Предсказанията за края на света

Дами и господа, добре дошли в интернет на 2014-та година, когато жадните за сензация се опитват да измислят своята гениална история, с която да всяват паника сред народа за сметка на евтината реклама. Осъзнаваме, че положението е зле, когато баба се обади на гражданска защита с твърдението, че в двора й е паднал космически камък. Доставката била извършена от любимите съседи-сеирджии, но на специалистите изобщо не им било толкова забавно, докато замервали района за радиация. Интернет приюти измамниците и тяхната клиентела от свещени балъци с вярванията, че планетата ще потъне в мрак за една седмица. Уважаеми, това може да се случи, но само ако не си платите тока, но при съседите ще е светло! Ако сте млада медия, която желае бързо да спечели аудиторията на своя страна, задължително трябва да поставите няколко катаклизма за водеща новина, а те самите трябва да бъдат подплатени с изследвания, предсказания и твърдения на поне няколко души от БАН - леля Ванче с греблото също може да свърши работа. Каквото и да се случи, използвайте всички конспирации, които някога сте виждали, включително и тази за наркотици по дъвките "Turbo". Ето как да накарате хората да повярват:

1. Учените установиха...

Науката е извор на най-различни отговори, ала все още не можем да открием отговора на "Кой изпи всичкото уиски в офиса и не си признава?". Ако желаете да вкарате сериозност в научната фантастика, използвайте учените с бели престилки като от Half-Life 2. Те ще носят вината за всички ваши изказвания по адрес на женския оргазъм, озоновата дупка и радиацията в хладилници "Мраз". Измислете един съвременен университет като този в Анадола или Пернишки университет по телекомуникации компютри и архитектура. Щом учените са го казали, ние задължително ще вярваме. 

2. Haarp

Колко малко му трябва на човек, за да сложи доброто старо червено байраче и да тръгне срещу американския империалист! Технологията с 10 антени, която отчаяно напомня за всеки блок в Люлин, стана толкова сериозен проблем, че дори учените от БАН трябваше да сложат официалния костюм, за да излязат пред камера и да потвърдят жестоката истина - всички ще умрем. Само след едно дъждовно лято, всички обвиниха самолетите и белите дири, оръжията за манипулация на времето и стария Москвич Алеко на съседа - неговите дири също остават в квартала. Практически стана ясно, че САЩ се опитва да ни удави, сякаш всичката работа я свършиха и до нашия г*з опряха!

3. НАСА съобщава

Последният път, когато НАСА спря осветлението на планетата, хората полудяха. Бизнесът със свещи регистрира по-големи печалби, отколкото е изкарвал на Великден. Търговците на запалки с фенерче също не се оплакаха. В последствие се оказа, че новината е изтекла от македонски колеги, които явно не са измислили нищо по-различно от гасенето на лампата, докато има човек в тоалетната. Шегата ескалирала в новина и се появиха толкова родни медии, за които дори не сте и подозирали, че съществуват. Освен с мрак, македонците заплашват и за студ и дъждове, сиреч идва зима! После още се чудим защо американците спечелиха студената война, ама късно...

4. Ванга

Българската пророчица със сигурност е един феномен, който никога повече няма да се повтори. За наша най-голяма радост е живяла в България и по една или друга причина, тя е променила живота на много хора. Ванга е доказала своите качества, предсказвайки истини на много хора и сме сигурни, че и до днес всички я обичат. Имали сме честта да изчетем няколко биографични книги, където жената споделя някои от най-съкровените си тайни, включително и откъде идват всички предсказания. След нейната смърт се появиха и лешоядите! Почти всяка втора баба с пенсия от 200 лева сподели, че е духовната наследничка и ще заеме празнотата на българина и неговото желание за поглед в бъдещето. Днес жената се използва за затвърждаването на бъдещи прогнози. Появата на съмнения смело се парира с печат "Ванга е предсказала" и критичното мислене умира на мига. Социолозите също обмислят дали да не я използват на следващите избори като протекция. Ванга няма да излъже, а и го пише в интернет, какво повече да казваме? 

5. Предсказанието на маите

Нека се върнем към края на добрата стара 2012-та година, когато беше модно да се подаряват бункери, храна за оцеляване, повече пушки и подготовка за война срещу извънземните, зомбитата и новия албум на Веселин Маринов. Всичко това накара хората да вярват, че през декември дърпаме шалтера и рестартираме играта с надеждата, че дори и дъската със забит пирон ще се продаде скъпо. Факт е, че календарът на маите завършва на 21 декември 2012 г. Неговото начало според учените (не ни бъзикайте) е на 29 ноември 735 година. Техният календар е с времетраене от 1277 години. Кажете има ли друга система, която може да изчисли толкова години? Маите със сигурност са имали идея за рестартиране на часовника и едва ли са били такива фаталисти, каквито са днешните търговци на водоустойчиви палатки. В такива моменти се радваме, че Атлантида е потънал, преди Тесла да бъде обявен за емигрант от американците.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!