Приликата между бездомното куче и свободната жена

Винаги сме се чудили кой от двата пола е създаден с повече положителни качества, но след проучване на изследователи от Сибирския научен институт, партнирайки с БАН, установиха това, което винаги сме подозирали - съжителството с жена много напомня за съжителството с куче. По настояване на колектива, трябваше да добавим, че за разлика от жената, кучето носи много повече позитиви. Задръжте мисълта, не звънете веднага не червения космат телефон на супер феминистката, защото предлагаме следващите красиви идеи: 


1. Свободният живот е клетка

Ако сте ходили в кучешки приют, помните всеки един поглед на животното, което практически крещи с очи за своята свобода. Единствените, които се връщат без животни от подобна институция, могат да бъдат Кими Райконен и Чък Норис. В приюта може да се случи всичко, но едно е гарантирано, двете същества са нещастни, не могат да бъдат сигурни за бъдещето си и хич не искат да бъдат там. Щом откажете да ги вземете, животните, както и жените, се натъжават и започват да се чудят какво не е наред в тях. Не се притеснявай, Лъки, при теб всичко е наред, ама имаме лоши новини за жената. Женският приют с формата на денонощно напиване, търсенето на поредния прилично изглеждащ галфон за проверка на фалопиевите тръби и след това отново време за работа. Колкото и да споделят, че това е щастието на независимостта, всички осъзнаваме как щом паднат три гръмотевици върху блока и започват да рецитират припев от песен на Рибна чорба. И как няма да е така, след като морето е голямо и никога не знаят какво ще излезе от торбата, добър, идиот, гадинка, женен, играч, малка пишка... Жените предпочитат да имат всичко това, но поне в един образ, вместо 15. 


2. Избираш огледалото си

Жена, куче, кола и печалба, са абсолютно винаги един чист късмет. Не сте прецинили размерите на апартамента си и купувате дого аржентино, което е много мило и приятно животинче, но и то смята, че боксониерата не е за него. Разширява я, изпикава се навсякъде, дори в ъглите, които не подозирате, че съществуват, изяжда диваните и постоянно крещи за внимание. И двата индивида имат нужда от сериозни възпитание, обучение и внимание. В противен случай наистина може да станете жертва на кофти характер, мастийско поведение и всякакви други негативи, важащи и за двата пола. Статистиката и на двата института показва, че мъжът може да се оправи с кучето, но все по-рядко с жената. 


3. Не си им първият

И няма как да бъдеш, доста кучета се озовават в приюта, защото са проявили характер, прекрачили са всички граници и са решили, че те ще контролират целия ти живот. Не си имал време да ги възпиташ, някой друг ги е разглезил до абсурдни нива и след като ти е писнало от всичкото ринене на подробности от паркета, решаваш, че е време да се разделите. Ето защо има толкова много кучета. Те прескачат от стопанин на стопанин, докато не намерят правилния. При жените ситуацията далеч не е по-различна, те често не знаят как да култивират доброто в себе си, след като се откажат от разгоненото поведение. Никога не са подозирали, че са способни да се самоунищожат от ината си и вярването, че целият свят е в краката им. И при нея ще се налага да прибираш всички предмети, които биха могли да я наранят или подразнят. Понякога можеш да не подозираш какво дори иска изчадитието у дома ти, а то не търси връзка, а някой, който да я остави безпризорна във всичките ѝ дела. Основна грешка и при двата вида - вярват, че те са господарите и ви притежават. 


4. Трудно се намират

В приюта няма да откриеш чистокръвно животно или някое с родословие. Обикновено там се прибират улични животни, изхвърлени и всякакви подобни. Едва ли е нещо толкова фрапантно, защото в природата си, всяко ще бъде вярно и добро, стига да го възпитате правилно. Да откриете порода в приют е като да намерите девственица в бардак, това автоматично обяснява и какво можете да откриете сред женската аудитория. Проблемът в това съжителство е, че при 80% от случаите ще трябва да казвате, че те са прави, а в останалите 20% сте длъжни да заявите, че грешката е във вас. Феминизмът ги обърка господа, а и бурканите не ги затягат толкова. Все пак е приятно, когато се окаже, че можеш да пиеш бира в леглото и никой да не ти прави забележки, нали? Кой е казал, че не можем и не трябва, а? 


5. И двете имат вина

Всяко куче в приюта обикновено има причина да бъде там. Изключваме онези, които са се родили на улицата и никога не са имали възможността да видят света по различен ъгъл. Говорим за онези, които са живели до 6 месеца при човек и след това са били пуснати на свобода. Може да не са били особено социални, да са отказвали да се научат да ходят до тоалетна навън и доста често да са били агресивни към други хора и животни. Кучешките недостатъци са лесни за откриване и още по-лесни за възпитание, за жалост не можем да говорим същото за втората тема от този материал. В един свят, където жената постоянно е поощрявана да прави грешки и никога да не носи вина, шансовете да разберете каква е причината да бъде изоставане, са почти минимални, освен ако не се казвате Даниел Петканов и не споделите пред света. И винаги така става, отивате на ресторант или на бар, усмихва ви се, забавлявате се и в следващия момент осъзнавате, че психо характерът се прокрадва между сметката и десерта. И какво е важно да запомниш? Настинката се лекува, психото - никога! С други думи, вземи си куче, спести си мъката! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
26 септември 2017 | 22:27

Даниел "Петканов", нищо не разбираш нито от кучета, нито от жени!