Родните феминистки срещу музиката

Ако си спомняте легендарното #MeToo движение, най-вероятно знаете, че повече няма да видим Кевин Спейси изобщо във филм. Ще ни липсва във филм като "Седем", но какво да се прави. Благодарим на жените, които потърсиха много добър и комерсиален начин за печелене на пари, стига да могат да си спомнят, че някога са видeли човек като Силвестър Сталоун на улицата и той се е усмихнал. Това впечатляващо движение най-накрая реши да удари и в една друга ниша - коледните песни. Легендарната американска песен "Baby, It`s Cold Outside" няма да бъде приемана в някои американски офиси, че и радиа. Причината?

В коледната мелодия се разгръща историята на мъж и жена - мъжът постоянно обяснява на дамата, че е студено и може да остане още малко вкъщи, да раздрънкат звънчетата, както се казва. Интересно, движение от този вид ще забрани песен, която през 49-а година е спечелила награда Оскар. Виждате ли какви феминистки има? Като Гринч са - забраняват Коледа, забраняват музика и на финала разбиват кариери. А какво правят нашите родни феминистки и почитателки на #MeToo? Спят! При това дълбоко! Вместо да се превърнат в един изтънчен аудиофилски филтър, те спят. Не е редно западът отново да ни изпреварва, при това след всички протести, които проведоха! 

Нека отворим торбата с народната музика за маса, позната на масата като поп-фолк или чалга. Според някои изпълнителки, чалга била турска дума и означавала "надсвирване". След като разбрахте още един ненужен факт, нека погледнем върху песните, които феминистките трябва задължително да изкоренят, забранят с конвенция или евентуално протест на жълтите павета, пред бившото Sin City, Ориент 33 в студентски и други места. Започваме класацията с гръмката лирика на Петра - Хищна хиена:

"Обещаха ми палати, ах палати,

а само кревати, тез кревати.

Обещаха ми в чужбина, ах чужбина,

но ми се размина, ах размина

и в този час изгубих аз блян и мечти."

По всичко личи, че лирическата героиня, търсеща лесен път към славата и по-високия стандарт на живот, попада в една безкрайна въртележка и освен пороци и преживявания, достойни за Содом и Гомор, друго не получава. Защо спят родните феминистки? Нима искат малките момиченца да последват този път и да се надяват на палати, а вместо това кревати? Сега ще кажете, че открито влизаме в конфликт, все пак и Петра не е толкова актуална, нали? Ама в някои селски кръчми все още се върти, а да не казваме младите нежни девойки колко кръшни са станали. Добре, да погледнем актуалните хитове на така наречените "рапъри" Павел и Венци В.:

"Никога не си била кралицата на бала 

Не си видяла Рим и в Париж не си живяла 

Не си била модел по подюми не си вървяла 

Ти си много по-добра, момичето от квартала 

Ти си черна, ти си бяла 

Момичето от квартала 

И две и двеста си видяла 

Момичето от квартала"

Взехме оригиналния текст от сайта textove.com, на тях може да благодарите за думата "подюми"!

Такива лирики би трябвало да причинят сериозни трусове сред силните и независими жени. Как изпълнителите, при това мъжете, биха могли да говорят така за жена. Още в първия ред казват на девойката, че е грозна, щото знаем кои не са кралиците на бала, ама кралици на баничката или направо баничката. Ако първият шамар не стига, погледнете втория - открито ѝ казват, че е бедна. Ми то и ние не сме ходили в Париж и Рим, ама понеже сме мъже и какво да се оплакваме. За пореден път напомнят, че е грозна и не става за модел, а след това я сравняват с телевизор Юность, при това черно-бял. И накрая приключваме с опита ѝ, индефициран като 2 и 200. Защо не можем да си внесем американски феминистки, те поне ще свършат работа, особено за такива парчета, в които средностатистическата жена е толкова сериозно бомбардирана с тежки лирики. 

В един свят, където правосъдието не е просто сграда с два лъва отпред, добавени по-късно, нямаше да съществува и подобно парче, подтикващо грубо към най-опасните и застрашаващи жената действия. Какво имаме предвид? Какъв е припевът на "Шушана"? 

"Снощи минах покрай вас, лампата ти светеше. 

Лампичката светеше, Шушана, а теб те нямаше./2"

Виждате ли, Наско Ментата е в обувките на средностатистическия преследвач, който дебне жертвата пред дома ѝ, още малко и ще започне да ѝ обяснява как не трябва да излиза навън, защото е студено. Освен психологичната среда, този човек съвсем спокойно може да предизвика и други щети, предимно материални, защото подло се опитва да се вмъкне в недвижимото имущество на своята избраница. И точно тук ще помолим феминистите да си спомнят и за Елена, Елена, дете на дивата пустиня... Как така ще казват на горката Елена, че е селянка? Как така е дете на нещо диво? Нали всички жени се възпитават като дами. И докато офисът тайно шепти да обърнем внимание и на лириките на Азис, които толкова сериозно се опитваме да прескочим, решихме да не го закачаме, все пак е полифоничен и достатъчно мъдър, за да избере правилния пол, когато ситуацията го изисква. Не ни питайте нас, ние не сме феминистки, които да лавират за определен такъв. Категорични сме, феминистките трябва да обърнат внимание на музикалната индустрия. Обичането като шматки не е ли обида, а таковането? 

И на финал ще искаме родното сдружение на силните и независими жени да се ангажира и с Марая Кери, не е прилично всяка Коледа да си дава сърцето на някого, ние отдавна настояваме да даде черен дроб, бъбрек и други, така де, хората се нуждаят, не може само сърце. Вярно е, че Мая и Магапаса живеят с половин сърце и вижте докъде стигнаха - не събраха пари за пейсмейкър и вече ги няма. Не са хубави тези работи, уважаеми дами, направете нещо по въпроса. На запад забраняват цели песни, скоро може и на "Лолита" да теглят една брадва, а вие само протести. Молим Ви, направете нещо по въпроса!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
wtf ???
11 декември 2018 | 15:37

wtf???