Сексът на работното място вече не е табу

Сексът на работното място все още се смята за табу в много фирми, които виждат служителите си като гости от друга паралелна вселена. Подобно социално разделение води до вярването, че персоналът има приятели и социална среда, която изобщо не се допира с колегите и работната среда. Връзките на работното място най-често са забранени, защото се вярва, че биха могли да развалят екипа, да убият професионалното отношение и изцяло да влошат атмосферата в офиса. Евентуалното обвързване с колежка може да доведе до следните гарантирани събития:

1. Ще изгубите респекта на останалите, защото вече ще бъдете разглеждан като потенциален сексуален хищник.

2. Ще унищожите реномето на жената, която е съгрешила с вас, защото вече ще бъде ясно, че тя не е дошла тук, за да работи, а да се издига в йерархията чрез сексуалните методики. 

Това ще се случи със сигурност, ако се разбера, но при запазването на работна тайна, всичко може да остане скрито и никой да не успее да се добере до интимните тайни. Благодарение на интернет, все повече хора могат да видят служителите, които се наслаждават на похотливи занимания след работно време в офиса, докато някои любопитни хора са извадили телефоните и ги снимат. Научно изследване на американските учени през 60-те години на миналия век твърди, че половите контакти на работното място са индикатор, че всичко ще върви много добре и по никакъв начин не трябва да се ограничават. Цели 55 години по-късно се появяват жени от целия свят, които настояват подобни сексуални забрани да бъдат вдигнати. 

Едва ли има причина да продължаваме с етичните фирмени закони, след като 58% от американските служители са признали, че имат връзка с колега или колежка и дори не се притесняват да го признаят, за разлика от десетилетие назад. 610 респондента признали, че в някакъв етап от връзката са успели дори да прикрият достатъчно ефикасно своите интимни отношения. 

Специфичното на работните отношения показва, че много често може и да нямате абсолютно никакъв шанс да бъдете пленени от дългокраката секретарка, ако я срещнете на улицата. Работната среда има способността да прави някои хора малко по-красиви, когато се работи под напрежение и мнозина започват да търсят източник за облекчаване на напрежението, други са толкова отегчени, че просто имат нуждата от запалването на страстта. Психолозите смятат половия контакт за отчаян опит за оцеляване в една доста убиваща среда, а нека не забравяме, че работата винаги убива. 

Връзките в работната среда често имат сериозен шанс за оцеляване и извън нея, колкото и странно да изглежда. Все пак имате достатъчно време да се опознаете с останалите хора, да развиете по-интимни отношения и на финала дори да се обвържете по-сериозно. Единственото ограничение може да остане офисната драма, която евентуално би могла да развали всички положителни страни. Интригуващото в това изследване е, че феминистките винаги биха крещели с пълно гърло "СЕКСУАЛЕН ТОРМОЗ", докато жената с далеч по-либерални наклонности ще признае истината - връзката между колеги понякога ще бъде неизбежна. И дори не можем да се оплакваме, след като около 85% от хората на възраст 18-29 години са признали, че имат или са имали романтична връзка с колега или колежка. Това означава, че в тези цифри можете да откриете и себе си, а компанията, в която работите може да има само няколко опции:

1. Да не прави нищо

Това винаги е добро решение, защото проблемите в работната среда могат да възникнат едва, когато има оплакване. Отдавна е доказано, че такива връзки най-често се оказват фирмена тайна и никой не смее да повдигне въпроса, докато секретарката не започне да черпи за непорочното зачатие за бъдещото дете на шефа. Всичко е наред, докато не ви кажат, че сте се възползвали сексуално от колежката.

2. Може просто да бъде добавено като офис клауза

След като служителите разберат, че имат право на интимни отношения, най-вероятно ще трябва да подпишат и полица, в която ще трябва да са запознати с правилата, които изискват максимално уважение и повишено внимание към бъдещите дела за сексуален тормоз. 

3. Японското решение

М-да, хората на изток отдавна са решили този казус, установявайки, че повечето служители имат нужда от секс, а не толкова от романтична връзка. По тази причина са успели да поставят и въпросните уреди, които служат за облекчаване на мъжките физически нужди, дамите ще трябва да си носят играчките от вкъщи. С поставянето на роботизираната любовчийка, служители са станали с около 20% по-продуктивни и доволни. Не сме сигурни дали японците го броят за изневяра, но и в двата случая сме доволни от идеята. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
30 юни 2015 | 16:24

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g