Спри да водиш децата на тези места

Всеки човек е осъзнал, че децата са нещо прекрасно, стига да бъдат на сериозно разстояние от вас, защото нервите ви вече не са това, което бяха. Жаждата за нещо разхлаждащо, пенливо и много приличащо на бира - добре, бира е - идва след изморителен и изпепеляващ работен ден. Ако сте човек, който цял слуша истерията на началството, значи ще предпочетете тишината или поне нормалния фонов шум, както и балончетата от бира. Единственият проблем е, че никога не сте сами. Спомените от нашете детство ни напомнят, че никога не сме били в кръчмата, докато родителското тяло скролва телефона, а ние тичаме през масите и се надяваме, че няма да засечем някоя сервитьорка. В този ред на мисли е много важно най-накрая да го кажем: "Спрете да водите децата си там, където не им е мястото!"

Киното

Спомняте ли си репликата "Мамо, защо се събличат?"? По сценарий, всяко дете трябва да е запленено от големия екран, ала магията на киното не е за всеки. Особено ако се окаже, че ще гледате някоя драма или комедия, чийто хумор е все още тъмна материя за него. И докато всички се хилят, малкият смело ще колонизира съседната седалка с играчки, мрънкайки, ревейки за нови пуканки, изисквайки помощ за тоалетната и много други. М-да, винаги сме си мечтали и някой да си качи краката на главата ни, защото мама не може да се справи с наследника, чийто крайници създават повече вреда от китайски полк в Тибет. Филмите трябва да се съобразяват!

Ресторантът

Мама и татко не са могли да поверят грижите му на баба и дядо, не са успели да намерят и гледачка, следователно са го взели в заведението за бързо хранене. Ако говорим за децата над 3-годишна възраст, те вече чупят рекорда за скорост, издават звуци, които могат да бъдат разпознати само от истински антрополог и създават паника за всеки млад родител. Бащите обикновено се опитват да не обръщат внимание, докато майките смело тестват тоналността на гласните си струни. Не се притеснявайте, те винаги избират вас, защото само вие не им се радвате. Хубаво е, че поне не бягат с приборите и няма да ви надупчат задника, докато се опитвате да стигнете до масата. Нито едно стерео не е по-силно от детския писък, а вие ще слушате цял хор. 

Кафето

Разбираме младите дами, които разполагат с цели две години, за да намразят всичко, което не кърви всеки месец и не е получило дарбата да ражда. След като майките получат своята количка, те имат правото да кърмят навсякъде, включително и на върха на телевизионната кула, стига да могат да се качат, както и правото да окупират всяко кафене, принуждавайки аудиторията да изпитва чиста съпричастност. М-да, тишината наистина може да е злато, особено с наличието на толкова много майки. Забелязали сме, че всички работят на ефекта на доминото - едно да ревне и се пренасяте в "Истерията на българските гласове". Младите души могат да бъдат благодарни за издишаните цигарени аромати, за късното прибиране и за тихите вечери, когато трябваше да спят, а се озоваваха сред шумната музика. 

Барът

Можем да оправдаем всяко едно от горните (с изключение на кафенетата), но вярваме, че децата нямат никакво място в бара. Едва ли е особено приятно да се наливате, докато малкият не заспи на масата, изчаквайки най-културно и края на неделния гуляй. Виждали сме татковци, които слагат големият пояс, инсталират детето, пият три бири и го водят в тоалетната. Успех, младеж, ще видиш мъжката еволюция от първо лице и свиквай с факта, че там долу ще има разперен гарван - огромен! 

Публичният транспорт на дълги разстояния

Поддръжката на автомобил може да се превърне в приключение, когато малкото човече гълта всички ресурси. Признаваме, че малките човечета са симпатични, когато се возят в автобуса или влака, заспивайки след половин час от возенето. Щастието може да е безкрайно в тези редки моменти, ала всичко хубаво е обречено да свърши бързо, защото с отварянето на очите започват и всички проблеми. Първо започваме с плача, след това продължаваме с безкрайните въпроси за слънцето, атомната бомба, колко е 4х73 и още куп други малки абсурди. Бъдете честни, всеки изтръпва, когато се качи майка с малко дете, за което не е купила билет. Отрочето най-често седи в мама и не спира да ви лази по-нервите, докато се опитвате да игнорирате писъците, тръшкането и катеренето по вашата глава. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
05 август 2015 | 18:01

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g