Страната, в която има 2 млн. оръжия при население от 8.3 млн. души

В Швейцария не е имало масова стрелба от 2001 г., когато мъж влезе в регионалния парламент на кантона Цуг и уби 14 души, след което се застреля.

В страната има около 2 млн. частни оръжия при население от 8.3 милиона души. През 2016 г. в Швейцария е имало 47 убийства, извършени с огнестрелни оръжия. Като цяло нивото на убийствата в страната е близо до нула.

Швейцарците обаче имат някои конкретни правила и регулации за употребата на огнестрелни оръжия.

От Business Insider са разгледали връзката на страната с оръжията в исторически план, за да проучат защо там стават много по-малко инциденти, в сравнение със САЩ.

В Швейцария са вманиачени по това хората да се научат да стрелят правилно. Всяка година там се организират състезания за стрелба за деца на възраст между 13 и 17 г.

Knabenschiessen е традиционен ежегоден фестивал, организиран в Цюрих, който датира от 17-и век. В миналото състезанието е било само за момчета, но от 1991 г. в него вече могат да участват и момичета.

Деца от цялата страна се включват в състезанието, което се провежда през септември, за да премерят силите в стрелбата по мишени.

Въоръженото население помага за това швейцарците да запазят неутралитет в продължение на повече от 200 години. Позицията на Швейцария е на "въоръжен неутралитет."

Страната не е участвала във въоръжен международен конфликт от 1815 г., но швейцарски войници помагат с мироопазващите мисии по света.

Много швейцарци гледат на притежанието на оръжие като на патриотичен дълг да защитят родината си. Повечето от тях трябва да се научат как да боравят с огнестрелно оръжие.

А за разлика от САЩ, в Швейцария има задължителна военна служба за мъжете. Всички мъже на възраст между 18 и 34, които са "годни за служба", получават пистолет или карабина и обучение как да ги използват.

След като отбият военната си служба, мъжете могат да закупят оръжието, но трябва да си извадят разрешително за него. 

Вижте още тук

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
08 март 2018 | 21:02

Като съпоставим 8 млн население с 300 млн в САЩ, 46 убийства през 2016 г са повече от тези в САЩ.