Типовете нови български писатели

Знаеш, че обичаме да четем и изобщо не го крием. Хубаво е обаче да разграничим четенето на сравнително смислена литература от това на безумните словоблудствания, с които често може да се сблъскаме по родните книжарници. Можем ли да категоризираме новите неприятни родни автори по някакъв начин. Можем! Това не значи, че отричаме и/или хейтим българските писатели, спокойно! (Даже познаваме няколко, ама тук ще сме по-хард, така че тихо,чети!)

Флиртаджията

Убеден е, че е велик. Пише на всяко момиче, което like-не стиха/писаницата му. Какво пише? Простотии, изпъстрени с безброй сексуални алюзии. Ах, колко е разкрепостен! Ах, колко е сладък! Обикновено е абсолютно селянче, което си е повярвало по някаква непонятна за нас причина. Алоу, пич, по-спокойно, все някога ще боднеш и ти, недей да звучиш като 13-годишен отчаян ученик!

Синчето

Олеле, тук е опасно! Той е син на известен актьор, поет, художник, режисьор и МНОГО държи да покаже на света колко е велик. А не е. Но приятелите на тати не могат да откажат на тъпото чаве да го промотират дори с риск за собствения си имидж и положение. така че дечко се появява по галерии, клубове, ексклузивни събития, абе, навсякъде е, даже по телевизията го показват. Да, малко е тъп, малко е грозен, няма много-много какво да покаже и прочете, но всички обясняват как той е не просто писател/поет, а "артист", защото, видиш ли, вече е толкова напред, че е изпреварил времето си и дори съвременниците му не го разбират. (Много обичаме тази фраза; всеки посредствен графоман се измъква с нея, ура!)

Звездата

Медиите (научи го от нас, защото и ние сме медия) са мързеливи. Ние по цял ден пишем за мацки, мастурбация и други важни неща, но има колеги, които са значително повече затънаlи в блатото на ниското самомнение като в подвижни пясъци. Тоя пич е зле, пише кофти, изглежда като просяк и изобщо е total щета, но неееееееееее - медиите канят винаги него, защото му имат името и телефона, а ги мързи да търсят някой друг за сутрешните си блокове. Позна - това е причината всяка сутрин да виждаш все едни и същи недоспали лица, които са ти писнали до болка, но няма как, ще си дрънкат по същите теми (независимо от зададената) и ще промотират жалките си книжки на всяка цена.

Снобът

Няма значение на колко години е и колко книги  има издадени. Той държи да покаже на всички колко много знае, колко е чел и най-важното - че всички са тъпаци, боклуци, профани и не заслужават честта да комуникират с него. Ако прочетат книгата му и я нахранят, то те 100% са тъпаци, защото нищо не са разбрали. Не, че книгата му е тъпа - те са тъпи, схващаш.

Емоционалната

Обикновено е поетеса и пише абсолютните простотии. Мисли си, че бяга от общоприетите глупости, но влиза с двата крака (най-често разтворени) в тях. Ужасът е пълен. Идва ти да се застреляш и в трите слепоочия. Т.е. да си присадиш допълнително, само за да можеш и там да пуснеш куршум. Лигла е, а се мисли за "софистицирана". Отгоре на всичко надали ще ти пусне, така че, молим ти се, не се прави на защитник на горките ѝ недосексени душица и телце.

Клишето

Може да е млад, а може и да не е. Задължително пише като пошла имитация на нещо, което си учил в основното училище. Тотален дебил, който римува "любов" със "зов", ако е поет, а ако пише проза, задължително описва нежна майска вечер... Боклук. Но мацките му се кефят, така че може да загубиш много бройки заради него, да си знаеш. Цитирането на Волтер и Рембо няма да помогне, съжаляваме.

Младият соц пич

Да, той е на 16-17 ии 23-25. Ще ти го опишем, за да се пазиш от него във всяка ситуация: има прическа ала соц политик, носи ПОТНИК под полупрозрачната си риза с къси ръкави, а в комбото има и шалварест полуофициален панталон. Може да е със сандали с чорапи или с "плетени" кожени обувки. Говори пълни простотии, пише пълни простотии и, да ти кажем, той самият май е пълна простотия, ако ни извиниш за крайността. Вечер похапва пръжки с пържен боб, които мама му прави, защото живее при майка си, извинявай, какво очакваше?!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
23 август 2014 | 15:41

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 12 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g