Този мъж е заподозрян за убийството на 180 жени

Бивш полицейски механик отива на съд, след като има подозрение, че е един от най-зловещите убийци на Лос Анджелис. Лони Франклин Джуниър е обвинен за 9 убийства на момичета. Първото убийство се случва на 11 септември, 1988 година. 3 години по-рано се появяват още седем жертви, които приличат изключително много по методология, но полицията отказва да търси всякаква връзка. Разследващите детективи били обвинявани в расизъм, защото повечето били афро-американки. Убийствата се случвали в крайните квартали и хората осъзнавали, че става въпрос за сериен убиец, но освен да предпазват жените, нямали нищо друго, с което да противодействат. Убийствата спират изведнъж и цели 14 години животът започва да се възстановяват от страха.

 Кошмарите започват отново през март, 2002 година. Тогава откриват тялото на 15-годишната Принцес Бертомикс (най-младата жертва). Необходими са още 8 години, преди да се стигне до ареста на г-н Франклин. В домът на нападателя е открит огромен каталог със снимки на заспали жени, жени в безсъзнание, упоени и дори мъртви. Прякорът на убиеца е "Grim Sleeper", защото наблюдава жертвите си, докато спят, следи ги със седмици и едва тогава действа. Докато полицията може да потвърди официалните жертви, неофициалните надвишават 180. Мъжът може да получи смъртна присъда, ако се докаже неговата вина, но до този момент е пледирал "невинен" по всички обвинения. За този период се оказва, че наградата за залавянето на убиеца е била повече от 700 000 долара, но абсолютно никой не е успял да помогне.

Откритата ДНК проба не отговаряла на никой в базата данни, следователно нямало как да се продължи издирването. Криминалистите започнали да сравняват ДНК-то с надеждата, че поне могат да проверят дали убиецът няма да е обвързан със случая. Именно в този случай се оказва, че синът на Франклин е бил залавян няколко пъти за нелегално притежание на оръжие. Детективи изчакали Лони да приключи с обяда си и взели ДНК проба от чиниите, приборите и дори коричките пица. Мъжът е арестуван на 7 юли, 2010 година. Делото ще се поднови едва сега, след като криминалистите се опитват да открият дали всички открити 180 мъртви жени имат нещо общо с г-н Франклин. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!