Третият основател на Apple никога не е притежавал фирмен продукт

Спомняте ли си онзи нещастен човек, който продава своите 10% от Apple за 800 долара и се превръща в един от най-глупавите хора, защото днес същите щяха да струват около 67 милиарда долара? Сигурно стоите зад монитора и вярвате, че това е един абсолютен идиот, който е можел най-вероятно да пие маргарити в Дубай и никога да не мисли за финансови проблеми - възможно е да избира жените си по каталог, ала и това е друга тема. Роналд Уейн живее в малка къща, отговорен е за нарисуваното лого, което мнозина откриват върху своите продукти (в нашия случай говорим за iPod и iPhone). И колкото и да си мислим, че Роналд е изпуснал най-голямата сделка на живота си, той самият продължава да твърди, че е щастлив, защото е свободен от много отговорности. Написал е две книги за прекараното време в Apple и живее доста спокойно.

Самият той признава, че през последните 60 години е самоук инженер, който проектира различни технологии, но никога не е притежавал Apple продукт - никога! През 90-те години е получил компютър, след като се оказало, че е написал текст на пишеща машина. Имал е достъп до интернет, както и Corel`s WordPerfect и това е всичко. Преди няколко години на интервю в Брайтън, Роналд получава iPad като подарък, защото всички знаят историята му - не е притежавал нито един продукт. След като се прибира обратно в САЩ, той дава таблета на осиновения си син и след това не го прибира, защото малкият вече е обсебен от технологията. В началото на технологичната си кариера, Уейн започнал да изучава технологията на вакумните тръби, след това се появили транзисторите, интегралните схеми и редица други. Това показва, че един от основателите е бил много близо до хардуера, но никога и до финалния продукт. Единствената притежавана технология е домашния компютър у дома, както и телефон в колата, който служи за спешни позвънявания. Ето какво казва същият в интервю по темата за изгубените възможности:

"Съжалявам, че трябваше да продада къщата си във Флорида. Дали съжалявам за продадените акции на Apple? Не, това е отговорът ми всеки ден от самото начало до самия ми край. Има няколко причини, поради които се отказах да гоня тази цел. Никога нямах особена страст към компютрите, аз исках да правя машините за казината (едноръките бандити). Бях на 40 години, а Возняк и Джобс бяха на по 20 години, което е равносилно да хванеш тигър за опашката. Ако бях останал там, сигурно щях да бъда един от най-богатите хора в гробището. Бях в сянката на гиганти, които никога нямаше да одобрят мой проект, както и аз никога нямаше да предложа, защото не е моята страст.". 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!