Цитатите на един милиардер

Марк Кюбан е вдъхновяващ по негов странен начин - не са само заради количеството пари, които е успял да натрупа, или факта, че притежава баскетболния отбор Далас Маверикс, но и заради своята проницателност. Всеки от цитатите по-долу показва как този човек продължава да подобрява имиджа си и да увеличава своята империя, докато в същото време ни напомня, че здравата работа и непоколебимостта всъщност дават резултат. 

1. “Работете сякаш някои накъде работи 24 часа в денонощието, за да ви вземе всичко.” 

Животът е временен. Работата е временна. Един ден вие ще бъдете невероятно успял, независимо от това какво сте избрали да правите. И докато в момента може би е трудно да си представите този ден, започнете да се борите за бъдещето си. Може да нямате работа, платен стаж или пък да не изучавате някаква страхотна специалност в университета, но във всичко, което правите, имайте нагласата, че това, което имате, може да свърши или да ви бъде отнето по всяко време. Винаги има някой, който е готов да работи по-здраво от вас, така че винаги давайте най-доброто от себе си. Този манталитет ще ви държи нащрек, а в дългосрочен план така ще израствате.

2. “Работата не е в това да мечтаеш за нещо, а в това да го направиш.” 

Когато растем, непрекъснато ни се повтаря, че трябва да имаме големи мечти, никога да не спираме да мечтаем и да вярваме в мечтите си. Това, което не ни се казва достатъчно обаче, е, че мечтите се постигат с предприемане на действия. Мечтите не са нищо повече от мисли; да предприемаш действия е по-силно от това да мечтаеш. Предприемането на действия е това, което променя света и оказва влияние върху живота на хората по неочаквани начини. Имаме по-голям контрол върху тези “действия”, отколкото смятаме. Ако прекарвате цялото си време в мечти, никога няма да си гарантирате възможността да видите какво наистина сте способни да постигнете.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!