Уроците, които всеки мъж научава

Да изградите себе си като мъж е изпитание. Може би най-голямото изпитание, на което можете да бъдете подложени. Можете да си представите това изпитание като "Дългата разходка" - вървите цял живот и никога не разбирате за какво се борите. През цялото си съществуване ще слушате за житейския опит на другите, ще бъдете подготвяни за живота, който няма нищо общо с филмите и книгите, както и с опита на другите. Личната индивидуалност дава единствено свободата да избирате какво да правите със себе си - всичко останало е загуба на време. Заключенията много често се повтарят и често изглеждат така: 

1. Нямате време

Мигвате един път и вече сте в училище, мигвате втори път и вече сте в университета, трети път и вече работите (вече ни е страх да мигаме). Между този период се опитвате да вместите хобита, любимите хора, задълженията и времето за егоизъм. Дълготрайните планове са единственото средство, с което можете да разсмеете Бог. Ако пропилявате времето си в мързел и безполезни занимания, откажете се от светлото бъдеще - елементарното обществено съществуване няма да Ви помогне особено. Възползвайте се максимално от промоцията на свободното време и го инвестирайте в нещо, което би могло да донесе позитиви различни от махмурлук, будуване и друсане по баровете. Най-ползотворните инвестиции са най-пълноценни, когато се изправяте срещу всички страхове. Точно така, правете това, което мразите най-много, което ви плаши и предизвиква, всичко останало е мързел в безкрайността. Разбира се, дюнерджиите винаги ще бъдат търсени, ако прецените, че не можете да вземете повече от живота. 


2. Щастие с пари не се купува

Забравете за тази невероятна глупост. То не се измерва с пари, но парите могат да бъдат изключителен инструмент в правилните ръце. С тях можете да бъдете независими, а това е най-великото мъжко щастие. Можете да откриете най-добрите лекари, да се улеснявате допълнително, както и да опитате нови преживявания. Парите могат да бъдат една много добра инвестиция на щастието. Те ви правят свободен. Не можете да бъдете щастливи, когато се налага да стоите в офиса до 12 вечерта и преспивате уикенда. Няма как да сте щастливи, когато сте готови да убивате, защото идват поредните сметки. Мъжът има отговорност и чест, която няма как да бъде игнорирана, освен това мина и ерата на хипитата, следователно ще трябва да имате повече финикийци с лицата на народните будители. Присъствието им носи сигурност и застраховка от бъдещи неприятни изненади. 

3. Бирено шкембе, пилешки крака и други извращения върху тялото

Има едно мистично място във всеки град, което носи името "Спортна зала". Там има поставени няколко тона железа и с вдигането им сте способни да разкъсате мускулни връзки, които тялото възстановява. Там се кове желязна дисциплина, изгражда се характер и всяка воля се подлага на огромно изпитание. Или тренирате или се прибирате вкъщи, няма място за чатове и ровене в телефона. Условието е ясно - или подобряваш себе си или се прибираш вкъщи, където жената ще те тъпче с мусакичка, докато не се пръснеш като гайда. Инвестираното време се забелязва веднага в околните, любовните дръжки не висят над колана, не сте сгънати като бастун и имате достатъчно сила, за да отворите един буркан. Ограниченото време в залата е мотиватор да си свършите работата и да продължавате с другите занимания. С железата ще преборите мързела, ще кажете на мозъка да спре да мрънка и да повтаря, че сте изморени. Ето защо залата е единственият мъжки храм. 


4. Преследването на жените

... е такава загуба на време! Вече не сме в средновековието и никой не пише любовни стихове. В модерното общество сме и отказваме прехласването по филърите, силиконовите цици, красотата на Д-р Енчев в симетрията. Уеднаквяването на нежното съсловие вече не може да ви развълнува - само подхранва обратният ефект. Вместо изкуствените гърди - естествени, вместо клечковидната фигура на моделка от VS - онази симпатяга със закръгленото дупе. Това е положението, господа, тунингованите жени ни карат да се фокусираме върху естествените диви. Трудно е да разбираме всички онези вманиачени хора, които настояват да открият красивата харпия, която да им лази по нервите до края на живота. Свободата, господа, тя е далеч по-ценна, а жените винаги ще са тук. Наблюдавайки следващото поколение, Вие ще бъдете актуални и достатъчно изкусителни и на 50 години, защото днес и доброто възпитание минава за флирт. Инвестирайте тези нерви в себе си, изграждайте кариерата си или пътувайте. Натрупаният опит винаги ще бъде от полза. 

5. Няма приятели

... само общи интереси. Дори и най-добрите приятели крият някаква лична изгода в ядрото на вашите отношения. Със сигурност ще бъдат до вас, когато торбата с фекалии се удари във вентилатора, ала ще очакват и изискват същото от вас. Статистиката показва, че егоизмът винаги побеждава - във всяка битка! Спрете да бъдете белите рицари, използвайте думата "Не" и ще се изумите колко позитиви може да донесе в живота. Не, няма да остана допълнително, за да върша работата на друг. Не, няма да дойда да ти поправя компютъра - имаш достатъчно влюбени роби. Не, няма да ти дам поредният борч, който забравяш да върнеш. Щом се научите да отказвате, щом спрете да бъдете Батман в нечии чужд живот, аудиторията започва да осъзнава какво може да изгуби. Резултатът ще бъде очарователен - използвачите ще изчезнат, а до тях ще останат хората, които наистина могат да бъдат известни като приятели. Харвардските учени отдавна твърдят, че човек може да бъде истински приятел с до 3-ма души. Сметките остават за вас. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e
25 март 2016 | 17:57

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(НАД 44 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

1
25 март 2016 | 16:15

Много си е добра статията даже

25 март 2016 | 14:30

Точка 4 е странна: да стоим ергени до 50 г??? Ами деца да правим ли???

25 март 2016 | 13:26

Тъпа статия!