Всичко, което един мъж създаваше през 90-те години

В ДНК-то на всеки мъж има ще откриете един творец, който много иска да изгражда. Както Дебелянов казва "през деня неуморно изграждам...", така и всеки човек изпитва нужда да създаде и остави нещо след себе си. Развиващата се технология отдавна отне удоволствието и креативността от мъжкия свят и само благословените, чийто ЕГН започва с цифра 7 или 8, може да знае какво е невероятното чувство от завършването на какъвто и да е малък проект. В следващите редове ще покажем някои от основните творчества, които рано или късно ще заразят всеки мъж. И трябва да добавим, че са далеч, по интересни от тези в Minecraft!


Музикалната система

Във времена, когато най-доброто озвучаване на пазара носеше името "Респром", мнозина помнят колко трудно беше за откриване и дори закупуване. В зората на грамофонните плочи и магнитни ленти, аудио касетата беше по-ценна и от злато, а хората с касетофон имаха повече власт, отколкото Обама може да има някога изобщо! Освен високите цени, магазинната липса беше също достатъчно сериозен проблем за всеки подрастващ меломан, който искаше да надуе Лили Иванова на макс - за съжаление имахме такъв период и не се гордеем с него. Това означаваше, че всеки изоставен говорител можеше да се рециклира в нова тонколона, а няколко дъскички са напълно достатъчни, за да се направи тяло. Резултатите бяха далеч от перфектните, но фактът, че вечер можеше да слушаш упадъчната западна музика, е достатъчен за малкото домашно щастие. След това се появиха дисковете, аудио системите и дори компютрите, но има време и за това приключение. Създаването на тонколони е истината. 


Сглобяването на компютър

Преди много години, когато лаптопът приличаше на две тухли една върху друга, мнозина мечтаеха просто за машина, която може да подкара доброто старо Diablo или Half-Life 3. Дори и VGA чиповете носеха странни имена, включително Vodoo и Riva TNT, но пък можеха да създадат един пикселизиран цвят, който може да ни накара да седнем и да гледаме с часове какво точно се случва пред компютъра. И до днес смятаме, че забавленията, които се предлагаха от старите компютри, днес не могат дори да стъпят на малкия пръст на най-големите компании, ала нека не забравяме, че всичко хубаво скоро ще изчезне, правейки достатъчно място за секундантните мигове на щастие. Един ден ти е писнало да висиш по залите и след като си слушал вековните майсторски истории, запряташ ръкави, бъркаш в големите джобове и вадиш долари, с които днес би могъл да притежаваш суперкомпютър. Поставянето на нова рам, мазането на CPU с термо паста и монтирането на още куп други екстри, даваше възможността да чуете прекрасното ръмжене на фуражомелка и най-бъгавата анимация на логото на Windows 95, която може да се появява!


Автомобилният тунинг

Съжаляваме деца, но в зората на динозаврите нямаше "Бързи и яростни", но пък разполагахме с биографията на Греъм Хил и "Пресметнатият риск". И докато всички вярват, че през 80-те и 90-те години слагахме само капачки от оцет на чистачките, ние наистина правихме точно това. Едва по-късно разбрахме, че карбураторът подлежи на леки доработки и съответно да прахосва по-приятно тоновете гориво. Вместо популярното CD с USB, битката беше за касетофон и пълната колекция на Кичка Бодурова. Това не означава, че мъжкото сърце не трепваше, когато види съвършеното немско машиностроене и бяло-синята емблема на предния капак. Автомобилостроенето предлагаше само Трабант с предно предаване и като добавим факта, че не съществуваха зимни и летни гуми, а само гуми - дрифтенето беше напълно нормално, а Шипка се минаваше само от бъдещи почитатели на Себастиан Льоб! 


Изграждането на любовната квартира

Изкачвайки се нагоре по стълбата на великите мъжки творения, любовната квартира е нещо, през което всеки мъж минава. По древна българска традиция, плащате за абсолютно всичко, включително и за балатума. От вас се изисква да сложите един по-луксозен китеник на леглото, да намерите място за добрия стар касетофон с хитовете на Scorpions, както и да се постараете и да спестите малко повече за добрия коняк "Плиска", останалите винаги можеха да пият дядовата ракия. 

Дом

Предполагаме, че най-висшата точка в творчеството ще бъде именно домът - мястото, където ще поставиш собствени координати, мислейки планове за убийство на съседите. Нека развием още малко тази идея - мъжът изгражда не просто дом, а дом с детска стая, защото не трябва да забравяме, че именно децата ще останат единственото, което ще ни помни. За разлика от билета за градския транспорт, ние се обезценяваме. Дори и да не живееш толкова луксозно колкото винаги си искал, фактът, че ще имаш удобен стол близо до масата и място, на което можеш да вдигнеш краката, които мигновено губят панталона си след работа, е напълно достатъчно, за да знаеш, че си се справил добре в това начинание. Старите мъдри хора отдавна са казали, че трябва да засадиш дърво, да построиш къща и да създадеш семейство. Германците трябва да гледат и бежанци, но защо да изпадаме в подробности за тях. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Баш Майсторът
19 април 2016 | 18:43

Къща ако не си построил и дърво не си засадил,означава,че не си живял.Познавах точно такива хора между който беше и моят баща.Всички си отидоха без време от този свят.Яж,пий и се весели,обичай и бъди обичан,живей за утре,днес е вече минало.

ахмак
19 април 2016 | 16:42

Пичове, ако нещо не бъркам халф лайф 3 и до момента не е излязъл?