Японец носи рекорда за максимално облъчване с радиация в целия свят

Хисачи Оучи е един от техниците, работещи в бивша фирма за разработки на ядрено гориво. Същото обикновено се използва в атомните реактори, от същото може да се направи атомна бомба, а мръсната бомба е още по-страшна, защото се използва от преработено атомно гориво. Хисачи е и един от двамата пострадали в тази фабрика. На този етап може да се смята и като един от най-жестоко облъчените хора в света. Етичната битка за неговия живот продължава почти три месеца, а през точно това време, Оучи е желаел само да го убият, за да спре това мъчение. 

Инцидентът се случва в края на септември, 1999 година добавя 7-ма кофа с уриналов нитрат в резервоар за утаяване. Точно тя е била фатална и ядрената реакция в резервоара вече не можела да бъде толкова контролирана. От него започват да се излъчват огромни количества гама и неутронни лъчи. По време на инцидента Хасичи получава облъчване 17 сивиерта (единица за измерване на йонизираща радиация), докато 8 е нормално, а 50 трябва да бъде на годишна база, разрешена за работа в такива среди. 

В болницата, служителят пристига само със зачервена кожа и по врата. Хромозомите на пациента са ударени от огромно количество радиация, което сега ги превръща в абсолютна грешка. Без правилни указания, неговите клетки не могат повече да функционират нормално и също така няма как да се регенерират. В 6-я ден, той е пренесе в стерилна стая, която евентуално ще бъде щит от инфекции. Лекарите решават, че единственият шанс за лечение е набавяне на така нуждаещите се бели кръвни телца. Сестра му се оказва достатъчно добър донор и започва процедурата. В същото време, пациентът вече показва ефектите от облъчването. Раните по тялото започват да избиват, сестрите споделят, че в началото имали възможност да използват лепенки, но след като трябвало да ги свалят, сваляли направо и кожата. След премахването на кожата му, лекарите започнали да се надяват, че новите клетки ще помогнат за регенерирането - не успяват.

Дишането става още по-трудно и в един момент, една от сестрите пише в регистъра си, че не може повече да работи, отива си вкъщи, това е мъчение и за самата нея. За да може да диша, той вече е вързан с машини и практически не може да говори. Неговите роднини го посещават всеки ден. Трансплантацията на бели кръвни телца започва да работи и бързо се връща в нормалните нива. Една седмица по-късно се появяват и аномалиите, които доказват, че радиацията е успяла да унищожи и тях. Освен проблеми в клетките, Оучи вече има и диария. Освен обичайното, той изхвърля и кръв. Преливанията стават по 10 пъти на 12 часа. За да стане по-лесна циркулацията, пациентът се поставя на специално въртящо се легло. Местата, където вече няма кожа, започва да избива кръв. През тялото му излизат течности и една от сестрите разказва, как се е наложило да попива половин ден, за да може най-накрая стаята да стане стерилна. Жена му си спомня, че в един момент, мъжът ѝ започва да плаче с кървави сълзи. Загубата на течности от тялото му вече е 10 литра на ден. 

В опит да спрат тази загуба, лекарите започват трансплантиране на био кожа всекидневно. Същата не успява да се задържи и резултатите изобщо не са розови. Лекарите знаели, че нямат абсолютно никакви шансове да го пощадят, но никой не се предавал. Повечето вече се чудели дали това е медицина или мъчение, пациентът вече използвал машини за почти всички жизнени процеси. След 2 месеца, Оучи вече се бори с кръвоизливи и кръвопреливане, сърцето му обаче не се отказва и през цялото време работи със 120 удара в минута, с надеждата, че наистина ще успее да захрани цялото тяло.

На 59-я ден, сърцето му спира. В опитите да бъде реанимиран, Оучи получава първа помощ и дори в този процес, сърцето му започва и спира 3 пъти. След час, то започва да работи отново самостоятелно. Макар и всички да си отдъхват, една от сестрите започва да се чуди какъв е смисълът да се борят, след като състоянието върху мозъка при едночасова битка, може да е осакатила завинаги пациента. На 81-я ден, лекарите вече сядат със семейството и казват, че при още един проблем със сърцето, няма да оказват медицинска помощ и просто ще му позволяват да умре. На следващия ден, умиращият е посетен от жена си, която го моли да оцелее поне до нова година, а ден по-късно идва и синът му. През нощта, той умира. Една снимка показва как неговото тяло вече няма нито един функциониращ мускул, освен сърцето.  

И нека не забравяме, че това е облъчването на един човек, имайки предвид какво може да направи радиацията с човешко тяло, представете си какво може да направи една бомба в природата, еко системата и всяко друго живо същество. След това си спомнете, че от единия край на света до другия, има по един идиот, който заявява, как копчето за затриване на целия свят стои на бюрото му. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!