Защо винаги българите пречат

Кметът на Дуйсбург сигурно не е подозирал, че ще стане по-известен от собствения си град, както ще получи и възможност за медийна изява във всяка родна и румънска медия. Г-н Сьорен Линк споделил, че е готов да приеме сирийски бежанци, но ще се наложи да се освободи място от румънци и българи. Признаваме си, че никога не сме очаквали подобно изявление от германец, защото тяхната социална политика е достатъчно либерална. Очевидно сме се объркали, защото г-н Линк е имал смелостта да се извини и да обясни, че изобщо не е искал да обиди никого. Разбира се, ние също не сме се засегнали от подобни изявления и веднага ще обърнем внимание на нашата популярна любовна връзка, с която ще припомним на кмета на немското упадъчно градче, че българите са заслужили мястото си там. 

Преди цели 100 години сме подписали Военна Конвенция между Германия, Австро-Унгария и България. Вземайки това решение, ние ясно заявяваме, че ще бъдем част от Централните сили и в резултат на това ще се борим до последно за немските си съседи, които тогава биха могли да използват бойните умения на няколкостотин българи и евентуално да спечелят войната, ала сами се досещате, че Германия е горда страна, която може да губи само с чест. Г-н Линк не трябва да забравя за някои епични военни сражения, които са успели да свалят флаговете на Лондон в края на войната. Поне сме сигурни, че е запознат с историята, която ясно напомня, че Германия доброволно сваля своите. 

България винаги е била изключително приветливо място за немските туристи, които открай време идват, за да забравят кои са, но първите дисциплинирани курортисти идват още през 1941-ва година и дори не спазват резервацията си. М-да, през 1941-ва година са готови на всичко за една балканска разходка, но за жалост отказват вече да посещават Русия, защото там е твърде студено. От друга страна е ясно, че като домакини сме били достатъчно гостоприемни, за да гледаме изявите им през цялото време. 

Историята може да дава още много примери за военното дело, както и за редицата услуги, които правим на Германия, ала г-н Линк се притеснява, че около 10 000 българи и румънци могат да сломят невероятната политика на град с половин милион души. Разбира се, точно ние сме проблемът, защото заемаме престижните работни позиции на чистачи, берачи и каквата още мръсна работа може да бъде открита. И както казваше Баш Майсторът: "Ние сме свикнали контрата да бъде в нас!".  И след като стана ясно, че немската армия е изключително елитна в губенето на войни, ние кротко ще напомним, че не сме дали нито един флаг на врата. Подозираме, че фронтът няма да е достатъчен и ще напомним за златната глава на Йордан Лечков, както и за волейболистите ни, които накараха Меркел да разплете вълнените си чорапи пред телевизора. 

И въпреки факта, че нас никой не ни иска, трябва да напомним на кмета на Дуйсбург, че жените им всяка година се изсипват и търсят начин за уплътняването на времето си с повече "wunderbar" и "schnelle", отколкото разглеждането на културното ни наследство. М-да, първо оправяме жените им, после караме колите им и пак са недоволни от нашето присъствие. Важното е, че поне ги открехнахме за какво точно служи бирата и развенчахме мита относно немската глътка. От друга страна не трябва да забравяме, че г-н Линк спокойно може да е заблуден относно родната етнография и да се присъединява към множеството германци, които никога не са виждали българин. В такива моменти не можем да се сърдим за некомпетентното немско изказване. 

В заключение можем да благодарим за подобни изказвания, които най-често трябва да ни накарат да се извиним за това, че сме родени тук и винаги сме оправдание на един цял съюз. Много е възможно след няколко години да чуем същото изказване, което може да е в полза на румънци, българи и гърци, които не са успели да изиграят правилното монополи с Европа. И веднага ще предложим един правилен реванш за всеки българин, който е в чужбина. Господа, бъдете патриоти и следващата седмица отказвайте на германките, които най-често идват за нещо сухо. Нека им напомним, че можем да сме малка страна, но пък имаме достатъчно положителни страни, с които ще бием лигльо като г-н Линк, който заспива и се събужда с песента на Джон Ленън - Imagine! 

Не е точно казанлъшка роза, ама нека си представяме един по-дружелюбен немски кмет! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
29 септември 2015 | 05:25

Драскач, кво си драскал гнусотии, тъпак? Оправяме им жените? Те и циганите оправят нашите...

Диана Йосифова
24 септември 2015 | 08:56

в тази статия има точно толкова омраза към немците, колкото и въпросния кмет храни към източноевропейците...Все пак Германия е достатъчно мощна и стабилна икономика, че да крепи на гърба си целия съюз, ама и 1 тон бежанци вече е много. На хората им е писнало, всеки винаги иска при тях да ходи, а иначе сме велики патриоти. И аз се изказвам така понякога и то не на расистка основа, а заради конкретни действия. И само ще напомня на видимо чувствителния автор, че нашия велик народ ползва думата "селянин" по начало, защото в нашата велика страна е имало ограничения кой къде да живее. Така, че и ние не сме цвете. И бих се радвала да си дойдат българите от Германия, защото имат по-качествено образование. Ама не насила, а сами да поискат! Ама не идват , нали:)

ММм
24 септември 2015 | 08:48

Изказването е по адрес на българите който пребивават в Германия с години работят незаконо и взимат помощи . Не е по адрес на легалните данакоплатци пак били и те от нашенски произход . Германия е добре фонкциунираща държава защото там не се допускат търтеи и лентяи . А автора на статията драска глупости с цел да си повярваме , че сме много велики в мизерията и нещастието което цари в България .

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
23 септември 2015 | 19:47

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 17 САЙТОВЕ (НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА Е ОБНОВЕНА) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g