Завръщането на казармата

Завръщането на казармата винаги е била тема на политиците още щом беше прекратена. Да отидеш в казарма и да прекараш около година в правенето на нищо и избиването на всички комплекти на старшинката - безценно. М-да, чували сме всякакви истории за казармата, можем да разкажем още много, но на финала винаги стигаме до историята с козата - дълга е и ще е за друг път. Илюзията, че завръщането на казармата може да създаде повече мъже, да отдели момченцата от майките и ще предложи армия, която никога не е давала знаме, това е една далечна илюзия. Ето какво ще се случи, когато казармата се завърне:


Руският модел за водене на война

През Втората Световна война, руснаците давали по една пушка на човек и една пачка патрони на друг. Двойката тича по фронта и за краткия живот от няколко минути, единият може да произведе изстрел, преди да умре, докато другият се надява, че ще може да хване оръжието. След като техниката на родната армия беше разглобявана, продавана, взривявана и нарязана, шансовете родната армия да направи римска костенурка с един AK-47 за защита е огромна. 


Културата изпревари Янко

Да започнем с фактът, че всяка следваща година родните ученици започват да копаят в дъното и скоро може да стигнат до Китай. Бихте ли могли да доверите военна техника на хора, чийто идеал е новото на Преслава, задникът на Гери-Никол и други такива насоки в патриотичното възпитание. С такъв успех може да се чувствате по-безопасно, ако връчиш огнестрелното оръжие на група маймуни. В края на 90-те години именно инцидентите и простреляните хора доказаха, че младият солджър не става дори за брането на домати. 


За какво ще използваме наборниците

След като установихме, че армията няма оборудване и за провеждането на една малка пейнтбол битка. При наличието на три самолета от войната във Виетнам и няколко стари БТР-а, шансовете да отговорим на вражеска атака са точно толкова големи, колкото шансът да видим бистришките тигри. Това означава, че при евентуалното завръщане на славната родна армия, събирането на доматите, строенето на вилите и реденето на паветата ще става с камуфлаж и стари кубинки. 

Конкурентно способни ще сме 

При наличието на военна техника от бала на Лили Иванова, шансовете да бъдем конкуренция на американските бойни друни и руската водородна бомба са толкова големи, че можем да развяваме белите знамена, преди да е дошъл някой. Забравете за всички епопеи на родният боец, когато те са се водили, армията не е имала нищо повече от една карабина и душата на доброволец. Днес армията използва повече техника от Скайнет, следователно няма защо да се надъхваме. Не можем да отречем качествата на родният боец, както и множеството изпълнени мисии. Българският войник може да бъде съвършен спартанец, но само с наличието на правилната техника, каквато нямаме от много години. 


Стига толкова

Да живеем в миналото и да вярваме, че българският Рамбо може да възпита повече мъже е леко абсурдно. Едно село може да помогне повече за закаляването на маминото момченце, отколкото една година разпасаната армия. Никой няма една излишна година от живота си, за да си играе на стражари и апаши, да върнем трудовите бригади би било по-полезно, но и земеделието ни отиде при армията. Да изпратим група млади хора при амбициозните чичовци, които вярват, че утре ще произведат конкуренти на SAS и Спецназ, е повече от абсурд. Дори не е необходимо да говорим за статистиката на починали при странни обстоятелства новобранци. Нека говорим за армия, когато същата може да предложи правилното оборудване и качественото знание!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Иван
13 юли 2016 | 23:39

Не виждам нишо весело в статията, просто показва накратко каква е реалността у нас в момента.

Иван
13 юли 2016 | 23:38

оПА!
13 юли 2016 | 08:21

Страхотна весела статийка :) накефих и се :) Ама дайте сега и една сериозна статия - защо наистина ни е необходима армията! Не е ли бил в казармата един мъж (без значение за коя държава говорим), не го броя за мъж.

н.н.
12 юли 2016 | 22:39

"менове" очаквах една по-различна гледна точка от Вашият сайт, най-малкото заради името ... а с подобна на Вашата нагласа и Зимбабве няма да настигнем ( казвам настигнем, защото положението ни е по-трагично и от тяхното в момента) стегнете се !

хмммм
12 юли 2016 | 12:56

стига глупости...дронове се свалят лесно с ракети, а срещу водородната бомба няма защита! армия ни трябва по 100 причини, верно е че разсипана и разпродадена, но не значи че не може да се възтанови.....и недейте ни сравнява с русия или америка, неправилно е! дайте малко по позитивни статии за БА и бъдещето й