5-секундното правило е лъжа
видяна 1678 0

21 септември 2016 | 09:24

Всички знаем 5-секундното правило, което гарантира, че ще спасим вкусотиите от пода без никакви проблеми. Целият ни живот се състои в тези 5 секунди. И докато всички вярваме в това кратко време, учените споделиха, че това е най-големият мит, който някога сме чували. 

Благодарение на университета в Ню Джърси, вече е напълно доказано, че бактериите от пода могат да се пренесат върху храната за по-малко от 1 секунда. П-р Доналд Скафнър отхвърля изцяло 5-секундното правило и дори е провеждал различни тествое с храни на четири различни повърхности. Човекът е изпускал най-различни храни от плодове и зеленчуци до месо и други шоколадови десерти. Всяка повърхност била покрита с бактерии, които носят салмонела.

Проведени са 2560 опита и всички те завършили доста трагично. Ето защо изследователите са абсолютно категорични - ако е паднало на пода, просто го остави там и се опитвай да не плачеш много. Все пак е успокояващо, че колкото по-бързо вземете храната, толкова по-малко бактерии ще има. Единствената надежда е да открием колко точно бактерии със салмонела могат да причинят смърт. Тъжен ден за човечеството, което вече ще носи много омраза към науката!

нагоре

Коментари

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Съботни мъжки реакции 23 септември 2017

Оливия бърза с банята 22 септември 2017

Животът е гаден (18+) 21 септември 2017

Лизи е на Малдивите 21 септември 2017

Дакота разтяга 20 септември 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се