Бирата и фитнеса – чудесна комбинация
видяна 1181 0

16 май 2017 | 16:00

Ако сте от мъжете, които се трудят редовно във фитнеса, грижите се за доброто си здраве и поддържате балансиран режим на хранене, но също така страшно обичате бира, оказва се, че не е нужно да се лишавате от кехлибарената напитка.  Малко известен факт е, че пивото и тренировките всъщност вървят ръка за ръка. Това освежаващо питие прелива от полезни вещества. В кехлибарената течност има антиоксиданти, витамини, минерали и фибри. Умерената консумация на бира също така намалява риска от сърдечно съдови заболявания, диабет, затлъстяване и др. 

Ето и малко примери за полезните свойства на пивото:

Бирените коремчета са мит 

Последните научни изследвания доказват, че бирените коремчета са мит и няма как да обвиняваме напитката за тях. Пивото не води до напълняване, а дори ускорява метаболизма. То не съдържа мазнини и холестерол, в 100 мл. класическа бира се съдържат само 43 калории, а в безалкохолната те са едва 18. Освен това разтворимите фибри, на които напитката е богат източник, поддържат редовната функция на стомаха и помагат за храносмилането. Така че всичко е в мярката.

Пивото хидратира

Убедени сте, че алкохолът в бирата ще ви пресуши? Това всъщност не е така. Според учените от Гранадския университет в Испания, след тренировка бирата може да осигури по-добра хидратация дори от водата. Нискоалкохолното и безалкохолното пиво нямат диуретичния ефект на алкохолните напитки и ни освежават чудесно след физически натоварвания. Така че изборът е ваш - дали да изпиете една ледена бира след тичане, или чаша вода. Но по питие, когато сте с приятели, няма да ви навреди. Важното е да знаете, че за балансиран начин на живот трябва да консумирате умерено.

Енергия и сила

Чрез усилените тренировки натоварваме мускулите си, а начинът, по който тялото ни ги възстановява, е като ги прави по-силни. В бирата се съдържа молекулата никотинамид рибозид, която подобрява метаболизма в клетките и засилва мускулите. Малцът, от своя страна, е наситен на витамини. Например C, който е естествен стабилизатор на пивото. В дрождите има изобилие на витамините от група B, а те не се синтезират в човешкия организъм и затова приемането им с храни и напитки е от първостепенно значение. 

Така че, оказва се, в умерени количества бирата е полезна, дори и да сте заклет спортист. Пивото и фитнесът се допълват, стига, разбира се, да не опитвате да им се наслаждавате по едно и също време.

нагоре

Коментари

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Ferrari F12 лумна в пламъци 25 септември 2017

Микаела обича Меркел 25 септември 2017

Пръстенът на пушача 24 септември 2017

Ана Брага в синьо 24 септември 2017

Съботни мъжки реакции 23 септември 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се