Bose събира информация на клиентите си
видяна 712 1

21 април 2017 | 09:57
Компанията Bose ще има сериозни проблеми през следващите месеци, предаде Ройтерс. Производителят на висококачествени озвучителни тела и слушалки е нарушил правата на своите клиенти, след като всеки потребител на Bluetooth слушалки е давал свободно информация на всичко, което е слушал, без да е давал разрешение. Въпросното приложение помага за свързването на слушалките с телефона и може да бъде открито в App Store-a, както и в Google Play. Официално е заведено дело от Кайл Зак в Чикаго, който смята, че производителят няма право да събира или записва подобна информация.
 
Bose не са отговорили на обвинението, но със сигурност ще се постараят да запазят продажбите си от 3.5 милиарда на година. Както всеки друг потребител, Зак решил да свали приложението и с него да направи максималните си настройки. Той въвел своите данни и сериен номер на продукта, но след време установил, че приложението изпраща информацията до трети сайт, който се занимава със събирането на данни. Пострадалият ще търси милиони долари като обезщетение за всички, които са станали жертва на въпросното приложение, както и ще настоява това събиране на данни да бъде спряно. Обикновено повечето потребители не четат съгласието за употреба на програмата, но Зак е прочел всичко и там няма изобщо информация за събиране на данни.
нагоре

Коментари

  1. 1
    Mahaley 06 май 2017 | 17:13

    Je fais comme toi, Martin. J&ueouq;argrments, je dialogue, j’apporte des points et des opinions différentes et divergeantes, même si ça ne reflète pas toujours ce que je pense.

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Съботни мъжки реакции 23 септември 2017

Оливия бърза с банята 22 септември 2017

Животът е гаден (18+) 21 септември 2017

Лизи е на Малдивите 21 септември 2017

Дакота разтяга 20 септември 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се