Бункерът на Садам струва 50 милиона паунда
видяна 2348 0

24 април 2014 | 00:00

Всеки човек има своите творчески заложби, но понякога не ги открива, преди да формира характера си, или не стане жертва на родителските желания. Има доста хора, които не са успели да оформят талантите си, преследвайки амбициите на родителите си. 

Разбира се, ако семейството се занимава с производство на музикални инструменти, тогава имаме страст, която никога не ги напуска. Същото е валидно и за производителите на бункери. Бункерите са били доста актуални по време на всяка война и евентуалните заплахи за такава. Редица американци са решили да обзаведат дома си с убежище, когато атомните бомби на руснаците започнат да падат. В историята има няколко бункера, които могат да се похвалят с особен фокус.

Хитлеровото убежище е било основна цел на съюзниците, а укритието на Садам Хюсеин също може да се похвали с подобна слава. Какво е общото между двата? Построени са от една и съща фамилия. Бункерът на Хитлер е построен от жена, а две поколения по-късно е завършен и този на Хюсеин, но от внучката. 

Техните продукти очевидно работят достатъчно добре, защото нито един от двата не е бил дори одраскан по време на военните действия. Бомбите са падали, върху земната повърхност, докато диктаторите са се радвали на спокойствие под земята. Освен това не са живели особено мизерно, защото са разполага с цели 1 800 квадратни метра. Производството на подобен бункер изисква тонове бетон, които заблуждавали всяка умна ракета. 

Ако си диктатор, който се притеснява от предстояща американска демокрация, потърси дизайнерката на това малко и скромно убежище, което никога няма да те предаде, но не трябва да го строиш под замъка си, подозрително е! Цената му е 50 милиона паунда.

Автор: Даниел Петров
главен редактор
нагоре

Коментари

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Съботни мъжки реакции 23 септември 2017

Оливия бърза с банята 22 септември 2017

Животът е гаден (18+) 21 септември 2017

Лизи е на Малдивите 21 септември 2017

Дакота разтяга 20 септември 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се