Корабът на Captian Morgan акостира в София
видяна 2839 3

03 октомври 2013 | 16:04

Уникална лимузина с облика на легендарния Капитан Хенри Морган акостира в София.  Подобно на кораба на дръзкия и страховит Captain Morgan, Lincoln Navigator 140 – inch Stretch е единствената подобна кола в Европа, която няма аналог по своята големина и характеристики. Тя е поръчков модел, побира 14 човека, има 6 вградени вътрешни монитора и 5.4-литров двигател, който харчи 30 литра на 100 км. в градски условия. Впечатляващата лимузина е произведена, като най-големият лек автомобил на планетата Lincoln Navigator L е разрязан на две и удължен от най-добрата в бранша лицензирана  тунинг фирма  Royale Limousine.  

Капитан Хенри Морган е бил един от най-дръзките и преуспяващи пирати от 17 век., страховит и почитан в Карибско море. Той става един от най-въодушевяващите лидери и преуспели военни стратези на Англия. Спечелва както предаността на непокорните пирати, които го следвали без да задават въпроси, така и уважението на благородници и крале. Хенри Морган разбирал важността на дневната порция ром за хората му, а като бизнесмен и губернатор бил запознат с процъфтяващата търговия с ром в Ямайка. Със своята слава и легендарна жажда за приключения, не е изненадващо, че Капитан Хенри Морган вдъхновява създаването на марка ром, която да носи името му. Така и досега легендата за него е жива.

Затова и всеки може да се присъедини към екипажа му и да се повози на уникалния му кораб - Lincoln Navigator 140 – inch Stretch. Достатъчно е да отиде на сайта на Captain Morgan - livelikethecaptain.com/bg-bg/ Там ще попадне в град Порт Роял в Ямайка, където истинският капитан е живял. Ще се запознае с различни интересни персонажи, факти и ритуали от живота на Капитан Морган, но за да стане част от неговия екипаж, единственото условие е да очарова Графинята на града. Всеки, успял да премине нелекия тест, участва в седмичната томбола за „Градски круиз с приятели“ – вечерна разходка с лимузината за спечелилия и 4-ма негови приятели. Играта „Спечели графинята” ще продължи до 27 октомври. 

Капитан Хенри Морган

Роден в Монмаут, Уелс през 1635 г., той оставя комфорта и сигурността на дома си, за да търси приключения и богатство в „Новия свят“ – с първите експедиции до Барбадос през 1655 г. и до Ямайка през 1660 г. Посветен е в рицарско звание през 1673 г. за службата си към Англия, а през 1680 г. сър Хенри Морган е назначен за губернатор на Ямайка. Известен с общителността и щедростта си, той става знаменитост в магазините за ром и таверните на Порт Роял. Сър Хенри Морган е погребан на 25 август 1688 г., почетен с военноморски салют от 300 кораба. Но и досега легендата за него е жива.

Ромът Captain Morgan

Оригиналният Captain Morgan бил тъмен ром, произвеждан в традиционните за онова време казани и обикновено бил консумиран чист или със сок от лайм.  Традицията е оцеляла и до днес , благодарение на Captain Morgan Black. 

Captain Morgan Original Spiced Gold e 100% карибски ром, който се получава от смесването на меласа, вода, малц и мая. След като мине процес на дестилиране, чистият алкохол отлежава в дъбови бурета поне една година, от които придобива златистия си цвят и мекота. Captain Morgan Original Spiced Gold получава своя забележителен богат вкус и кехлибарен цвят благодарение на използването на тъмен ром при блендирането му. Характерният вкус на напитката се дължи и на тайната смес, която се прибавя към течността в последните етапи от производството му. Тази тайна смес от екзотични подправки от Карибските острови има наистина мек, отчетлив и възхитителен вкус, който допълва рома без да доминира.  

Автор: Даниел Петров
главен редактор
нагоре

Коментари

 1. 3
  Melqui 19 септември 2014 | 01:49

  Haha. I woke up down today. You've cheeerd me up!

 2. 2
  фото редактор 04 октомври 2013 | 10:38

  photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!

 3. 1
  Печели Пари Онлайн 03 октомври 2013 | 18:20

  ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Дороти е каубойка 18 август 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се