Mercedes-AMG Project One
видяна 435 0

13 септември 2017 | 08:43

И след доста напрежение и подклаждане на огъня Mercedes-AMG най-накрая представиха автомобилния хибрид, машината с най-много позитиви от Формула 1,  хиперколата за всички предизвикателства - Project One. След като стана ясно, че почитателите ще могат да я видят един ден по-рано от автомобилното изложение във Франкфурт, Mercedes пуснаха официалните клипове и запознаха аудиторията  с автомобил, който спокойно може да се нареди до Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron, McLaren P1 и още много други. Избраният двигател е 1.6-литров V6 би-турбо със сплит система, която държи охлаждането далеч от нажежената турбина. Колко дълга е скоростната кутия? Ще можете съвсем спокойно да вдигнете оборотите до 11 000 преди да заковете червената линия. Двигателят си партнира с електромотор, който ще изпраща всичките сили към задните колела.

Втори мотор работи в помощ на турбокомпресорите, помага за завъртането им, както и използва максимума от изгорелите газово. Само тази комбинация доставя повече от 670 конски сили. Останалата чест се пада на 2-та електромотора, които също помагат с конски сили. Mercedes-AMG отказват да споделят максималната мощност, но казват, че минава 1000 конски сили. Освен това, предните електромотори могат да бъдат използвани за максимално чисто предвижване с 0% вредни емисии. Батериите ще стигнат за около 24 километра, преди да активирате ДВГ-то. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, но с опция за ръчно превключване, когато прецените, че наистина сте по-добри от немски инженер, преценил как трябва да работи този двигател. Ускорението до 200 км/ч (вече така ще се измерва) изисква само 6 секунди, а задържите ли педала малко повече, тогава ще се движите с повече от 347 км/ч. И понеже обясненията може и да не са толкова красиви, предлагаме да видите и ревюто. Освен това ще трябва да увеличите звука максимално, защото ще изгубите много ако го гледате на слушалките!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/nM1v4Neq8Vg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

нагоре

Коментари

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Оливия бърза с банята 22 септември 2017

Животът е гаден (18+) 21 септември 2017

Лизи е на Малдивите 21 септември 2017

Дакота разтяга 20 септември 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се