Океанът може да захранва с електричество планетата
видяна 694 1

18 април 2017 | 10:55
С промяната на климатичните условия и постоянното търсене на нов източник за енергия, учените достигнаха до заключението, че океанът със сигурност ще ни даде всичко необходимо за оцеляването и захранването на нашата планета през следващите 13 000 години. Докато някои учени се опитват да използват движението на вълните за произвеждането на енергия, други смятат, че добиването на урана от световния океан ще е най-доброто решение за превръщането му в гориво.
Изследователи от Станфорд се опитват да усъвършенстват японската технология от 90-те години и се надяват, че скоро ще могат да се възползват от чистия морски уран. Тяхната технология се изразява в поставянето на негативни заряди, които под определена дълбочина могат да привличат положителни йони уран. Обикновено, същият идва с кислород, което е следващата част от загадката. Ако това бъде постигнато, 4 тона уран ще бъдат извлечени от дълбините на морския океан. А с това ще се решат и много проблеми с електроснабдяването на света.
нагоре

Коментари

  1. 1
    Кирил 19 април 2017 | 09:37

    Чудесно, само трябва световният енергиен картел да спре да блокира активно прогреса на алтернативните източници на електроенергия.

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Дороти е каубойка 18 август 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се