Петя ни разказва за тънкостите във фитнеса
видяна 13831 21

15 май 2015 | 13:14

Петя е от онези жени, които рядко вярват в митовете и легендите за спорта. Тя не е и от онези, които търсят внимание и правят муцки в залата, защото предпочита да използва залата по предназначение - тренировки. Апропо, снимките са направени от зяпачите, които трудно вярват, че жена би вдигнала повече килограми от тях и с тъга трябва да съобщим, че се причисляваме към това число. Впечатлени от резултата, както и от упоритостта на тази млада дама, решихме да питаме няколко въпроса за всички абсурдни истории, които най-често витаят около свещената комбинация за жената и фитнеса. Склонни сме да повярваме на нея, отколкото на интернет критиците! Вижте какво ни каза в почивката между сериите! 

Представи се с няколко думи.

Здравейте, казвам се Петя Комаева на 27 години.

Какво те мотивира да започнеш своята пълна промяна?

С фитнес се занимавам от доста години. Този спорт създава навици, постоянство и дисциплина, ежедневието ми се осмисля и се чувствам тонизирана през целия ден.

Много жени често казват, че избягват фитнеса, защото не искали да станат грозни след втората тренировка, поне така сме чували. Смяташ ли, че това наистина е така и къде е тънката граница между красивото изваяно тяло и немската тежкоатлетка? 

Повечето хора си мислят, че като почнат да тренират и за седмица ще станат много мускулести, няма как да се получи това, трябват години в залата, правилно хранене и добавки.

Какво е чувството, когато засрамиш мъжката аудитория с по-релефна коремна преса? За едни приятели питаме! 

Чувството е приятно, особено като наближи лятото всички се сещат,че трябва да поизчистят натрупалите мазнини от зимата, но няма как да станат чудеса, красиво тяло се прави 365 дни в годината.

Сподели 5-те мита за фитнеса, за които можеш да потвърдиш, че са чиста фантазия? Сигурни сме, че не винаги е виновен гена за отслабване, понякога и баничките изиграват основна роля.

Най-често разпространеният мит е, че вдигането на тежести ще направи тялото много мускулесто -това няма как да стане, защото жените нямаме достатъчно тестостерон, който способства за развитието на големите мускули.  Използването на тежести в нашата тренировка ще ни направи по-секси. 

Друг мит е,че жените трябва да правят само кардио или да тренират с леки тежести - ако се правят само кардио тренировки се горят мускули и мазнини.

Мит е, че коремните преси са най-добрия начин за премахване на мазнините от коремната област- те са задължителни, но най-важно е храненето.

Щом тренирам мога да ям каквото поискам - ако ядем полуфабрикати или нездравословни храни няма как да получим желаните резултати, пълноценното и здравословно хранене е в основата.

Когато спра да тренирам мускулите ще се превърнат в мазнини- самите мускули няма как да се превърнат в мазнини, физиологично невъзможно.

Чували сме, че постоянството е в основата на всичко, колко пъти тренираш през седмицата? 

Постоянството е важен фактор- тренирам 5 или 6 пъти в седмицата, няма как да имаш резултати ако не си постоянен, не се отнася само за тренировките.

Всеки спортист се лишава от любими храни, защото техният вкус никога не може да се компенсира с калориите и вредата, която нанасят. Откакво трябваше да се откажеш и какво ти липсва най-много в менюто. 

Така като се замисля нямам любима храна от която да съм се отказала, обичам салати, риба и пилешко и не ми е трудно да спазвам някакъв режим на хранене. Понякога си позволявам и черен шоколад.

Какво мислиш за любовната авантюра между хората в залата и нацепина? Вярно ли е поговорката за химията и физиката? 

Ако имаше вълшебно хапче "нацепин" щеше да бъде много добре :) но без тренировки, здравословно и пълноценно хранене, и лишения от вредните храни не става.

Имаш ли спортен идол? 

Харесвам много Oksana Grishina, Michelle Lewin и Nathalia Мelo.

Кое е любимото ти упражнение? Ние ще бъдем честни и ще признаем, че веднъж сме вдигали пълната торба от магазина и после лекувахме контузии. 

Тренировките за крака, гръб и рамо са ми най-любими.

България редовно се нарежда в челните позиции, когато говорим за затлъстяваща нация. Какво би посъветвала онези жени, които хвърлят стотици левове за хапчета и диети? Кой е най-големият враг на нормалното тегло? 

Както споменах по-горе, няма диети и вълшебно хапче, с което да влезем във форма. "Тайната" на красивото и хармонично тяло е постоянни тренировки и дисциплина, отказ от вредните храни и алкохола. Най-големият враг според мен е обездвижването. 

Препоръчай нещо на онези, които тепърва започват да се занимават с този спорт.

Ще им кажа да не се отказват и обезсърчават като не видят резултат първата седмица, да продължават, постигането на добра физика не е невъзможно, когато има желание, воля, труд и упоритост всичко се постига.

нагоре

Коментари

  1. 1
    Печели Пари 15 май 2015 | 19:25

    ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Дакота разтяга 20 септември 2017

Лизи е на мотор 19 септември 2017

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се