Страшни филми по действителен случай - Част 1
видяна 32293 31

30 октомври 2011 | 05:22

В последно време сме забелязали една много интересна мода около филмите. Всички са направени по действителен случай и разказват най-различни ужасии. Понякога е много бозаво да разбереш, че си леко прецакан, ама се оказва, че вдъхновението за правене на ужаси е реално. Ще ти покажем част от реалните случаи на филми от ужасите.

Ужасът в Амитивил

Филмът и книгата разказват историята на прокълната къща, в която са извършена серия от убийства. Къщата е прекрасна и всички се радват на историята, но скоро започват да се случват най-различни странни събития. Семейството вика свещеник, който да извърши екзорсизъм, но след извършване на операцията започват да се случват странни събития и на отеца. Той се разболява и скоро ослепява. Такова семейство съществува и наистина е закупило такава къща през 1975 година, в която е извършено покушение над шест души. Човекът, който извършва касапницата, е Роналд Дефо Джуниър. Семейството е чувало гласове през деня и през нощта. Къщата имала студени петна, които не са можели да бъдат затоплени.

Хълмовете имат очи

Действието във филма се развива около семейство, което отива на почивка и се сблъсква с побеснели канибали (в новата версия са откачили от ядрени опити). Канибалите убиват, изнасилват и ядат животни. Мелето е много жестоко и можеш да зацапаш свещите. Знаеш, че канибалите съществуват, но вече не са на племена. Истинската история е вдъхновена от Сауни Биин. Биин е трябвало да стане златотърсач като баща си, но избягал от дома с приятелката си. Двойката се скрила в пещера близо до морето. Те започнали да атакуват пътниците и в последствие изяждали труповете. Изяли над 1000 души и накрая били преследвани от Крал Джеймс. Смъртната присъда на двойката е била жестока. Трябвало да умрат от кръвозагуба като губят всички крайници(включително гениталиите). Жената трябвало да гледа първо, а после да бъде изгорена със своя приятел. Представи си колко е била гадна работата на баща му, за да започне да яде хора.

Челюсти

Гадна акула, която започва да яде хора. Не е особена история, ама тази рибка е доста коварна. Намират се няколко героя, които да разкажат играта на чудовището и филмът е роден! Питър Бенчли е написал книга със същото заглавие, а вдъхновението дошло от лятото на 1916 година по бреговете на Ню Джърси. През лятото са загинали 4-ма души, които са се сблъскали с голяма бяла акула. Хората са смятали, че това е чудовище, защото все още не са познавали водния свят.

Змията и дъгата

Заглавието е колоритно. Един фармацевт разбира, че в Хаити има човек, който може да съживява мъртвите с уникална билка и решава да отлети до другия край на света, за да вземе такава билка. Хаитяните са му подготвили голяма изненада и започват да го измъчват здраво. Според местните жители няма възкръснал човек. Интересният случай е на Клаирвъс Накрисе, който е погребан през 1962 година. Той не е бил мъртъв, а е изпил лекарство, което да предизвика изпадане в кома и е бил погребан жив. После е изваден от гроба и зареден с нова доза лекарства, които унищожават мозъчната му кора и го превръщат в зомби. Започва да работи на захарна плантация и след две години е върнат на семейството си.

Мъртвите звънци

Близнаците Елиот и Бевърли са успешни гинеколози в собствена клиника. Те успяват да съблазнят своите пациентки и дори разменят една и съща партньорка, без момичето да знае. Бевърли се влюбва в една от клиентките и се опитва да я дистанцира от брат си. Истинската история е малко по-различна. Братята Стюарт и Сайръл Маркус са идентични близнаци, които са живели в Ню Йорк. През 1975 година са намерени мъртви в дома си, където се опитвали да обединят телата си в едно. После са направени хиляди филми по тяхната история.

Одри Роуз

... е малко момиче, което умира в автомобилна катастрофа. Две минути по-късно се ражда друго момиче Ийв Темплейшън. 11 години по-късно бащата на Одри започва да преследва семейство Темплейшън, защото вярва, че неговата Одри е преродена в другото момиче. Ийв започва да сънува катастрофата на Одри и започват най-различни чудеса. Преследвачът отвлича момичето, за да успее да даде мир и покой на детето си. Франк Де Фелита пише новела през 1977 година, а вдъхновението му е от неговия син, Реймънд. Момчето започнало да свири на пиано като истински виртуоз. Франк води момчето на окултист, който смята, че това е дарба от предишен живот и така е роден един от добрите ужаси в киното.

 

Още - скоро!

Автор: Даниел Петров
главен редактор
нагоре

Коментари

 1. 31
  crorkz 05 август 2014 | 00:18

  c68yoG Im obliged for the article.Much thanks again. Keep writing.

 2. 30
  matzcrorkz 03 август 2014 | 22:41

  XbzXFf I really like and appreciate your post.Really looking forward to read more. Really Great.

 3. 29
  good backlinks 04 юли 2014 | 00:56

  9lmEpp Thanks for the blog.Much thanks again. Keep writing.

 4. 28
  nice penalty removal 03 юли 2014 | 22:04

  uJlQuk This is one awesome article post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 5. 27
  awesome seo 18 юни 2014 | 19:08

  lJV1pO Muchos Gracias for your blog.Much thanks again. Want more.

 6. 26
  06 юни 2014 | 12:21

 7. 25
  best seo company 04 юни 2014 | 16:33

  m1X0vD Really enjoyed this blog.Thanks Again. Will read on...

 8. 24
  nice seo guys 12 май 2014 | 03:20

  JMgglt Muchos Gracias for your post.Thanks Again. Great.

 9. 23
  seo for cheap 22 март 2014 | 21:03

  s8m1Lw Say, you got a nice blog.Really thank you! Fantastic.

 10. 22
  11 септември 2013 | 03:58

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

P-51 Mustang 23 септември 2014

Зайчетата на Playboy 23 септември 2014

Йесения Бустило 22 септември 2014

Bentley Mulsanne Speed 22 септември 2014

Един различен килим 22 септември 2014

Хелга Ловекату 21 септември 2014

Ferrari 458 Speciale Spider 21 септември 2014

Златна тоалетна чиния 21 септември 2014

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се