Страшни филми по действителен случай - Част 1
видяна 44596 37

30 октомври 2011 | 05:22

В последно време сме забелязали една много интересна мода около филмите. Всички са направени по действителен случай и разказват най-различни ужасии. Понякога е много бозаво да разбереш, че си леко прецакан, ама се оказва, че вдъхновението за правене на ужаси е реално. Ще ти покажем част от реалните случаи на филми от ужасите.

Ужасът в Амитивил

Филмът и книгата разказват историята на прокълната къща, в която са извършена серия от убийства. Къщата е прекрасна и всички се радват на историята, но скоро започват да се случват най-различни странни събития. Семейството вика свещеник, който да извърши екзорсизъм, но след извършване на операцията започват да се случват странни събития и на отеца. Той се разболява и скоро ослепява. Такова семейство съществува и наистина е закупило такава къща през 1975 година, в която е извършено покушение над шест души. Човекът, който извършва касапницата, е Роналд Дефо Джуниър. Семейството е чувало гласове през деня и през нощта. Къщата имала студени петна, които не са можели да бъдат затоплени.

Хълмовете имат очи

Действието във филма се развива около семейство, което отива на почивка и се сблъсква с побеснели канибали (в новата версия са откачили от ядрени опити). Канибалите убиват, изнасилват и ядат животни. Мелето е много жестоко и можеш да зацапаш свещите. Знаеш, че канибалите съществуват, но вече не са на племена. Истинската история е вдъхновена от Сауни Биин. Биин е трябвало да стане златотърсач като баща си, но избягал от дома с приятелката си. Двойката се скрила в пещера близо до морето. Те започнали да атакуват пътниците и в последствие изяждали труповете. Изяли над 1000 души и накрая били преследвани от Крал Джеймс. Смъртната присъда на двойката е била жестока. Трябвало да умрат от кръвозагуба като губят всички крайници(включително гениталиите). Жената трябвало да гледа първо, а после да бъде изгорена със своя приятел. Представи си колко е била гадна работата на баща му, за да започне да яде хора.

Челюсти

Гадна акула, която започва да яде хора. Не е особена история, ама тази рибка е доста коварна. Намират се няколко героя, които да разкажат играта на чудовището и филмът е роден! Питър Бенчли е написал книга със същото заглавие, а вдъхновението дошло от лятото на 1916 година по бреговете на Ню Джърси. През лятото са загинали 4-ма души, които са се сблъскали с голяма бяла акула. Хората са смятали, че това е чудовище, защото все още не са познавали водния свят.

Змията и дъгата

Заглавието е колоритно. Един фармацевт разбира, че в Хаити има човек, който може да съживява мъртвите с уникална билка и решава да отлети до другия край на света, за да вземе такава билка. Хаитяните са му подготвили голяма изненада и започват да го измъчват здраво. Според местните жители няма възкръснал човек. Интересният случай е на Клаирвъс Накрисе, който е погребан през 1962 година. Той не е бил мъртъв, а е изпил лекарство, което да предизвика изпадане в кома и е бил погребан жив. После е изваден от гроба и зареден с нова доза лекарства, които унищожават мозъчната му кора и го превръщат в зомби. Започва да работи на захарна плантация и след две години е върнат на семейството си.

Мъртвите звънци

Близнаците Елиот и Бевърли са успешни гинеколози в собствена клиника. Те успяват да съблазнят своите пациентки и дори разменят една и съща партньорка, без момичето да знае. Бевърли се влюбва в една от клиентките и се опитва да я дистанцира от брат си. Истинската история е малко по-различна. Братята Стюарт и Сайръл Маркус са идентични близнаци, които са живели в Ню Йорк. През 1975 година са намерени мъртви в дома си, където се опитвали да обединят телата си в едно. После са направени хиляди филми по тяхната история.

Одри Роуз

... е малко момиче, което умира в автомобилна катастрофа. Две минути по-късно се ражда друго момиче Ийв Темплейшън. 11 години по-късно бащата на Одри започва да преследва семейство Темплейшън, защото вярва, че неговата Одри е преродена в другото момиче. Ийв започва да сънува катастрофата на Одри и започват най-различни чудеса. Преследвачът отвлича момичето, за да успее да даде мир и покой на детето си. Франк Де Фелита пише новела през 1977 година, а вдъхновението му е от неговия син, Реймънд. Момчето започнало да свири на пиано като истински виртуоз. Франк води момчето на окултист, който смята, че това е дарба от предишен живот и така е роден един от добрите ужаси в киното.

 

Още - скоро!

Автор: Даниел Петров
главен редактор
нагоре

Коментари

 1. 37
  backlinks 28 септември 2015 | 13:59

  uwnQFj I value the blog post.Really looking forward to read more. Great.

 2. 36
  link building 28 септември 2015 | 00:49

  L1f7bW I truly appreciate this article post.Thanks Again. Keep writing.

 3. 35
  michael crork 03 септември 2015 | 05:07

  mnmTJO I value the blog.Really thank you! Will read on

 4. 34
  michael crork 02 септември 2015 | 09:25

  e09fwf it is really informative. I am gonna be careful

 5. 33
  crorkzz mattz 11 юни 2015 | 01:46

  wOJxVQ Wow, great article. Cool.

 6. 32
  03 март 2015 | 20:17

 7. 31
  crorkz 05 август 2014 | 00:18

  c68yoG Im obliged for the article.Much thanks again. Keep writing.

 8. 30
  matzcrorkz 03 август 2014 | 22:41

  XbzXFf I really like and appreciate your post.Really looking forward to read more. Really Great.

 9. 29
  good backlinks 04 юли 2014 | 00:56

  9lmEpp Thanks for the blog.Much thanks again. Keep writing.

 10. 28
  nice penalty removal 03 юли 2014 | 22:04

  uJlQuk This is one awesome article post.Really looking forward to read more. Much obliged.

Добави Коментар

нагоре

Най-ново в Men.bg

Лейла от Германия 03 октомври 2015

Избрано от интернет

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се