Уникални фестивали
Хората само си търсят поводи за празнуване, което за пореден път доказва, че човешкото въображение няма граници. Не че могат да се конкурират с надпиването в Долно Убитаково всяка първа седмица от юни, но пак стават.

 

 

 

 

Прескачане на бебета

11-15 юни

Кастрильо ди Мурсиа, Испания.

За първи път се е провело през 1620 г. Мъже преоблечени като дяволи прескачат новоредените, за да не ги е страх от демоните.

 

 

 

 

Калният фестивал

11-19 юли

Борюнг, Южна Корея

Провел се е за първи път през 1998 г. Вече събира над един милион посетители. Гадостта е лечебна, но важното е, че красиви азиатки те мажат с кал и ти мажеш тях.

 

 

 

 

Борба на камили

януари, 2010 г.

Селкук, Турция

Две камили се бутат една друга, докато една не се откаже или отстъпи. Често обаче загубилата камила се врязва в тълпата ядосана и унизена. Предпочитаме да си гледаме нашите пехливани.

 

 

 

 

Носене на съпруги

4 юли

Сонкахарви, Финладния

Участниците в седемнайстото световно първенство се надбягват с жените на раменете им. Победителят печели теглото на съпругите им в бира. След сериозния успех на турнира, много подобни събития се пръкнаха.

 

 

 

 

Храненето на маймуни

ноември 2009 г.

Лопбъри, Тайланд

Над 600 маймуни се събират да се тъпчат с печени наденички, пресни плодове и сладолед. Местните го възприемат като знак на благодарност към хилядите туристи, които идват заради косматковците.

 

 

 

 

Голият фестивал

зима или лято

цяла Япония

Хадаки Матсури се организират през зимата или лятото в различни части на Япония. Участниците обикновено са по препаски и се целят с кал и вода като символ на пречистване. Въпреки че се определяло като духовно събитие чужденците могат да се присъединят за забавление.

 

 

 

 

Портокаловият фестивал в Ивреа

февруари 2010 г.

Ивреа, Италия

Всяка година жителите на града се разделят на девет отбора, за да участват в епична битка. Средновековните оръжия са заменени с портокали.

 

 

 

 

Селските игри

юли 2009 г.

Източен Дъблин, Джорджия, САЩ

През 1996 г. се провежда Олимпиадата в Атланта. Тя се съпътства от хиляди коментари, че домакините ще са група "диви селяни". Като отговор местните правят Селските игри, в които присъстват дисциплините „хвърляне на тоалетни чинии“, „люлеене на свински крака“, „гмуркане в кал“ и надсвираване с мишници.


Още по темата

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!