Адронният колайдър е спрян аварийно в петък

Големият адронен колайдър е бил спрян аварийно и подготвен за сервиз, след като учените открили един много лек проблем - невестулка. Животното не е успяло да оцелее срещата с високия волтаж на машината. Колайдърът е работил на високи обороти, когато системата изписала редица странни проблеми в ранното петъчно утро. Говорителите от екипа споделят, че няколко трансформатора са пострадали и само останки от невестулката са били открити на произшествието.

Техниците вече работят по отстраняването на проблема. Плановете за провеждането на тестовете ще бъде забавено с няколко дни и след това ще се проведе пълна диагностика. Огромната машина е изработена, за да могат да се симулират условия, възникнали преди 13.7 милиарда години. За целта се сблъскват лъчи носещи високо енергийни протони и йони - сблъсъкът е със скоростта на светлината. Обиколката на колайдъра е 27 километра и се намира на цели 100 метра под земята. Междувременно показваме снимки, с които се опитваме да потвърдим и една друга конспирация - Half Life 3 е официално в разработка!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Бургер-4о
05 май 2016 | 08:44

Туй нещо Кола-йдеро за кво е ...? Да прай Кока-Кола ли?