Босна още идентифицира телата в Сански мост

Изминаха почти 25 години от последната Балканска война, която успя да разкъса Балканите на съставните му части. Историята ще напомня постоянно за всичко, което човечеството някога е сътворило, но много семейства още не знаят къде лежат техните любими. Сански мост пази тайната на много хора, които не са успели да избягат от ужаса на войната. Някъде там сред горите могат да бъдат открити масови гробове.

През 90-те години, там се е обработвала дървесина, а сега там се развъждат останките на смъртта. Освен човешките следи, мнозина откриват дрехи, портфейли, лични вещи и какво ли още не. Локацията е напоена със смърт. Повечето хора не могат да бъдат идентифицирани цели 24 години. Всички знаят, че тялото на близките им се намира запазено, но количеството е толкова голямо, че е напълно невъзможно да стигнеш до там. Единствените, които се занимават с анализ са хората от KIP (Krajina Identification Project). Тяхната основна задача е да открият, идентифицират повече от 40 000 души. Балканската война е последното клане, което се е случило след Втората Световна война. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
:o
14 декември 2016 | 02:39

wow