Динозаврите са започнали да изчезват преди сблъсъка с астероид

Динозаврите винаги ще бъдат смятани за най-впечатляващите хищници, които някога са обикаляли планетата. С огромни размери, разнообразие и доста заплашителни хищници, тези животни влизат в графата на най-големите мистерии. Смята се, че динозаврите умират, когато астероид се разбива в земната повърхност преди цели 65.5 милиона година. Според ново изследване, това твърдение не е точно, защото има доказателство, че точно 24 милиона години по-рано, динозаврите вече са имали затруднения с размножаването и много от видовете са били потенциално изгубени завинаги.

Загубата на старите видове не можела да се компенсира с поява на нови и именно там започнали да се наблюдават сериозните трусове в еволюцията. Фаталният удар променя изцяло климата на земната повърхност, с което поставя и съществуването на динозаврите под огромен риск. Статистиката показва, че нито един вид не може да оцелее в среда с продължителни периоди на изчезване. Това не е първото изследване, което поставя подобно научно заключение, но изследването на Манабу Сакамото е първото, което разглежда родословното дърво на динозаврите и доказва научната теза. Следващата стъпка на учените от Рединг е да се фокусират върху по-точното изобразяване и анализиране на този изчезнал вид. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
до Марги
26 април 2016 | 09:45

Също така бях чел, че при плодовата мушица се наблюдава еволюция, тъй като е с много кратък живот.

до Марги
26 април 2016 | 09:44

Също така бях чел, че при плодовата мушица се наблюдава еволюция, тъй като е с много кратък живот.

до Марги
26 април 2016 | 09:42

Ами доказателства има. Всяка година година археолозите намират скелети на предшестващите на хората видове.

Марги
26 април 2016 | 08:05

ГЛУПОСТИ-И-И! И стига с тази еволюция! Стига с това промиване на мозъци! Еволюцията не е наука, защото няма отговори и доказателства на фундаментални въпроси!"Учените вярват че ..."- те трябва да доказват, а не да вярват...

Баш Майсторът
25 април 2016 | 21:31

Доколкото ми е известно,и динозаври и хора са живеели заедно,в много сложни отношения.Как и защо са изчезнали можем само да предполагаме или да се преструваме,че вярваме на нагласените научни теории.